Eurovizija 2012 (atrankos)

„Eurodiena“ kalbina Simoną Milinytę

Ankščiau visai nedaug plačiajai auditorijai žinoma 16-metė atlikėja Simona Milinytė į nacionalinę atranką žengė su trenksmu, nepalikdama abejingų. Vieniems Švedijos kompozitorių kūrinys „One of a kind“ pasirodė puiki galimybė Lietuvai sužibėti „Eurovizijoje“, kitiems tai — eilinė popstiliaus daina.

Nusprendėme pakalbinti atlikėją ir paklausti, kaip vyksta pasiruošimo nacionalinei atrankai darbai, kuo Simona užsiima laisvalaikiu bei kitų, ne ką mažiau įdomių dalykų.

Pirmiausia noriu Jus pasveikinti patekus tarp 47-ių atlikėjų, dalyvausiančių Lietuvos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“. Kaip vyksta pasiruošimas jai?

Labai ačiū! Esu labai laiminga, papuolusi tarp tų 47-ių laimingųjų! Pasiruošimas vyksta puikiai! Kasdien repetuoju po 3–4 valandas. Šokam, dainuojam. Žodžiu, darbas vyksta.

Gal galite atskleisti šiek tiek būsimo pasirodymo detalių?

Na, manau, kad pasirodymo detalių dar neatskleisiu, tik galiu pasakyti, kad turiu vienas nuostabiausių ir talentingiausių šokėjų, labai puikius pritariamuosius vokalus, todėl manau, kad pasirodymas turėtų praeiti sklandžiai.

Apie ką yra Jūsų atliekamas kūrinys „One of a kind“?

Tai daina apie mylimą žmogų, tą, dėl kurio padarytum bet ką. Tai daina apie jausmus, išgyvenimus, kuriuos daugelis esame jutę, patyrę.
Galbūt daugelis pasakytų, kad esu dar labai jauna ir nepatyrusi, tačiau mano gyvenimas niekada nebuvo rožėm klotas. Praeityje esu išgyvenusi skaudžių akimirkų, bet tai manęs nesustabdė, vis judėjau pirmyn, dainavau ir siekiau savo svajonių. Tai ir stengiuosi pasakyti su šia daina.

Kaip jums pavyksta mokslus suderinti su dainavimu?

Mane labai palaiko mokytojai, bendraklasiai. Už tai esu jiems be galo dėkinga. Jeigu negaliu nueiti į pamokas, mokytojai man paruošia lapus su užduotimis, kurias turiu atlikti ir atsiskaityti. Kadangi repetuoju po 3–4 valandas per dieną, knygas dažniausiai vežiojuosi su savimi ir, važiuodama automobilyje, mokausi.

Esate jauna atlikėja. Ar manote, kad nusišypsojus laimei ir Lietuvos žmonėms Jums patikėjus garbę atstovauti šaliai „Eurovizijoje“, sugebėtumėte pademonstruoti užtikrintą vokalą ir puikų pasirodymą?

Man tai būtų nepaprastai didelė garbė, didžiausios svajonės išsipildymas! Jeigu atsitiktų taip, kad laimėčiau atranką, nors, pripažinkime, kad kiti dalyviai yra nepaprastai puikios asmenybės su neįtikėtinais talentais, tikrai gėdos Lietuvai nepadaryčiau. Turiu labai stiprią komandą, užsienio prodiuserius, kurie yra tikri profesionaliai ir padarytume viską, ką tik galime, kad mano daina ir pasirodymas būtų pasaulinio lygio. Dėtume visas pastangas ir laiką, kad tik Lietuva pasirodytų kuo geriau.  Tikriausiai net darytume turą po kai kurias Europos šalis, taip pristatydami mūsų šalį ir agituodami žmones iš užsienio balsuoti už Lietuvą! Manau, žmonių tikrai nenuviltume.

