Eurovizija 2011 (atrankos)

Kas naujo nacionalinių atrankų horizonte

Savo planus 2011 metų „Eurovizijai“ skuba atskleisti vienos iš paskutinių šalių. Airijos transliuotojo nacionalinės atrankos procese vienintelis iš ankstesnių metų likęs dalykas yra tas, jog atstovas bus išrinktas per vieną vakarą laidos „The Late Late Show“ metu. Šalies televizija šįkart neskelbia viešos atrankos. Vietoj to buvo išrinkti penki muzikos srities profesionalai, kiekvienas kurių ieškos vieno atlikėjo ar kolektyvo, kuriam visokeriopai patars ir padės, ruošiantis nacionaliniam finalui.

Kandidatus atstovauti Airijai „Eurovizijos“ konkurse koordinuos:

  • Koncertų agentūros MCD vadovė ir prodiuserė Caroline Downey-Desmond;
  • Žymusis kompozitorius, parašęs muziką „Lord of the Dance“ šou, Ronan Hardiman;
  • Miuziklų režisierius ir aranžuotojas David Hayes;
  • Muzikos leidybos kompanijos „EMI Music Ireland“ pirmininkas Willie Kavanagh;
  • Dainų kūrėjas ir atlikėjas Liam Lawton.

Airijos atstovas bus išrinktas vasario 11 dieną, susumavus žiūrovų bei skirtingų šalies regionų komisijų balsus. Atlikėjų dainos iki renginio nebus viešinamos.


Jau ketvirtus metus „Eurovizijos“ dešimtuke besilaikanti Turkija lieka ištikima uždarai nacionalinei atrankai.Vietinė televizija TRT, kaip jau įprasta, išrinks atstovą, kuris vėliau savo ruožtu komitetui pristatys tris siūlomus kūrinius.

Nors, kaip ir kasmet, užsienio spauda mirga nuo gandų apie tariamus atstovus, oficialiai atlikėją bei kūrinį žadama viešai pristatyti sausio mėnesį.
.


laulukilpailu2011Suomijos televizija publikai pristato visų 15 atlikėjų, dalyvausiančių nacionalinės atrankos pusfinaliuose, dainas. Jas galite išklausyti, paspaudę šią nuorodą.

Kaip jau rašėme anksčiau, 12 nacionalinės atrankos dalyvių į renginį pateko televizijos kvietimu, kiti 3 buvo išrinkti specialaus internetinio turo metu. Kiekviename iš trijų pusfinalių, kurie vyks sausio 14, 21 bei 28 dienoms, žiūrovai išdalins po 3 bilietus į finalą. Dešimtąjį finalo dalyvį išrinks komisija. Suomijos atstovas paaiškės vasario 12 dieną Turku mieste vyksiančiame nacionaliniame finale.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Lukas
Lukas
prieš 13 metus

Blessed with Love sita gera daina ir atlikimas puikus

Just@s
Just@s
prieš 13 metus

Na, paklausiau suomiu atrankoje kelias daina , tai patiko Automatic Eye – I’m Not the One Who’s Sorry

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.