Eurovizija 2011 (dalyviai)

Kalbiname Estijos atstovę Getter Jaani

Pastaraisiais metais Estijai „Eurovizijos“ dainų konkurse sėkmė tikrai nesišypsojo — nuo 2003 metų šios šalies atstovams tik kartą pavyko pakliūti į pirmąjį dešimtuką. Sugriauti šį nesėkmių ruožą estai šįmet patikėjo jaunai, bet perspektyviai dainininkei Getter Jaani, kurią Diuseldorfe išvysime antrajame „Eurovizijos“ dainų pusfinalyje. Linksmu ir lengvai įsimenamu kūriniu „Rockefeller street“ mergina pasirodys 15 numeriu.

„Eurodiena“ pakalbino atlikėją apie pasiruošimą konkursui.

Labas, Getter, po nacionalinio finalo praėjo daugiau negu mėnuo. Kaip tavo gyvenimas ir kasdienybė pasikeitė per šį laiką?

Mano kasdieninis gyvenimas tapo dar labiau užimtas nei kada anksčiau. Šiuo metu įrašinėju albumą ir, žinoma, rengiuosi „Eurovizijos“ dainų konkursui, kurio pasiruošimui daugiausia laiko atima choreografijos tobulinimas.

O kaip kilo mintis dalyvauti nacionalinėje Estijos atrankoje „Eesti laul“? Tai buvo spontaniškas ar nuosekliai apgalvotas žingsnis?

Kartu su Sven Lõhmus, kuris yra mano prodiuseris, kalbėjomės apie tai, kad dalyvavimas „Eesti laul“ yra puiki proga pristatyti mūsų muziką visai Estijai. Pergalė  davė daug daugiau nei tikėjomės— dabar galime prisistatyti ją visai Europai!

Dauguma konkurse skambančių kūrinių yra apie meilę, tačiau šios temos nerandame tavo atliekamoje „Rockefeller street“. Kuo dar ši daina išsiskiria iš kitų „Eurovizijoje“ dalyvaujančių kūrinių?

„Rockefeller street“ nebuvo sukurta būtent „Eurovizijai“— tai  tipinė daina iš mano grojaraščio. Šis kūrinys yra lyg patraukli ir šiuolaikinė fantazija apie merginą, kuri svajoja apie didmiesčio gyvenimą, žmones, kuriuos galėtų sutikti ten, ir kur gyvenimas yra nuostabus, besiskiriantis nuo niūrios kasdienybės.

Daugelį domina neįprastas kūrinio pavadinimas – kodėl buvo pasirinkta mažai kam Europoje žinoma Manheteno gatvė?

Tiesą sakant, dainuoju ne apie tą Rockefeller gatvę Manhetene, bet daina yra įkvėpta būtent Niujorko. Gatvė, apie kurią dainuoju, neturi tikslios egzistavimo vietos— tai prasimanymas, iliuzija.

Šalių atstovai į „Eurovizijos“ dainų konkursą vyksta ieškoti naujų kontaktų muzikiniame pasaulyje, išgarsėti, kiti— vedini patriotiškumo. Kokius tikslus sau išsikėlei prieš kelionę į Diuseldorfą?

Man svarbiausia, kad pirmą kartą per savo muzikinę karjerą ginsiu Estijos garbę. Žinom,a būtų šaunu praplėsti savo gerbėjų ratą!

Daugelis atlikėjų apie „Euroviziją“ žino tik tiek, kad tai tarptautinis dainų konkursas, bet nieko nenutuokia apie jo istoriją. Ką Tau teko girdėti apie šį  jau daugelį metų rengiamą konkursą?

Seku „Eurovizijos“ naujienas nuo pat pirmojo konkurso 1956 metais… Juokauju (šypsosi — red. pastaba). Patys gražiausi prisiminimai yra iš 2001 metų, kai Estija iškovojo pirmąją pergalę. Tuo metu man buvo tik aštuoneri metai, bet konkursas paliko didelį įspūdį.

Kas iš ankstesnių „Eurovizijoje“  dalyvavusių atlikėjų Tau paliko didžiausią įspūdį?

Prieš porą metų konkurse triumfavusio Alexanderio Rybako daina, mano nuomone, buvo labai gera. Man taip pat patiko pernai nugalėjusi Lenos atliekama „Satellite“. Tai gaivi, be rutinos skambanti muzika.

Papasakok, kaip vyksta pasiruošimas pasirodymui Vokietijoje. Ar rengiamas pasirodymas kardinaliai skirsis nuo matyto „Eesti laul“ scenoje?

Aš ir visa mano komanda repetuojame gana daug. Turime naujus kostiumus, kuriuos sukūrė dizainerė Karolin Kuusik. Taip pat šiek tiek teko patobulinti choreografiją ir scenos dizainą.

Lažybininkų spėjimai rodo, kad turi daug šansų nutraukti ilgą Estijos nesėkmių laikotarpį dainų konkurse ir parvežti dar vieną pergalę į Taliną.

Stengiuosi nesusikoncentruoti ties apklausomis ir jų rezultatais, o daugiau galvoti apie pasirodymą.

Scenoje Tave matome judrią, vėjavaikišką, patrakusią. O kokia esi realiame gyvenime?