Aš tikiu savo daina, o ne pergale. „Eurovizija“ yra dainos konkursas, todėl, mano nuomone, šiame konkurse svarbiausia yra muzika, tačiau, žinoma, be stipraus pasirodymo finale neapsieitume. Vis dėlto, mano nuomone, didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas muzikai. Juk ji ir yra šio konkurso esmė.

Kuo dar, be dainavimo, užsiimate laisvalaikiu?

Labai mėgstu gaminti įvairius patiekalus, todėl kasdien po repeticijų bėgu į virtuvę ir paruošiu vakarienę šeimai. Taip pat laiką leidžiu su draugais, žinoma, nemažai jo atima mokslai.

Kas yra Jūsų Lietuvos ar užsienio muzikos idealai?

Beyonce.  Ji yra mano idealas, kelrodė žvaigždė. Labai žaviuosi ja kaip asmenybe, nepaprastai gera atlikėja. Žaviuosi jos pasirodymais, balsu, šokio judesiais. Labai noriu kada nors nueiti į jos koncertą, man vien pamatyti tą reginį būtų nepaprastai didelė patirtis.

Taip pat labai žaviuosi Rūta Ščiogolevaite. Esu didelė atlikėjos ir jos balso gerbėja. Net yra tekę su ja dirbti ir dainuoti bendrą dainą! Tai buvo seniai, tačiau šio, vieno iš nuostabiausių savo gyvenimo momentų, vis dar negaliu užmiršti. Buvo nepaprasta dirbti su ja.

Ar nepasisekus šiemet, nenuleistumėte rankų ir ateityje bandytumėte laimę nacionalinėje atrankoje?

Dar negalvoju apie kitų metų atranką, tegul pirma pasibaigia šiųmetinė, o tada bus galima mąstyti apie ateitį, tačiau rankų tikrai nenuleisčiau ir dainuoti nenustočiau. Dainavimas yra mano gyvenimas, be muzikos negaliu išbūti nei dienos. Negaliu tiksliai atsakyti, ar dalyvaučiau atrankoje kitais metais, juk neaišku, kas gali nutikti, tačiau niekada nesakau niekada. Šiuo momentu manau, kad jei nelaimėčiau šiais, laimę bandyčiau kitais metais (šypsosi — aut. past.).

Keli žodžiai „Eurodienos“ skaitytojams.

Mieli „Eurodienos“ skaitytojai, linkiu, kad kiekvieno iš Jūsų svajonės išsipildytų taip, kaip dabar pildosi manosios. Kuo dažniau šypsokitės ir gyvenimas atrodys daug šviesesnis ir gražesnis. Siunčiu visiems kuo šilčiausius linkėjimus!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

20 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ieva
ieva
prieš 12 metus

Mes dalyvaujam del pirmosios vietos? MES NEISGEBETUME SURENKTI EUROVIZIJOS TAI KO MUMS SIEKTI JOS SVARBU GERAI PASIRODYT , O NE SVAJOT APIE LAIMEJIMA

TAIGI
,,4. Su šia daina vaikų eurovizojos nelaimėtų ;D neįsivaizduoju net kad laimėtų pačią euroviziją 🙂 )”

FAIL,

Gintaras
Gintaras
prieš 12 metus

Mane, visų pirma, žavi Simonos nuoširdumas, Jos artistiškumas scenoje, puikus vokalas ir ta jaunatviška uždeganti energija! Linkiu Simonai tiktai kuo geriausios sėkmės ir palankios fortūnos Eurovizijoje!!!

