Eurovizija 2011 (atrankos)

Nacionalinis finalas Norvegijoje: apžvalga realiu laiku

norwaySveiki, „Eurodienos“ skaitytojai! Visai netrukus Norvegijoje prasidės „Melodi Grand Prix“ finalinis renginys, kuris vainikuos net keturias savaites vykusį atrankų maratoną. Šį vakarą Jums padėsiu stebėti renginį iš Oslo — čia galėsite rasti nuolat atnaujinamą renginio apžvalgą. Išrinktas Norvegijos atstovas pasirodys pirmojo pusfinalio metu, kuriame, dėl patekimo į „Eurovizijos“ finalą, konkuruos su mūsų šalies atstovu.

Finalinis renginys yra suskirstytas į du etapus: pirmajame susikaus visi 8 dalyviai, iš kurių po žiūrovų balsavimo į antrąjį etapą pateks tik 4. Tiems, kuriems nusišypsos laimė toliau kovoti dėl Norvegijos atstovo vardo „Eurovizijos“ dainų konkurse, turės galimybę dar kartą atlikti savo dainas. Laimėtojas bus išrinktas susumavus žiūrovų ir komisijosi balsus.

Finalo dalyvų eiliškumas:
1. Helene Bøksle — „Vardlokk“;
2. Sie Gubba — „Alt du vil ha“;
3. Babel Fish — „Depend on me“;
4. The Lucky Bullets — „Fire below“;
5. The BlackSheeps — „Dance tonight“;
6. Stella Mwangi — „Haba haba“;
7. Åste & Rikke — „Not that easy (Ah-åh-ah-åh)“;
8. Hanne Sørvaag — „You’re like a melody“.

Konkurso transliacija yra pasiekiama internetu oficialiame NRK puslapyje ir Eurovision.tv svetainėje.


Finalinį renginį prasideda visų dalyvių atliekama pernai metais „Eurovizijoje“ triumfavusi daina „Satellite“. Visi dalyviai pristatomi.


1. Helene Bøksle — „Vardlokk“

Pirmoji scenoje — balsingoje Helene. Žiūrovų simpatijas ji bando iškovoti ne ryškiu pasirodymu, o paprastumu ir nuoširdumu ir, be abejo, savo balsu — scenoje balta suknele pasipuošusi atlikėja yra kartu su mergina, grojančia kanklėmis ir dviem vaikinais, kuri pasirodymą papildo būgnų garsais.


2. Sie Gubba — „Alt du vil ha“

Grupė „Sie Gubba“ į konkursą atėjo su šiek tiek senus laikus primenančia daina. Visi grupės nariai groja kokiais nors muzikos instrumentais. Didelio judėjimo scenoje nėra, bet visa tai vokalistai užpildo savo balsais ir muzika.


3. Babel fish — „Depend on me“

„Depend on me“ atliekama roko grupės visiškai nėra tranki — atvirkščiai, rami ir melancholiška. Juodai vilkintys grupės nariai konkurso žiūrovų simpatijas bando pelnyti nuoširdumu, kas puikiai atsispindi atlikėjų veiduose.


4. The Lucky Bullets — „Fire below“

Po ramių pirmųjų pasirodymų, scenoje, pagaliau, linksma sumaištis, kurią atnešė iš „Paskutinio šanso“ laidos patekusi grupė. Ir vėl skamba 80-tuosius primenti rokenrolo muzika. Dainos pradžioje atrodo, lyg grupė pradeda savo pasirodymą iš seno, nespalvoto televizoriaus ekrano — tik vėliau parodomas gyvas veiksmas scenoje. Muzikantams senų laikų dvasią padeda kurti šokėja, apsirengusi jūreiviškais drabužiais.


5. The BlackSheeps — „Dance tonight“

Laimę iškovoti bilietą į „Euroviziją“ Vokietijoje bando ir jaunų merginų grupė „The BlackSheeps“, prieš porą metų bandžiusi patekti į „Vaikų Eurovizijos“ konkursą ir tik per plauką likusi nuo pergalės. Scenoje atliekamos roko stiliaus dainos nuotaiką dar labiau sustiprina atlikėjų įvaizdis. Kviečianti šokti ir judėti grupė savo tikslą pasiekė — per tokią dainą tikrai negalima tiesiog sėdėti, bet, ar pavyks patekti tarp keturių laimingųjų, sužinosime tik po žiūrovų balsavimo.


