Eurovizija 2011 (atrankos)

Lietuvos nacionaliniame finale vietas užsitikrino Evelina, „Vigroses“ ir Liepa

03-vig-roses-2Pasibaigus antrajam pusfinaliui Lietuvoje sužinojome dar tris vietas finale išsikovojusius atlikėjus — šį kartą kovą dėl patekimo į „Eurovizijos“ dainų konkursą tęs gan sėkmingai atrankose pernai metais dalyvavusi Evelina Sašenko, ir scenos naujokės — grupė „Vigroses“ ir Liepa. „Eurovizijos“ atrankoje Lietuvoje vis dažniau žymius atlikėjų vardus aplenkia muzikinę karjerą bepradedantys jauni ir daug vilčių teikiantys dainininkai.

Šiame pusfinalyje savo kritiką, pastabas ir pagyrimus išsakė dainininkė ir vokalo pedagogė Rosita Čivilytė ir muzikologas, radijo stoties „Opus 3“ vadovas Darius Užkuraitis, kurie vertino dalyvius ir praeitą savaitgalį ir muzikos prodiuserė, kvarteto „Bobų vasara“ vadovė Eglė Nepaitė, LATGA-A viceprezidentas Teisutis Makačinas ir muzikantas, prodiuseris, buvusios grupės „Kastaneda“ narys Lukas Pačkauskas, į komisijos gretas įsilieję tik šį savaitgalį.

Šį kartą dėl vakaro favorito komisijos narių nuomonės sutapo — jausmingoji Evelina Sašenko, tapo ir absoliučia žiūrovų numylėtine. Tiesa, kitų dalyvių atžvilgiu komisijos ir televizijos žiūrovų nuomonės išsiskyrė: žiūrovai finale taip pat norėjo išvysti iš realybės šou laidų pažįstamą Deividą Bastį, kuriam komisija neskyrė nė vieno balo, o aukštus komisijos įvertinimus gavusiems romantiškajai Liepai ir Donatui Monvydui nesisekė užkariauti televizijos žiūrovų namuose širdžių.

Vieta Žiūrovų balai
(skliausteliuose balsų skaičius)
Komisijos balai Galutiniai balai
1. Evelina Sašenko 12 (1333) 12 24
2. „Vigroses“
10 (912) 7 17
3. Liepa 6 (765) 10 16
4. Donny Montell
4 (487 10 14
5. „Dave and Henry“
3 (413) 8 11
6. Guoda Isado 5 (582) 5 10
7. Deividas Bastys
8 (800) 0 8
8. Eglė Petrikaitė
7 (771) 0 7
9. Nora 0 (204) 6 6
10. „Tofu buble“ 2 (406) 4 6
11. „Kas jos tokios?“ 0 (218) 4 4
12. Eden 0 (205) 3 3
13. Eglė Jakštytė
1 (271) 2 3
14. Valdas Maksvytis
0 (235) 1 1

Į finalą nepatekę dalyviai neturėtų labai nusiminti — LRT pasilieka teisę į finalinį renginį savo nuožiūra deleguoti 5 atlikėjus, dar vienas atlikėjas ir toliau tęs kovą dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse po balsavimo zebra.lt puslapyje.

Kitą savaitgalį laukia jau trečiasis, paskutinis pusfinalis, kuriame žiūrovų ir komisijos simpatijos į finalą deleguos dar 3 atlikėjus, vertus kovoti dėl Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ vardo.

Komisiją ir žiūrovus pavergęs Evelinos Sašenko pasirodymas:

Liepa ir paprastas bet nuoširdus „Laukiu“ atlikimas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

50 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ash
Ash
prieš 13 metus

nesamone>>> :DDD

Kalija
Kalija
prieš 13 metus

Nieko negali tikėtis, nes Eurovizija kupina siurprizų. Atrodo va išleidom gera dainą,bet likom už borto. Gi Eurovizija tas pats kas loterija, viena kartą pasiseka, kitą kartą – ne. Man tai nesvarbu kas atstovaus, svarbu palaikyti savo šalį.

