Eurovizija 2011 (renginys)

Lietuva pusfinalyje užėmė penktą vietą. Išsamūs rezultatai

Nuskambėjus „Eurovizijos“ nugalėtojo dainai, Europos Transliuotojų Sąjunga paskelbė konkurso pusfinalių rezultatus, kurie yra ne ką mažiau intriguojantys negu tie, kuriuos ką tik matėme finale.

Konkurso nugalėtojas Azerbaidžano duetas Ell & Nikki pusfinalyje vis dėlto liko antras, nusileisdamas Graikijai. Pastaroji finale užėmė tik septintą vietą. Daug kam netikėtumą sukėlusi Islandija iš tiesų vietą finalą iškovojo užtikrintai, aplenkdama 15 kitų šalių. Lietuvos atstovė Evelina Sašenko surinko 81 tašką ir į finalą pateko penktu numeriu. Tuo tarpu, viena iš pusfinalio favoričių laikyta „Haba Haba“ daina liko trečia nuo galo.

Į finalą tik per plauką nepateko Armėnijos bei Maltos atstovai.

Pirmas pusfinalis:

Vieta Šalis Taškai
1 Graikija
133
2 Azerbaidžanas 122
3 Suomija
103
4 Islandija
100
5 Lietuva
81
6 Gruzija
74
7 Vengrija
72
8 Serbija
67
9 Rusija
64
10 Šveicarija
55
11 Malta 54
12 Armėnija 54
13 Turkija 47
14 Albanija 47
15 Kroatija 41
16 San Marinas 34
17 Norvegija 30
18 Portugalija 22
19 Lenkija 18

Išsami rezultatų lentelė (spausti „scoreboard“)

Šeštą vietą antrajame pusfinalyje užėmusi Ukraina finale sugebėjo užsiropšti iki ketvirtos pozicijos. Vienos iš favoričių — estės, patekimas į finalą nebuvo labai užtikrintas — mergina užėmė tik 9 vietą. Daugiausiai taškų atiteko Švedijos atstovui. Vos vieno taško iki dešimtoje vietoje likusios Moldovos pritrūko belgų kolektyvui.

Antras pusfinalis:

Vieta Šalis Taškai
1 Švedija
155
2 Danija 135
3 Slovėnija
112
4 Rumunija
111
5 Bosnija ir Hercegovina
109
6 Ukraina
81
7 Austrija
69
8 Airija
68
9 Estija
60
10 Moldova
54
11 Belgija 53
12 Bulgarija 48
13 Slovakija 48
14 Baltarusija 45
15 Izraelis 38
16 Makedonija 36
17 Latvija 25
18 Kipras 16
19 Nyderlandai 13

Išsami rezultatų lentelė

Lietuvai taškus skyrė:

12 — Lenkija, Jungtinė Karalystė;
10 — Gruzija;
8 — Norvegija;
7 — Rusija;
6 — Portugalija;
5 — Vengrija, Ispanija;
4 — Armėnija, Graikija;
3 — Šveicarija;
2 — Suomija, Islandija;
1 — Serbija.

Albanija, Azerbaidžanas, Kroatija, Malta, San Marinas bei Turkija mums  taškų neskyrė.

Lietuvos komisijos ir žiūrovų skirti taškai:

12 — Gruzija;
10 — Azerbaidžanas;
8 — Islandija;
7 — Suomija;
6 — Šveicarija;
5 — Rusija;
4 — Graikija;
3 — Serbija;
2 — Lenkija;
1 — Malta.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

37 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
lakkys
lakkys
prieš 12 metus

