Eurovizija 2012 (atrankos)

Rusija ir Moldova skelbia atstovų paieškas

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pamažu įgauna pagreitį. Vis daugiau šalių pristato savo atstovus arba paskelbia atrankų detales. Šiek tiek paslaptinga vis dar išlieka Moldova. Nacionalinis transliuotojas neseniai pranešė laukiantis norinčiųjų paraiškų, bet kaip keisis atrankos formatas vis dar neaišku. Moldovos atstovai paskutiniais metais konkurse pasirodė gan neblogai: nuo 2009 metų visi dalyviai įveikė pusfinalio barjerą. Pernai atstovavusi grupė „Zdob si Zdub“ liko 12-toje vietoje.


Rusija taip pat skelbia savo atstovo paiešką. Iki vasario mėnesio atlikėjai bei žodžių ir muzikos autoriai yra kviečiami siųsti savo paraiškas, kurias vėliau peržiūrės speciali komisija. Vasario 26 dieną vyksiančiame finale bus pristatytos 25 dainos, kurios bus atrinktos komisijos, iš kurių tik viena gaus bilietą į tarptautinį konkursą Azerbaidžane. Pranešama, kad balsavimas prasidės nacionalinio finalo metu nuo pirmosios dainos ir baigsis praėjus 10 minučių nuo paskutinio kūrinio atlikimo. Nugalėtoją rinks ne tik komisija, bet ir televizijos žiūrovai, kurie galės balsuoti skambindami, siųsdami trumpąsias žinutes arba pareikšdami nuomonę internetinėje transliuotojo svetainėje. Tiek komisijos, tiek žiūrovų balsai yra lygiaverčiai.


Viena pirmųjų paskelbtų „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvių kiprietė Ivi Adomou jau repetuoja savo dainas, kurios internetinėje erdvėje turėtų pasirodyti lygiai už savaitės. Sausio 9 dieną dainos atlikėja bus oficialiai pristatyta žurnalistams specialios spaudos konferencijos metu. Nacionaliniame finale, kuris vyks sausio 25 dieną, Ivi atliks 3 kūrinius: „Call the Police“, „La la love“ ir „You don’t belong here“. Jaunoji dainininkė savo gerbėjus žada pradžiuginti visų trijų kūrinių vaizdo klipais.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ben.
Ben.
prieš 12 metus

Moldovos antras geriausias rezultatas buvo pasiektas ne 2011-ais, o 2007-ais, kai Natalia Barbu Helsinkyje užėmė 10-ą vietą :).

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 12 metus
Atsakinėti į  Ben.

Tiesa, dėkui už pastebėjimą 🙂

Tautvydas
Administratorius
Tautvydas
prieš 12 metus

Apie tai jau buvo rašyta 🙂

y3tuiy3ui
y3tuiy3ui
prieš 12 metus

Ir Lenkija pasitrauke :)))))