Eurovizija 2012 (dalyviai)

Prancūzijos garbę „Eurovizijoje“ gins Indonezijoje gimusi Anggun

Prancūzija tapo pirmąja Didžiojo penketo šalimi anksčiausiai paskelbusia savo šalies atstovą. Kitais metais Prancūzijai pergalę Azerbaidžane iškovoti bandys 37-erių Anggun Cipta Sasmi. Nors atlikėja gimė ir savo muzikinę karjerą pradėjo Indonezijos sostinėje Džakartoje, jau daugiau nei dešimtmetį dainininkė gyvena Paryžiuje bei turi šios šalies pilietybę.

Muzikinę karjerą Anggun pradėjo būdama 12 metų. Per dvidešimt penkerius metus ji išleido 20 albumų (anglų, indoneziečių ir prancūzų kalbomis), kurie jai atnešė pripažinimą ne tik gimtojoje Indonezijoje bei Prancūzijoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Anggun yra įrašiusi kūrinius su Zuccero ir „Reamonn“, taip pat bendradarbiavo su muzikos prodiuseriu Laurent Wolf įrašinėjant dainą „No stress“.

Prancūzija yra viena ilgiausiai „Eurovizijoje“ dalyvaujančių valstybių. Nuo debiuto pačiame pirmajame konkurse ši šalis yra penkis kartus jame triumfavusi ir nė karto nelikusi paskutinėje vietoje. Tiesa, pastaraisiais metais Prancūzijai niekaip nepavyksta atrasti formulės, kaip sužavėti Europą. 2011 metais Vokietijoje vykusiame konkurse Prancūzijos atstovas Amaury Vassili su klasikine daina „Sognu“ lažybų kompanijų buvo laikomas favoritu, tačiau pasiekė tiktai 15-tą vietą. Regis, ir nacionalinis transliuotojas „France 3“, ir pati Anggun tiki, jog pavyks nutraukti Prancūzijos nesėkmių ruožą „Eurovizijoje“ ir pasiekti neblogų rezultatų“.

Anggun populiarumą Europoje atnešusi daina „Snow on the Sahara“:

Bendras atlikėjos ir Laurent Wolf darbas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
uhu :D
uhu :D
prieš 12 metus

prancuzai visados neprastai atrodo 🙂

Antanas
Antanas
prieš 12 metus

šiaip tai mane labiau nustebino jos eurovizijos daina nagu šita Snow on the Sahara

romas
romas
prieš 12 metus

Profesionaliai

manau nustebins

Tomuks in Da House
Tomuks in Da House
prieš 12 metus

Kazkas rimciau gal bus.. tikiuos stipraus pasirodymo 🙂

Romualdas
Romualdas
prieš 12 metus

Šaunu 🙂