Na, ką čia bepridūrus…Aš siūlyčiau, jog jeigu neišsirenkat geros dainos, tai kam dar leist pinigus, laiką, nervus, ir važiuot gėdos šaliai pridaryt…kalbu būtent apie šiemetinę Armėniją, Portugaliją, Norvegiją, Makedoniją, Maltą…Arba darykit uždarą atranką, ir suvieniję visą muzikos industriją, išlaužkit iš šalies geriausią variantą. Apskritai man ima juokas iš Eurovizijos, niekada negalvojau, kad laimės Prancūzija, Estija ar Lenkija kaip kažkas prognozavo…Tos dainos klaikios, netgi prancūzų nepanaši į rimtą operinį kūrinį…Labai džiaugiuosi dėl Italijos; tikra muzika, tikras atlikimas, viskas beveik tobula. Na, o Švedija, kaip ir tikėjausi, klaikiai nusidainavo, kriokė, žodžiai – debiliškiausi kokie tik gali būt, o tas jūsų išliaubsintas šou – be galo vaikiškas ir neskoningas. Taipogi nesuvokiu Ukrainos bei Danijos sekmės, tai tarsi Pugačiovos bei Britiško pop’so parodijos…Bosnių išviso kita opera, klaiku..Būtų be galo įdomu sužinoti, kas gi sėdi toje „profesionalų” komisijoje, panašu, jog tik tipiški eurovizijos pasiekėjai..Atsiprašau, jog jie tam ir yra, jog įvertintų profesionalumą, o šau turi įvertinti žiūrovai… Bet panašu, kad yra atvirkšiai… jeigu Azerai, Bosniai, Rusai yra aukščiau už mus… Taigi, viskas yra kvaila, nesąžininga ir neteisinga. O šeip norėjau, kad laimėtų Serbija, Gruzija, Graikija, Airija, Vokietiaj (nereali daina šiemet) arba Italija, na o iš pusfinalininkų gaila San Marino, Belgijos bei Izraelio.

Victosha
Victosha
prieš 12 metus

Man geriausia ir optimistiskiausia Serbia, paskui Austria, Slovenia, Hungary, Lithuania, UK. O geras sou, net geresnis uz daina, pagal mane, tai Sweden, Russia, Ireland. Gaila, kad Malta nepateko i finala. Dar Belgius su a’capella ir beat-box’u patiko. Lietuvai linkejau 4-7 vieta finale. Laimejo viena geresniu dainu, bet man ji ne is paciu geriausiu, tik is geresniu. Asmeniskai man Latvia patiko labiau uz Estonia. Nemegstu cirko (Moldova) ir dainu tipo Denmark (zanuda, bent jau man). Del skonio nesigincijama. Nemegstu operos, nors vaikinas simpatiskas. Dar gaila, kad Norway nepateko. Ukraine – grazi, bet paplitusio tipo daina, tad mane nelb. uzkabino. Vokietijos daina siemet skambejo geriau, nes ja isgelbejo bendras skambesys su visais efektais. Slovenijos daina man pasirode nuobodziai tobula. Georgia atlikejos stiprus balsas, bet jos rekavimai nesusilde mano sielos – visiska priesingybe Serbijai. Portugal dainos geriau tik klausytis, nes sou tragiskas. Croatia atlikejos nuvalkiota aranziruote su kazkokiu 1 erzinanciu skambesio elementu, nors vidury trumpai skambantis tos dainos gabalas be to elemento man patiko ir primine Power hit radio stiliu. Albania ir Bulgaria man lb. panasios, bet ne mano skonio. O Armenia ir Poland didziaja dainu dali vare pro sona, nor siaip dainos neblogos, o Poland dar kelis grazius riksmus padare i gala. Finland dainos vertas demesio nebet priedainis. Switzerland labiau panasu i country, neblogas balsas, bet klaiki aranziruote, kaip ir San Marino. Turkey ipatingo ispudzio nepaliko. Iceland gan garmoningai skamba, nors ir truputi „pensininkiskai”, kaip ir Bosnia and H. Greece gan neiprastas skambesys, bet budingas tai saliai (priedainis). Netherlands ir Romania neipatingos, bet neblogos dainos. Cyrus visiska zanuda. Macedonia mane suzavejo tik pirmom 5 sekundem, toliai visiska nesam. (pagal mane, kazkam gal ir patiko). Ryskiausias dalykas, suzavejes mane Israel pasirodyma – grazi suknele ant grazaus kuno! Latvijos daina mielai nuskambejo, o Estijos – ne mano skonio, ypac cirkas pradzioje. Belarus – viena prasciausiu pagal mane dainu. Italy skamba truputi senoviskai, bet profesionaliai. Spain – lb. lengvabudiska, tiktu kokiam lengvam serialui. Nugaletoju daina prie geresniu – tik priedainis truputi „zanudnas”, o graziausia vieta – „O! O! O! O-o!…” Mano nuomone, kiekvienas turetu balsuot uz labiausiai patikusias dainas, o ne todel, ka ta salis – kaimyne, ar tikimes gaut pigesniu duju. Net juokinga, kai 12 balu viens kitam visada „uzfutbolija” pvz Greece ir Cyprus, nepaisant dainos!

