Eurovizija 2011 (atrankos)

Ką pirmame pusfinalyje dainuos Laura Jaraitė?

laura jaraite.jpgŠiemet laimę nacionalinėje atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą bando ne tik scenos profesionalai ir garsūs muzikos pasaulio atstovai, bet kartu ir kūrybingi naujokai. Nors dainininkės Lauros Jaraitės naujoke nepavadinsi — nuo pat mažumės jos gyvenimas sukasi tik muzikos garsuose: nuo penkerių pradėjo mokytis griežti smuiku ir groti fortepijonu, vėliau tęsė estradinio dainavimo, solines smuiko ir džiazo muzikos istorijos studijas. Atlikėja bando išbandyti savo jėgas kiekviename muzikos stiliuje, kaip pati sako, nebando savęs įsprausti į kokius nors rėmus ar varžyti — tai puikiai įrodo faktas, kad ji savo dainas atlieka net šešiomis kalbomis.

Nors daina „City of steel“ nebuvo kurta „Eurovizijai“, o ir pati mintis rizikuoti ir pateikti paraišką dėl dalyvavimo atrankose kilo spontaniškai, Lauros atliekamas kūrinys pateko tarp pirmo pusfinalio dalyvių. Dainoje kalbama apie žmogų, pavargusį ir norintį pabėgti nuo miesto rutinos, išsiilgusį gamtos prieglobsčio, trokštančio miesto garsų nedarną pakeisti laukinės ir išlaisvinančios gamtos skambesiu. Į konkrečius stilistinius rėmus taip pat nebuvo taikyta — įrašinėjant kūrinį, ieškota įdomesnių akustinių instrumentų įrašymo būdų, panaudoti seni analoginiai instrumentai, bandomos derinti įvairios skirtingos technikos.

Vakar Lauros Jaraitės pasirodymą jau įvertino komisija, o šeštadienio vakarą savo simpatijas turės galimybę išsakyti ir televizijos žiūrovai. Dainą dar prieš išvystant atrankos scenoje, galite įvertinti ir Jūs:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
jajajaa
jajajaa
prieš 13 metus

nesamone. apsirenk mergyt normalei, ismok dar dainuoti o tada lisk i scena.

Just@s
Just@s
prieš 13 metus

kruta, galėjai ir gražiau pasakyt, o ne apšiko :DDDD Nu neapšiko, o tikrai nepagyrė xD

šamanas
šamanas
prieš 13 metus

jo čia lietuvoje gerai ir gražu, banalios baladės. pigiai atrodančios blizgučiais apklijuotos suknios, eiliniai vokaliniai sugebėjimai, kad tik aplinkiniai pasakytų, ale tai geras vaikas tai gražiai dainuoja, tfu kičas, bjauru, dėlto pasaulis iš mūsų tyčiojasi. o čia normaliai viskas atrodo. nei žingsniu neatsiliekama nuo pasaulinių tendencijų. o komisija visiškas kaimas, bent jau kai kurie iš jų, dar prieštvaninių laikų mąstymas, pajutubinkit krūtas britų, štatų grupes ir taps aišku, jokių blizgučių jokio kičo, viskas paprasta. o čia viskas super…

kruta
kruta
prieš 13 metus

hahahahahahahaha… radot apie ka rasyti ;DDD vakar komisija apsiko ja. ZIARUMA BUVO!!!!! ziauru… maza to, kad nedainuoja tai dar apsirengus buvo kaip stoty…