Asas
Asas
prieš 12 metus

man juokas ima skaitant komentarus kad ji tai ko reikia :)) khm..
1. jei daina užsieniečių tai nereiškia kad gera :)) šiuo atveju ji tampa kaip ir vidutinybe, pilka mase. 🙂
2. Kad panelė maivosi tai trykšta per kraštus 😀
3. Aišku kad jei ji praeis o tai tikėtina :)) kadangi euroviziją žiūri mažai žmonių..o jos mokykla speju balsuos :)) tai vo :)) fiaskas Lietuvai prieš savo valią ;D
4. Su šia daina vaikų eurovizojos nelaimėtų ;D neįsivaizduoju net kad laimėtų pačią euroviziją :))
5. Atsiprašau, bet aš neskaitau jos kaip stiprios onkurentės itiem atliėjam muziine prasme.:)) daina – 4balai, balsas – 6balai, o jau jos šou bus tipo labai galingas…perspausta vaidyba ir didžiulis pasitiėjimas savim nematant saves iš šono.. :/ ech..žiauru…

skaistusia to Auris
skaistusia to Auris
prieš 12 metus

jeigu ką da yra metalo grupė 😛 o su perspektyvos badija 100 kartų negu su ts pamaivos daina už ją nebent tik Švedai balsuotų :p ir jeigu ta pamaiva važiuotų į eurovizija mes vėl eilinį katą patirtume fiasko 😛

Auris
Auris
prieš 12 metus

kaip jus nesuprantat eurovizijai reikia daunos linksmos, greitos, uzvedancios. Simonos daina ir yra tokia, kolkas man atrodo jos daina atlikima ir s vertas vaziuoti i Eurovizija. Beto popsas tinka Eurovizijai, o ka jus norit siust is operos daina? Nesamoningai galvojat. Simona Sekmes ir dar karta sekmes.

Ciupkis
Ciupkis
prieš 12 metus

Balsas neblgas, o daina tai visiškas štampuotas eurovizinis popsas.

Tomas
Tomas
prieš 12 metus

Beissuolo daina 100 kart geresne 🙂 O jai palinkesiu maziau maivytis .

Tomas
Tomas
prieš 12 metus

aistes vaidmeny

To Tomas
To Tomas
prieš 12 metus

Tai Simona kuriam vaidmeny ????

Tomas
Tomas
prieš 12 metus

jauciu cia bus kaip ir 2010m nacionalinej atrankoj. Visi oj oj laimes aiste ji geriausia ir staiga isoko inculto ir aiste liko antra. 😀 manau siemet ir taip pat bus. 😀

pekeris
pekeris
prieš 12 metus

tai jau tkrai, pilna tokiu eurovizjoj dainu, jau girdeta man kazkur visa tai… eurovizija moderneja jei nepastebejot, tokie gabalai pries 5 m budavo.. o laimi labai skirtingai, tiesgiog idomi, kazkuo kabinanti melodija, pasirodymas, idomus neikiyrus veidas, o to bent jau man neatitinka Simona, bet sekmes..

kim
kim
prieš 12 metus

Ne daina o švedų Melodifestivalen atliekos. Ir Simonai reikėtų išmokti mažiau maivytis.

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

To PonasT, aš tik pasakiau savo nuomonę ir tiek. Tu pats esi iš kaimo, jeigu tau tai atrodo nusišnekėjimai :p

PonasT
PonasT
prieš 12 metus

Skaistusia ir Senseless nusišneka juodai. Kaimiečiai.

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

Atsipeikyk komisija jos nepraleis 😛 ir jos daina lievas švedų popsas kurio eurovizijoje pilna 😛

a
a
prieš 12 metus

Sekmes , tu geriausia, nurunk beissoul!

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Sekmes,nes kol kas tu viena geriausių

xoxo
xoxo
prieš 12 metus

Pasimaivyt tikrai moka ir dar pati sau prieštaraut žiūriu, bet sėkmės jai.

Senseless
Senseless
prieš 12 metus

Sėkmės Simona, nes tau jos prireiks. Esi jauna, nežinoma atlikėja. Jei tikiesi laimėti(kad ir savo širdies glūdumoje), tai reikės stebuklo, nes Lietuva ne ta šalis, kuri išleistų „beleką” į euroviziją(perdaug blogų žmonių pas mus). Tuo labiau perklausius tavo dainą(o čia jau tik mano nuomonė, so sorry).

/bevardis23/

x
x
prieš 12 metus

sekmes