Eurovizas to as
Eurovizas to as
prieš 12 metus

( Lina) kamon???? suprantu gal tau koki 70metu ir anglu nks nemoke bet nerasyk geriau is vis nes komentaras klaikus.. (milda) tu ka zinau telika ziurek arba seip intike sunku suzinot kad klausi ats?? 12tasku skyre GRUZIJA LIETUVAI..

me
me
prieš 12 metus

ekspertai jus ekspertai , tas svediskas popsas ir neturejo laimet. laimejo daina kuri graziai suskambejo ir kuri tiko tokiam konkursui . kaip ir italu atliko labai puikiai kuriny . tai va 🙂

milda
milda
prieš 12 metus

Kiek Gruzija skyrė taškų Lietuvai?

Sima
Sima
prieš 12 metus

Nėra teisybės.
Śvedija turėjo laimėt.
Nesąmonė, kad iš mūsų negavo balų, kai tiek žmonių balsavo.

as
as
prieš 12 metus

geriausia daina blue i can m1 top 40 atsirado 5 vietoj, o nugalėtojas azerbaidženas iškrito po antros savaitės. 😀

Monika
Monika
prieš 12 metus

As dziaugiuosi, kad i finala praejo daug Dainu, o ne kazkokiu sou, kur melodijos ne gramo nebuna. Praeiti tai praejo, bet finale politika prasedejo. Niekaip nesuprantu kaip galejo Azerbaidzianas laimeti, juk baisiai dainavo, nors pati dainele visai nieko. Svedas tai is viso kazkokia katastrofa, narcizas su banaliu tekstu ir visisku popsu. Aciu Dievui, kad trejetuke bent jau viena normali daina – Italijos. Sirgau uz airius, danus, suomius ir bosnius.

Laimis
Laimis
prieš 12 metus

lol, UKRAINA KRC BBLYN NUDESIU, TEN TAJ PRAVALAS, NEKENCIU , kazkokia suknista daina jos buvo, 100% geresne buvo Lietuvos daina, krc ir tokia nesamone gavos, nu p**c, o dar pusfinalyje 7 , o FINALE 4, NU KUR TEISYBE?

Martynas
Martynas
prieš 12 metus

Super. Lietuva 5:)

Lina
Lina
prieš 12 metus

Nugalėtojų daina labai gerai skamba klipe, bet ne gyvai, nuvylė ir geriau jau jiems būtų nereikėję dainuoti laimėjus, nes panelė visai nepradainavo. Džiaugiuosi, kad nelaimėjo švedas, nes tokios beprasmiškos dainos dar nesu girdėjusi: „Aš būsiu populiarus aš būsiu populiarus…” tfu… Estai išvis skregos, nė balo nedavė, bet daina jų, tenka pripažinti, buvo išties nebloga (mano atžvilgiu). Kaip jums gerbiamieji patiko Lenkija, kai skyrė balus 😀 Su tokiu nepasitenkinimu pareiškė, kad 12 balų Lietuvai :D. Cituoju BLUE: tikimės laimėti, bet būsim patenkinti, jei pakliūsim ir į penketuką 😀 Kamon, kokį penketuką :D? Italas = nesusipratimas 2-oje vietoje. Gruzija man patiko, tik va, kaimynų nėra tiek daug. Nes kaip visada, kuo daugiau kaimynų tuo geresnė vieta 🙂

Eimantas
Eimantas
prieš 12 metus

Jie turi daug babkiu, pastatys dideli stadiona is lentu, specialiai eurovizijai o poto sugriaus

Eimantas
Eimantas
prieš 12 metus

as tikejau kad laimes estai, prancuzai, uk arba svedas – TAIP KAIP BUKMEKERIAI PROGNOZAVO.
ir kas gavosi?
O gi NIEKO.
Dar butu bent svedas dar antras likes, vis dar nieko butu, bet ne, uzlindo ant pacio galo kazkoks suprakaitaves italas. g a v no vi zi ja