Aš
prieš 13 metus

Kol kas nieko nebuvo užvedančio. Pasiklausius ktų šalių atlikėjų irgi to nėra, kad uždegtų. O gal mes patys nežinom, ko norim? Manau, kad turėtų būti kažkoks „balaganas”, kuris visus užvestų.

nesamone
nesamone
prieš 13 metus

ASH<<<< skaitai mano mintis! aciu tau

Ash
Ash
prieš 13 metus

O blogiausia ir apmaudžiausia yra tai, kad paprastai būna iš ko rinktis, bet išrenkamas blogas variantas.
Aš paklausiau Donato dainos greitos versijos, ir man labai patiko. Tokią dainą aš tikrai siųsčiau į euroviziją. Deja padarė klaidą dainuodamas lėta versiją. O gal padarė tai specialiai, nežinau. Tikiuosi, kad jį deleguos ir jis pakeis tą versiją. Mano variantai Eurovizija: Donny Montell, Eglė Jakštytė, Urtė Šilagalytė, iš bėdos Evelina Sašenko. 🙂

d'Ark.
d'Ark.
prieš 13 metus

Ash<< Absoliučiai pritariu ;))

nesamone
nesamone
prieš 13 metus

ciuju reiks :DD

him
him
prieš 13 metus

to nesamonė paskambink Tylai,nr yra atlikejai.com 😀

nesamone
nesamone
prieš 13 metus

zmones kaip Montvyda priverst kad daina pakeistu i greita versija?:D

Ash
Ash
prieš 13 metus

Bet vis dėl to žmonės nelabai supranta, ko Eurovizijai reikia ir balsuoja už tuos, kurie ten nelabai tiktų. Manau, dabar reikia rinkti ne kažkokią rimtą dainą, bet gerai atliktą popsą, kaip tarkim Urtės daina. Su ja būtų tikrai geri rezultatai. Eglės daina taip pat gera, tačiau jai šiek tiek su balsu tądien buvo nekas, nors ji turi tikrai gerą balsą ir aš įsitikinus, ji pasitaisytų. Montvydo daina taip pat buvo nebloga, tik per daug jis rėkė, mano nuomone, dar plius nusidainavo.
O tos Liepos su Vigrosem kažin ar būtų pastebėtos Eurovizijoje. Na, nežinau. Aš lauksiu paskutinio turo, o paskui sugalvosiu už ką balsuot, kad deleguotų iš tų nepatekusių.

rokui
rokui
prieš 13 metus

Nenusisnekek Rokai. Nei ta Liepa kaip lavonas, nei tuo labiau Vigroses. Geriausi trys pasirodymai, nebuvo daugiau is ko rinktis!

Jolanta
Jolanta
prieš 13 metus

Lukai, visiškai nepritariu. Visos tos išvardintos dainos buvo trankios, linksmos išskyrus (bent jau man) Serbijos ir Rusijos.

Linuteee
Linuteee
prieš 13 metus

IŠVADA: mažiausiai 4 žmonės ant scenos ir smuikas arba bent jau kažkas neįprasto. Taip buvo 1 pusfinalyje neiprasto,
http://www.youtube.com/watch?v=NJGpxNgW_6Y
Komisija pavapejo ne i tema ir skyre 5 balus. O daina tikrai gera ISSISKIRIANTI ORIGINALIU VOKALU IR MUZIKINIU STILIUMI. VIETOJE SMUIKO BUVO LUPINE ARMONIKELE, KAS PASAKYS KAD NEORIGINALU.

Kiek teko girdeti atgarsiu is uzsienio tai si daina susilauke daugiausiai liaupsiu.