6. Stella Mwangi — „Haba haba“

Šeštuoju numeriu pasirodo viena iš konkurso favoričių laikoma juodaodė Stella, kuri ir toliau bando žiūrovus užkrėsti gera nuotaika, tik šį kartą — su afrikietiškais ritmais skambančia daina. Kartu su pagrindine dainininke, išsitaršiusiais plaukais, sumaištį kuria šokėjos ir pritariantieji vokalistai. Lengvai įsimenamas dainos priedainis, ryškios spalvos ir linksmas bei judrus pasirodymas — tai pagrindiniai šios jaunos atlikėjos pranašumai.


7. Åste & Rikke — „Not that easy (Ah-åh-ah-åh)“

Pirmajame pusfinalyje triumfavusios merginos savo sėkmę bandys pakartoti dar kartą. Pasirodymas prasideda prietemoje besigirdint tik pirmiesiems akordams ir merginų balsams. Scenoje vyrauja juoda ir balta spalvos, pagrindinėms dainininkėms padeda keturios juodai apsirengusios šokėjos-pritariančiosios vokalistės, po sceną judančios su kėdėmis. Ar su šia nuotaikinga daina Norvegija sieks užkariauti „Euroviziją“, sužinosime jau netrukus.


8. Hanne Sørvaag — „You’re like a melody“

Paskutinioji šį vakarą žiūrovų širdis bandys suvirpinti jauna atlikėja Hanne, į sceną įžengusi per petį persimetusi gitarą. Vėliau prie jos prisijungia keturi pritariantieji vokalistai, kurie dažniausiai būna scenos gale. Hanne drąsiai juda po sceną, balsas skamba užtikrintai. Ar ramios ir jausmingos merginos su rožine suknele įvaizdis įtikins žiūrovus ir padės šiai atlikėjai patekti į antrą etapą, sužinosime pasibaigus žiūrovų balsavimui.


Scenoje pabuvojus visiems aštuoniems finalistams, parodomi sutrumpinti pasirodymai.

Žiūrovams trumpai primenama paskutinių metų Norvegijos istorija „Eurovizijoje“ — parodomi epizodai iš ankstesnių atrankų, Alexander Rybak, kurio dėka konkursas pernai vyko Osle, ir taip pat šių metų „Melodi Grand Prix“ atrankų dalyviai, neperžengę pusfinalio ribos, jų nusivylimas, bei patekusiųjų nuostaba, džiaugsmas ir triumfas, sužinojus rezultatus.


Skelbiami televizijos žiūrovų balsavimo rezultatai. Į antrąjį etapą, kuriame varžysis dėl galimybės atstovauti Norvegijai „Eurovizijos“ dainų konkurse, patenka:

  • „The BlackSheeps“;
  • „Sie Gubba“;
  • Stella Mwangi;
  • „The Lucky Bullets“.

Patekusieji skelbiami po vieną ir iškart pakartotinai lipa į sceną atlikti konkursinės dainos.

Dar kartą parodomi visų keturių žiūrovų favoritų pasirodymų sutrumpinimai. Kurią iš šių dainų išvysime Diuseldorfe, paaiškės po komisijos iš septynių Norvegijos regionų  ir žiūrovų balsavimo.
Kol balsai skaičiuojami, scenoje pasirodo pernai metais „Eurovizijoje“ Norvegijos garbę gynęs Didrik Solli-Tangen su daina „My heart is yours“.


Pagal komisijos balsavimo, finalininkų ketvertukas atrodo taip (eilės tvarka):

  1. Stella Mwangi — „Haba haba“;
  2. The BlackSheeps — „Dance tonight“;
  3. The Lucky Bullets — „Fire below“;
  4. Sie Gubba — „Alt du vil ha“.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, bendra tvarka nepasikeitė.

„Eurovizijos“ dainų konkurse Norvegijai atstovaus Stella Mwangi su daina „Haba haba“!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus