Eurovizija 2009 (atrankos)

Nacionalinės atrankos 2009: kas naujo

Po to, kai Isis Gee Belgrade liko paskutinėje vietoje, nemažai kalbėta apie tai, kad Lenkija gali pasitraukti iš „Eurovizijos“ dainų konkurso. Taip pat buvo aptariama ir uždaros atrankos galimybė. Dabar galime būti tikri, kad viskas išliks kaip buvo iki šiol — bus rengiamas „Piosenka dla Europy“ (Daina Europai) šou.

Iki sausio 23 dienos Lenkijos televizija laukia paraiškų ir dainų iš Lenkijos bei kitų šalių dainininkų. Be to, dainų kūrėjai gali siųsti dainų demonstracines versijas be pasirinkto atlikėjo.

Komisija, perklausiusi dainas, išrinks ne mažiau kaip 7 finalo dalyvius. Televizija pasilieka teisę savo nuožiūra į finalą, numatomą vasario 20 ar 21 dienai, deleguoti iki 5 atlikėjų.


http://72.41.81.21/images/Andorra_200x133.bmp

Andoros televizija sulaukė 107 pareiškimų nacionalinei atrankai: 28 iš atlikėjų kartu su dainomis, 15 iš atlikėjų, kurie dar neturi dainos, bei 64 dainas iš kūrėjų. Net 8 dainas atsiuntė Lietuvos autoriai.

Andoros atstovą išrinks sausio mėnesį telefonu balsuosiantys žiūrovai.

.


Slovėnijoje sulaukta 113 kandidatų į šios šalies atstovo „Eurovizijoje“ titulą. 14 laimingųjų, kurie liks po komisijos nuosprendžio, sausio 31 dieną kovos dėl vietos finale, kuris vyks jau kitą dieną — vasario 1-ąją.


Išrinkti Portugalijos atstovui vėl bus rengiamas „Festival da Cancao“. Tiesa, su naujovėmis.

Šešių narių komisija perklausys iki sausio 12 dienos gautas dainas iš Portugalijos atlikėjų. Iš jų bus atrinkti ir internautų teismui atiduoti 20-24 kūriniai. 12 atlikėjų, kurie surinks daugiausiai balsų, vasario 27 dieną pasirodys nacionalinėje atrankoje.


Jau rytoj — trečiadienį — Suomijos transliuotojas YLE savo svetainėje patalpins 12 dainų, pretenduojančių būti atliktomis didžiojoje „Eurovizijoje“. Kaip jau rašėme anksčiau, 12 atlikėjų bus suskirstyti į tris, sausio penktadieniais vyksiančius, pusfinalius. Dalyvių sąrašą rasite paspaudę čia. Finalą galėsime stebėti sausio 31 dieną.


Baltarusijos televizija sulaukė 101 atlikėjų, norinčių kovoti dėl teisės atstovauti valstybei kaimyninėje Rusijoje. Dar 17 dainų atsiuntė kūrėjai. Komisija po perklausos į pusfinalį deleguos tik 15 dalyvių. Jau šį mėnesį vyksiančiame pusfinalyje, žiuri išrinks ne daugiau negu 5 dainininkus. Kitaip negu ankstesniais metais, „Eurofest“ finale balso teisę turės tik žiūrovai. Konkrečios datos ir dalyvių vardai kol kas nėra skelbiami.


Didesnę dalį visų nacionalinių atrankų galėsite stebėti internetu arba per palydovinę televiziją. Apie tokią galimybę, kaip visada, pranešime artėjant konkrečiam renginiui.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.