Rokas
Rokas
prieš 13 metus

smuikas ne smuikas popsas ne popsas rokas ne rokas eurovizijoje svarbiausiai bendras scenos ivaizdis bet jis gali būti ir šou ukraina 2007 2008 2008 bet gali būt visas vaizdas ir nuoširdume malta 2005 izraelis 2005 o jei tu ateini kad ir su nuostabiu balsu ir tu esi nuobodus tai lauk iš eurovizijos eurovizijoje lavonų nereikia tokių kaip Liepa ar vigroses o aš jau nešneku apie Deividą kuris sulaukė tiek daug žiurovų balsų charizmos tikrai turi ir evelina ir donatas tik su šita daina aš jo nesiųsčiau ir eglė ir monika ir rūta nu aišku komisijos žodis šventas bet jei trejetuke montvydas arba sasha su montvydu AMEN čivilytė apsišikus

hm
hm
prieš 13 metus

negaliu tos dainos isklausyti iki galo.BOORING!!!!!!!!

him
him
prieš 13 metus

Lukai tu paskutinis lodorius,jeigu manai kad smuikas atneš pergalę, su tokiomis sapalionėmis greit pradėsim plaukus ant laimėtojų galvų skaičiuot, nupušėjimas totalus

sim.
sim.
prieš 13 metus

lukai, bet Sašenko daina kaip diena ir naktis skiriasi nuo visų tavo išvardintų. Gaila.

hm
hm
prieš 13 metus

LUKUI laikas pas psichiatra

aš
prieš 13 metus

už Sasha Song ir D.Montell bendrą dainą „Best Friends”.Klausiau, patiko. Yra dvi versijos, skaičiau, kad atlikėjai prašo balsuoti kurią versiją jiems pasirinkti. Balsuoti bus galima nuo pirmadienio http://www.15 min. Aš už A versiją

lukas
lukas
prieš 13 metus

Aš nesakau, kad Eurovizijai reikia ko nors naujo, juk galima panaudoti ir ką nors jau esamo. Be to, yra toks daiktas kaip Eurovizijos formulė.

2005 Graikija – pasirodyme ir dainoje smuikas, šokis, 5 žmonės ant scenos
2006 Suomija – rokas, kažkas neįprasto, 5 ar 6 žmonės ant scenos
2007 Serbija – dainoje smuikas, 5 žmonės ant scenos
2008 Rusija – pasirodyme ir dainoje smuikas, 5 ar 6 žmonės ant scenos
2009 Norvegija – pasirodyme ir dainoje smuikas, 6 žmonės ant scenos
2010 Vokietija – išpopuliarinta daina prieš konkursą, 4 žmonės ant scenos

Jei kur apsirikau su skaičiais, tai sorry.

IŠVADA: mažiausiai 4 žmonės ant scenos ir smuikas arba bent jau kažkas neįprasto. Pagal viską, pergalę turėtų pelnyti E.Sašenko daina, nes yra 4 žmonės ant scenos ir smuikas.

Įrodykit, kad aš klystu.

Samanta
Samanta
prieš 13 metus

kaip Vigroses ir Liepa tokiu nesamoniu dar nemaciau ,senoviskom dainom:D

Samanta
Samanta
prieš 13 metus

nesamones kazkokie pateko ,nesaziniga kad tie kurie surinko daugiausia ziurovu balsu nepatenko, kaip Deivydas kokia gera jo daina buvo, taip pat ir D. Montell. Kai pamaciau rezultatus tiek susinervojau..vel laimesim eurovizijoj pakutine vieta su tom girinem dainom ar lopsinem, galetu geriau tie patekti kurie surenka daugiausia ziurovu balsu, o ne komisijos….Cia kai ziuri tuos pusfinalius tik nuotaika susigadini…:{

nesmone
nesmone
prieš 13 metus

jus galvojat kad montvydo idejos yra sh? laimejo sok su manim, slavianski bazar ir t.t. Man susidaro vaizdas kad kazkas neleidzia Donatui atsiskleist. Padaryt taip kaip visada jis daro- puikiai. Gal jis ruosiasi ‘ best friends’ dainai. Bet ji TOOOOOKIA nelimpanti prie ausies; galiu tiek sia akimirka pasakyt;
‘Let Me” pirma versija+ Donato atsidavimas,talentas,idejos= MUSU,Lietuviu, issigelbejimas siu metu Eurovizijoje.

Petronele
Petronele
prieš 13 metus

Jūs mažiau svaikit čia, savo blevyzgom nieka nepakeisit, kaip komisija pasakys tep ir bus

Karolis
Karolis
prieš 13 metus

‘Europai reikia kažko naujo, dar nematyto’… viskas jau seniai išrasta, sugalvota ir sumanyta taip, kad kažko naujo sugalvot nebeįmanoma. Oktava tik iš 8 natų gi… Ką išrinko, aš labai džiaugiuosi ir tiek. Evelina tikrai turi vokalą, moka valdyti, Liepa irgi gaivuma. Sakiau, kad Montvydas neįdomus, pasiteisino ir tiek.. Ko Europai reikia niekas niekada nežino, nes balsuoja milijonai… vieniem gal užplaukia pasiklausyt roko, kiti be saldaus popso neįsivaizduoja konkurso… Aš bent manau, kad reikia siųsti tą, kas sugeba dainuoti ir neatrodytų gėdingai tarp kitų šalių, ar tai Evelina nežinau, bet nuo manęs vieno tikrai niekas nepriklauso. Galų gale manau, kad gana rinktis dainas Lietuvos lygyje, nes ir tas popsas kitur daromas profesionaliai… Taika.

lukas
lukas
prieš 13 metus

Nejuokinkit su tais savo pasirinkimais. Aš kaip tik sutinku su komisijos nuomone, žiūrovai šį kartą ne biški, o žiauriai pro šalį balsavo.

Eurovizijai reikia dainos, kuri būtų įsimintina, pasirodymas būtinai turi būti kuo nors išsiskiriantis, kad Eurovizijoje perklausius dainas, einančias po Lietuvos, nebūtų užmirštas. Aš nesakau, kad daina būtinai turi būti tranki arba melodinga. Svarbiausia, kad atminty užstrigtų bent jau pagrindinės eilutės, kurios perspjautų visų dalyvių dainas.

Galų gale, Eurovizija yra savotiškas popsas. Pažiūrėkit, kaip komisija nuolat svarsto, ar toks ir toks kūrinys tinka Eurovizijai. Būtent, nes tik „eurovizinės” dainos duoda gerų rezultatų. Jei netikit, perklausykit ankstesnių metų kūrinius, kurie užėmė aukštas vietas ir palyginkit su tuo, ką mes turime dabartinėje atrankoje. Mano manymu, tipiškos Eurovizinės dainos yra U.Šilagalytės, the Independent, E.Sašenko, Vigroses, Donny Montel.

Ir tik jau nesakykit, kad pasirodymas nesvarbus. Priešingai, jis labai svarbus. Pernai metų Moldovos atstovai turėjo patys pirmi pasirodyti pusfinalyje. Buvo matyti, kad daug darbo pasirodymui, todėl juos ir prastūmė į finalą.

sim.
sim.
prieš 13 metus

nesmone, pritariu visom keturiom! Jis nėra durnas vaikis, jeigu tikrai nori pasiekt kažką, tikrai pasitemptų ir patobulintų savo pasirodymą!

donis
donis
prieš 13 metus

Isrinko tuos ,kurie verciausi ir nepuskit cia miglos.Jokiu sansu nereikia suteikt nei vienam,kuris nepakliuvo,nes viskas buvo meslas

nesmone
nesmone
prieš 13 metus

http://www.youtube.com/watch?v=B6UyB7UVM-E
NELEISKIM JAM pasiduot! gal jis pasimokys is savo klaidu ir pakeis i greita versija savo daina. arba ja atliks daug geriau nei si karta.
PRASAU ZMONES
prabalsuojam zebra portale