Justas12 to Tomas
Justas12 to Tomas
prieš 12 metus

Man irgi labai keista kad lenkai paskutiniai,vieni is mano favoritu buvo.. Politika jauciu…

What
What
prieš 12 metus

Man labai idomu kur jie surengs eurovizija. Ju didziausia arena talpina apie 7000 zmoniu…

Eimantas
Eimantas
prieš 12 metus

as tikejau kad laimes estai, prancuzai, uk arba svedas – TAIP KAIP BUKMEKERIAI PROGNOZAVO.
ir kas gavosi?
O gi KAKUTIS.
Dar butu bent svedas dar antras likes, vis dar nieko butu, bet nel uzlindo ant pacio galo kazkoks suprakaitaves italas. gavnovizija

Eurovizas to as
Eurovizas to as
prieš 12 metus

disco as tau 100% pritariu man irgi katastrofa..

disco
disco
prieš 12 metus

a jo,kostux95,pritariu 100proc. jau baisesnes eurovizijos nei siais metais nebuvo dar,katastrofiska isvis.nei dainu geru,nei pasirodymu

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

taigi skelbia kompas automatiskai, o ne kelinta nori ta skelbi

kostux95
kostux95
prieš 12 metus

nesamonė kažkokia šiais metais vyko,o ne Eurovizija.

Gerda
Gerda
prieš 12 metus

Svedija pirma buvo antram pusfinali o paskutini pranese kad nervus patampyt ot kokie

Tomas
Tomas
prieš 12 metus

As tik nelabai usprantu , Lenku daina visur buvo viena is favoritu , o jei 19 , net Portugalai daugiau balsu surinko :DDDD , tai kaip cia jie balsuoja , ar isvis kas nors balsuoja kyla klausimas .

Lietuva 5 vieta , netiketa 🙂

Mini-me to dowy
Mini-me to dowy
prieš 12 metus

Latvija 17 ;O Iš vis kažkokie netikėti man rezultatai…

Viku
Viku
prieš 12 metus

Rusija tik 9-a. 😀

Justas12
Justas12
prieš 12 metus

Lietuva penkta ;o

Eurovizas to as
Eurovizas to as
prieš 12 metus

Zodziu nesamone. As isvis pvz nesuprantu prisiminat tuos lazybu kontoros rezultatus? 😀 Sake kad Estai Prancuzai yra faoritai. Ne nu as nesuprantu kaip toks Moldovos show galejo 12likti o dar labiau neisikertu uz ka Italus 2 padare Europa kad jie grizo? Kogero. Siaip tokios eurovizijos dar nemaciau, kad sakomieji dalyviai kurie turi laimeti topu 10 vietas net tarp 10 nepatenka. Kaip sakant FIASKO.

as
as
prieš 12 metus

štai tikrųjų nugalėtojų pasirodymas http://www.youtube.com/watch?v=cIAQ4nUlP_c

Kotryna
Kotryna
prieš 12 metus

Aš buvau už Švedija ir Danija. Azerbaidžanas man nepatiko. Galėjo tikrai Švedija laimėt. Tas pasirodymas buvo nerealus. :}

Juons
Juons
prieš 12 metus

Švedija turėjo laimėt, šių metų laimėjimas visiška komisijos įtaka

Nikas
Nikas
prieš 12 metus

Tik daina verta dėmesio, atlikėjai – visiškai nieko.

Lalalala
Lalalala
prieš 12 metus

Graži daina nugalėjo, kur kas geriau nei praeitais metais laimėjusi Lena

Tincka
Tincka
prieš 12 metus

Nuvyle nugaletojai..

A
A
prieš 12 metus

Nu jo pritariu, visika nesamone.

adis
adis
prieš 12 metus

Valio!!! Mes 5 finale buvo…cool

Eimsntas
Eimsntas
prieš 12 metus

ZINAU zinau. tiesiog seip noriu pasakyt kad siumetinis balsavimas buvo NESAMONE

A
A
prieš 12 metus

Nu taip, nes finale balsuoja visos 43 salys, po pusfinalyje tik dalyves ir kai kurios is didziojo penketo.

Eimsntas
Eimsntas
prieš 12 metus

JUS JUOKAUJAT? 😀
azerbaijan antras pusfinali, pirmas finale, graikija pirma pusfinali, DEVINTA FINALE?:D

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.