Tikroji aš taip pat yra linksma ir optimistiška, taigi nelabai ir skiriuosi nuo tos, kokią mane matote scenoje (šypsosi — red. pastaba).

Esi tik aštuoniolikos, bet Estijoje daugelis tave įvardija kaip vieną perspektyviausių ir greičiausiai kylančių karjeros laiptais jaunųjų dainininkių. Galbūt pasidalinsi sėkmės formule  kaip visa tai pavyko pasiekti?

Man tikrai labai pasisekė — vienas pasisekimas sekė po kito. Iš tikrųjų esu labai laiminga, kad šalia yra žmonės, kurie rūpinasi manimi ir padeda planuoti veiklą ateityje.

Artimiausiuose tavo planuose pirmuoju numeriu įrašytas konkursas Vokietijoje. O kas laukia, kai viskas pasibaigs?

Birželį manęs laukia turas po Estiją, pristatinėsiu naująjį albumą, taip pat laukia daugybė koncertų klubuose.

Ar darbų sąraše galime rasti punktą aplankyti Rockeffeler gatvę Manhetene?

Žinoma! Niekada neteko lankytis Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet tikrai norėčiau tai padaryti. Ir, be abejo, aplankyti garsųjį Rockefeller centrą, kuris žiemą turi nuostabią ledo areną. Būtų šaunu pačiuožinėti ten.

Tavo palinkėjimas mūsų tinklalapio skaitytojams.

Atvykite ir aplankykite mane Estijoje! (šypsosi — red. pastaba)

Dėkojame atlikėjai už atsakymus ir linkime kuo didžiausios sėkmės „Eurovizijoje“ bei tolimesnėje karjeroje!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

14 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
to Virginija
to Virginija
prieš 12 metus

to Virginija nu bet klausimas vienoks atsakymas kitoks niekaip nesuprantu kas čia gero

et
et
prieš 13 metus

ką tu supranti, savo konservatyvias , niekam neįdomias pažiūras pasilik sau

et
et
prieš 13 metus

Kokio cia amziaus vaikai raso? Svedijaaaa? Jus juokaujat gal? Estija??? Juk tai slamstas. Amerikieciai ir anglai sisioja is juoko klausydami tos neva amerikietiskos dainos ! Tai yra baisu ! Net Sasenko geriau !

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 13 metus

Komentuotojau, kurio komentarą ištrynėme. Prašau neapsimetinėti Miroslavu iš Eurodienos ir nekalbėti svetainės vardu 😀

Justas12
Justas12
prieš 13 metus

Tai dar neaisku ar Gruzija isvis finale bus ;D

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Geras interviu. Nr.1 šiais metais, o palinkėjimas jos gražus, tačiau norėtųsi, kad ir į Lietuvą ji užsuktų 🙂 Tikiuosi šiemet sulaužysim tradicijas ir neskirsim Gruzijai 12 balų, nes Estija to tikrai verta.

/Bevardis/

Virginija
Virginija
prieš 13 metus

Klausimas anglų kalba skambėjo taip kaip kaip ir lietuvių, o Getter atsakė jau taip kaip jai atrodė geriau.

rokas
rokas
prieš 13 metus

Šiaip jūs šaunuoliai tikrai bet jeigu nemokat sakinio išversti tai prašau patikrinkit logikos klaidas. Jūs klausiat Kas iš ansktesnių „Eurovizijoje“ dalyvavusių TAVO ŠALIES atlikėjų Tau paliko didžiausią įspūdį? Prieš porą metų konkurse triumfavusio Alexanderio Rybako daina, mano nuomone, buvo labai gera. Man taip pat patiko pernai nugalėjusi Lenos atliekama „Satellite“. Tai gaivi, be rutinos skambanti muzika. Tai ką jinai poliglotė. O šiaip tikrai šaunuoliai kad sugebat pasikalbėti ir su kitos šalies talentais. Tik atidžiau pasižiūrėkit ką rašot.

Eimantas
Eimantas
prieš 13 metus

o kam nepatinka tai eikit bulviu kast, cia dziaugtis reikia kad redaktoriai nori savo skaitytojams kai ka ir is pirmu lupu paruost, o ne tik verst naujienas is anglu kalbos kai taip daro kiti dienrasciai

Eimantas
Eimantas
prieš 13 metus

EURODIENA jus maladec jei sugebat gaut interviu is tokiu daininku:))) saunuoliai!

Hideo
Hideo
prieš 13 metus

Man jos daina geresnė už švedų 😉 tirkai geresnė ;)aišku Šveda iyra vieni iš favoritų. jei nelaimetų kokia kita iš favoritų kad ir Estija tai tegul tada laimi Švedija o ne kokia Prancūzija 😀

Just@s
Just@s
prieš 13 metus

Taaaip, laukiam Getter Lietuvoje! ir sėkmės jai Diuseldorfe! man asmeniškai jos daina nusileidžia tik švedų Popular 🙂

Romualdas
Romualdas
prieš 13 metus

Pati atvažiuok :P:D

Aja
Aja
prieš 13 metus

Su Slovėne pokalbis labiau man patiko nei šitas kur kalbinote Este .