ANE
ANE
prieš 13 metus

Lakky< ta Airijos atstovė daugiau už Sašenko pasiekus,1993 euroviziją laimėjus ir balsas nerealus, baladė tobula buvo o užėmė priešpaskutinę vietą. Tame ir skirtumas kad filharmonijose tokie kuriniai skamba, o eurovizijoj reikia visai kito.

sim.
sim.
prieš 13 metus

Montvydui ir Liepai – po 10 komisijos balsų. tai ką, keliom vietom galėjo skirt? Arba vėl klaidas ištaisykit 😀

Lakkys
Lakkys
prieš 13 metus

to ANE> sorry, bet į pilnus operos teatrus bei filharmonijas susirenka toli gražu ne Janytės ir Kaziukai, beje nelygink Sašenko su Aiire, ją reikia lygint mažiausiai su 2007 slovėne Alenka Gotar arba Ciara;p

rūta
rūta
prieš 13 metus

gera Evelinos baladė, gerai atlikta.Bet t REIKĖTŲ LABAI GEROS BALADĖS arba paprastos linksmos dainos. gal tokia bus 3 pusfinaly? Vilčių yra

rūta
rūta
prieš 13 metus

gera Evelinos baladė, gerai atlikta.bet REIKĖTŲ LABAI GEROS BALADĖS arba parastos linksmos dainos.

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

atima=surenka.

/Bevardis/

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Niekaip nesuprantu. Pradžioj komisija atėmė „galią” iš žiūrovų jei po lygiai taškų atima, dabar dar blogiau. Paskaičiuokim kiek atlikėjų gavo balus iš komisijos. Ogi 12, tik įdomu kodėl ? Yra aiškios taisyklės balų 12-10-8-7-6-5-4-3-2-1. Ir jei jau nutiko taip, kad surinko po lygiai komisijos balų 2-3 vietos, tai OK duot reik po 10, bet tada 4 vieta jau neturi gauti 8 balų(tiek gauna 3 vieta), turi gaut 7 balus už savo 4 vietą. Dabar gavosi kažkoks kosmosas, komisija davė balus 12 atlikėjų, žiūrovai tik 10(kas komisiją padarė dar svarbesnę). Čia jau virš visko… Ar tai būtų ką keitę ? Atsakymas taip – antrą ir trečią vietas(toliau neskaičiavau). O ateityje gali ir daugiau lemt(nes prisiminkim, kad jei po lygiai taškų komisija svarbesnė).

/Bevardis/

ANE
ANE
prieš 13 metus

Su tokiais pasirinkimais tai visad paskutiniai liksim. Gera ta Evelinos daina ir balsas gražus, visiem patinka, bet žiūrėkit plačiau. Europai reikia kažko nauja,nematyto, su tokia balade mūsų laukia toks likimas kaip 2010 Airijos atstovės:faina daina,viskas liuks,nu bet sorry, priešpaskutinė vieta. Reikia biški plačiau mąstyt, Janytei,Kaziukui patinka, nereiškia,kad Europa balsuos.

kim
kim
prieš 13 metus

Pritariu Konstantinui. Tik vietoje Noros palikčiau Liepą. Iš tiesų labiausia tai patiko Tofu Bubble. Kaip gurkšnis tyro vandens. Jei dar vokalas būtų buvęs be priekaištų…

Lakkys
Lakkys
prieš 13 metus

Pritariu, jog antri šansai turėtų būti teikiami už nuopelnus, o ne už vardą, garsumą bei talentą…Taigi, Urtė to nusipelnė, tačiau ateiskit, Donato pasirodymas buvo mažų mažiausiai tragiškas, nusidainavo, cypė, paskuj riaumojo – totalus fiasco, o Eglė irgi kažkas panašaus, tik daina dar dirbtinesnė, baisu.
Tiesą sakant, koks skirtumas ar duos tą antrą šansą ar ne, juk ir be jų aiškiai matosi tendencijos, kas geriausi kandidatai atstovauti Lietuvai, tai gal susikoncentruokim pire jų, o ne prie galimų vidurinių vietų prizininkų?;]

konstantinas
konstantinas
prieš 13 metus

Mano TOP 3 sio pusfinalio:

