Gyvenimas po Eurovizijos

„InCulto“ dienos suskaičiuotos

inculto„Grupė „InCulto“ yra užbaigtas projektas. Nebėra prasmės prie jo dirbti toliau“, —  pranešime spaudai teigė grupės lyderis Jurgis Didžiulis. Šiuo metu muzikantai yra intensyviose gastrolėse po Lietuvą, kurių metu pristato savo naujausią albumą „Closer Than You Think“. Gruodžio 4 dieną Vilniuje „Lofte“ įvyksiantis naujojo albumo pristatymo, turo pabaigtuvių ir visų šių metų uždarymo koncertas gali tapti ir paskutiniu viešu grupės soliniu koncertu.

Šią naujieną muzikantai paskelbė pačiame darbų įkarštyje: lapkričio mėnesį pasirodė trečiasis „InCulto“ albumas „Closer Than You Think“, muzikos gerbėjams jau padovanojęs hitą „Close to Midnight“, grupė šiuo metu yra ture „InCulto su Labas arčiau tavęs“, kurio metu įvairiose Lietuvos vietose lankosi pagal žmonių kvietimus. Šį savaitgalį turą ketinusi baigti grupė dėl didelio susidomėjimo kitą savaitę dar surengs kelis papildomus išvažiavimus pagal kvietimus ir po jų, kaip ir planuota, gruodžio 4 dieną apibendrins metus finaliniu koncertu Vilniuje.

„Esame nuveikę didelį darbą — šiemet apvažiavome visą Europą, o šiuo metu vyksta analogų neturintis turas po Lietuvą“, — sakė vienas grupės įkūrėjų, boso gitara grojantis Aurelijus Morlencas. „Grupė ką tik išleido savo geriausią albumą, tad kūrybinės ambicijos yra įgyvendintos, dabar norisi padaryti kažką naujo ir kitokio.“

Muzikantai taip pat pastebi, kad muzikos verslui, kaip ir apskritai kultūrai, Lietuvoje sudaromos nepalankios sąlygos, menininkus slegia dideli mokesčiai, todėl kūrybines ambicijas yra sudėtinga realizuoti. „Mums sėkmė šypsojosi, todėl pavyko iš mėgstamos veiklos išsilaikyti ir visumoje įgyvendinti tai, ką norėjome“, — teigia Jurgis Didžiulis.

Grupę „InCulto“ sudaro penki nariai: vokalistas ir gitaristas Jurgis Didžiulis, bosininkas Aurelijus Morlencas, trimitininkas Laurynas Lapė, trombonininkas Jievaras Jasinskis ir būgnininkas Jonas Narbutas. Gruodžio mėnesį grupė nebeketina rengti viešų koncertų, tačiau turi kvietimų pasirodyti uždaruose renginiuose. Sausio pabaigoje, Jurgiui Didžiuliui išvykus keliems mėnesiams atostogų į Kolumbiją, grupė nutrauks tolimesnę savo veiklą.

„InCulto“ susikūrė 2003 metais ir po dvejų metų išleido savo debiutinį albumą „Postsovpop“, 2007 metais pasirodė antrasis grupės darbas „Marijos žemės superhitai“. Šį mėnesį buvo išleistas naujas ir paskutinis studijinis grupės albumas „Closer Than You Think“.

Iš viso per savo karjerą grupė surengė apie 700 pasirodymų, tačiau vienas svarbiausių grupės koncertų dar artėja ir įvyks gruodžio 4 dieną Vilniuje. Bilietus į šį renginį platina „Bilietai.lt“. Muzikantai tikisi kartu su žiūrovais audringai uždaryti šiuos metus ir žada surengti vieną įspūdingiausių savo koncertų per septynerius grupės gyvavimo metus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ji-tik nuomonė
ji-tik nuomonė
prieš 13 metus

nepatinka ”inculto” ne mano skonis,nieko profesonalaus,balalūškės,oj tik nepsupykite.

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.