Eurovizija 2012 (atrankos)

Europa ruošiasi 2012 metų „Eurovizijai“

Vos pasibaigus tarptautiniam „Eurovizijos“ konkursui Vokietijoje, dalis Europos transliuotojų pradėjo atstovo, ginsiančio jų garbę kitais metais Azerbaidžane, paiešką.

Artimiausio nacionalinio finalo renginio gerbėjams ilgai laukti neteks — tuo pasirūpino Šveicarija, šiemet ir vėl išrinksianti atstovą dar prieš žiemos šventes — gruodžio 10 dieną. Tiesioginio eterio metu savo kūrinius pristatys 14 dalyvių: 2 iš jų deleguos itališkas transliuotojo padalinys RSI, po 3 — prancūziškoji RST bei vokiška radijo stotis DRS3, o likę 6 bus išrinkti į pagalbą pasitelkus internetinį balsavimą.

Danijos atlikėjai, norintys išbandyti savo laimę šalies atrankoje į „Euroviziją“, savo paraiškas gali teikti iki rugsėjo 26 dienos. Speciali komisija, perklausiusi dainas, išrinks 6-7 dalyvius, kurie sausio 21 dieną pasirodys Aalborg mieste vyksiančiame „Dansk Melodi Grand Prix“ finale. Dar 3-4 kolektyvus į nacionalinį finalą savo nuožiūra pakvies pati televizija.

Be žymesnių pokyčių apsieita ir kiek šiauriau esančioje Norvegijoje, kur iki rugsėjo 2 dienos priimamos paraiškos nacionaliniam konkursui „Melodi Grand Prix“. Pastarasis, kaip jau įprasta, susidės iš kelių sausio ir vasario mėnesį vyksiančių pusfinalių bei finalo.

Kiek kitaip negu iki šiol, į „Euroviziją“ nutarė pasižiūrėti Suomija. Šalies transliuotojas YLE skelbia „Naujos muzikos konkursą“ (Uuden Musiikin Kilpailu), kurio tikslas, panašiai kaip ir 2009 metų Lietuvos Televizijos rengtos „Lietuvos Dainų Dainos“, nekreipiant dėmesio į „Eurovizijos“ standartus, išrinkti geriausią dainą. Bilietas į „Euroviziją“ konkurso laimėtojui bus tik papildomas prizas. Kūriniai naujajam šou priimami iki rugsėjo 30 dienos. Vėliau entuziastų laukia komisijos perklausos, atrankos bei sausį startuosiantis televizinis atrankos etapas, kurį vasario mėnesį vainikuos nacionalinis finalas. Įdomu tai, jog konkurse dalyvaujančios dainos iki sausio 28 dienos negali būti niekur skambėjusios, išskyrus YLE priklausančių radijo ir televizijos kanalų eteryje.

Rinkdama 2012 metų atstovą Vokietija pasitelks formulę, kuri 2010-aisiais sėkmę atnešė Lenai — konkursą „Unser Star für Baku“. Savo laimę norintys išbandyti jaunuoliai jau nuo birželio gali registruotis internetu. Geriausieji iš jų po specialių perklausų bus pakviesti į televizinį laidos turą, kurio finalas planuojamas kovo mėnesį.

Į neatrastus bei sutarčių su įrašų kompanijomis ir kitomis muzikinėmis agentūromis dar neturinčius atlikėjus šįkart orientuosis ir Slovėnija. Naujojo talentų šou „Misija Evrovizija“ atrankos prasideda jau nuo rugpjūčio 26 dienos. Jose laukiami ne tik Slovėnijos, bet ir visos Europos Sąjungos piliečiai, taip pat leidimą dirbti Slovėnijoje turintys asmenys. Geriausiųjų laukia proga pasirodyti sausio mėnesį vyksiančiame nacionaliniame finale.

Septynis kartus iš eiles pusfinalio barjero „Eurovizijoje“ neįveikę Nyderlandai šiemet skelbia atvirą atranką ir iki rugsėjo 30 dienos laukia kūrinių iš visų atlikėjų. Į sausio mėnesį vyksiantį nacionalinį finalą bus išrinktos 6-7 dainos. Kitos atrankos detalės kol kas nėra skelbiamos.

2012 metų „Eurovizijos“ konkursas vyks Azerbaidžano sostinėje Baku, gegužės 22, 24 ir 26 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ScoRp to utiutiu
ScoRp to utiutiu
prieš 12 metus

bijau Eurovizija Baku ir taps jos priežastim ;D

Justas12 to utiutiu
Justas12 to utiutiu
prieš 12 metus

Nejuokink ;DDDDDDDDDD

Utiutiu
Utiutiu
prieš 12 metus

paskutinei eurovizijai pries pasaulio pabaiga chebra ruosias

Justas
Justas
prieš 12 metus

Kažkaip labiausiai intriguoja suomių atranka 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.