1)Evelina Sashenko-geras pasirodymas,gera daina,puikus balsas
2)Tofu Bubble-Mano manymu viena is geriausiu sio pusfinalio dainu,labai gerai skamba,geras vokalas-nezinau kodel niekas ju tinkamai neivertino-o gaila !
3)VIGROSES-tikrai nebloga daina,tik pirma dainos dalys(iki priedainio) siek tiek nuobodoka-ja as pakeisciau,o taip viskas puiku-ir balsas ir priedainis ir jei pasirodyma sugalvoti koki bus visai gerai.
3)Taip pat 3 vietoje NORA-nezinau kodel ji liko tik 9 manau ziurovai tikrai ziauriai suklydo balsuodamy uz Daivida Basty-nes jo daina mano manymu buvo pati prasciausia sio pusfinalio daina,o Nora puikiai atrode scenoje,daina tikrai ne bloga(zinoma galetu buti priedainis siek tiek isimintinesnis ir galingesnis)
Bet isejo ir taip neblogai-Tai gaila kad ji net i finala ne praejo.

P.S Gerbiami ziurovai ir komisija-vertinkit daina o ne pasirodyma ir t.t nes su pasirodymu,su balsu galima padirbeti-o daina niekas nekeis ! Tai nebalsuokit prasau uz paprastas dainas be minties ….

FGGDJHDFT
FGGDJHDFT
prieš 13 metus

Aš tai už Donatą,Eglę, Urtę. Nors jie ir nepateko, man atrodo, geriau išskirtinis talentas nei ale tobula baladė ir mieganti europa

Destiny
Destiny
prieš 13 metus

Visiška nesąmonė. Nesuprantu, lietuviams kažkas negerai ar ką? Ar jie nemato, kad tarkim kokia Liepos daina nė pro kur nesulauktų pasisekimo Eurovizijoj? O Eglės Jakštytės daina tobulai tiko Eurovizijai. Tų, kurie pateko į finalą, dainos yra atsiprašant visiškas mėšlas. Jei taip lietuviai nemokės išrink dainos Eurovizijai visada ir liksim paskutiniai.

Vitai
Vitai
prieš 13 metus

Kodėl Eglei ir Donatui turi būti suteikti šansai? Dėl to, kad abu pristatė š dainas ir nusidainavo? Ir nesakyk, kad, ale, TALENTAMS šansai turi būti suteikti. Ar tu norėtum, kad nors viena iš tų dainų atstovautų mūsų šaliai? Man tai būtų gėda 🙂

Vita
Vita
prieš 13 metus

„Į finalą nepatekę dalyviai neturėtų labai nusiminti — LRT pasilieka teisę į finalinį renginį savo nuožiūra deleguoti 5 atlikėjus, dar vienas atlikėjas ir toliau tęs kovą dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse po balsavimo zebra.lt puslapyje.” Tikiuosi, kad Eglei ir Donatui bus suteiktas šansas…

to aina
to aina
prieš 13 metus

ko čia verki, vistiek tas montvydas nepateko

aina
aina
prieš 13 metus

kas pasidare lietuvos dainoreliams „zvaigzdems”? pamirso balsus lavinti? 🙂 visa laime zmones girdi ir kazka supranta. balsuoja uz tuos kurie verti, o ne uz vardus. komisija tuo tarpu sakyciau keistokai. kodel montvydas taip nusidainaves tokius aukstus vertinimus gavo?

as
as
prieš 13 metus

cia blogai parasyti balsai uz jas buvo virs 900

sim.
sim.
prieš 13 metus

Apskritai, daug kas daugiau balsų surinko, bet joms parašė 10 balų.

sim.
sim.
prieš 13 metus

Nesupratau kažko? Už vigroses balsavo virš 600 – taškų gavo 10, o už Deividą Balsavo 800 ir taškų gavo 8 . What the…?