Eurovizija 2011 (atrankos)

Prasideda paraiškų teikimas Estijoje

EstijaEstijos nacionalinis transliuotojas (ERR) patvirtino šalies dalyvavimą Diuseldorfe ir paskelbė paraiškų teikimo pradžią.

Jau nebe pirmus metus estai savo atstovą rinks „Eesti Laul“ metu. Atranką sudarys du pusfinaliai, kuriuose nuskambės 20 dainų. Iš kiekvieno, žiūrovų ir komisijos sprendimu, 5 dalyviai pateks į finalą. Finale nugalėtojas bus renkamas 2 etapais: pirmajame, susumavus komisijos ir žiūrovų balus, į didįjį superfinalą pateks du dalyviai. Tuomet, iš jų geriausią išrinks tik žiūrovai.

Nacionalinės atrankos pusfinaliai vyks vasario 12 ir 19 dienomis, o finalas — vasario 26 dieną.

Primename, kad Estija nuo 2004 metų, kai buvo įvesti pusfinaliai, „Eurovizijos“ finalą pasiekė tik sykį. 2009 metais Europą sužavėjo grupė „Urban Symphony“ ir užėmė 6 vietą. Visi kiti atlikėjai neperžengė pusfinalių ribos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Monika
Monika
prieš 13 metus

o man estų dainos patinka visad. 🙂

xRuta
xRuta
prieš 13 metus

Šeip tai man InCulto buvo biški be ryšio. Nusmovė kelnes ir ką? Man tai pavyždžiui nebuvo labai juokinga. O jų daina tai išvis.. 30 ar daugiau kartų pasako ” Get up and dance” ir ” Eastern European Funk”……..
Verka Serducka neparodė kažko labai įpatingo ir tokios aukštos vietos neturėjo paimt, mano manymu.
O vat Kreisiraadio man patiko. Net nežinau kodėl. Patiko ir viskas.
Bet juk kiekvieno žmogaus nuomonė skiriasi.. ;]**

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Na man ta daina pati prasčiausia Estijos bei tikrai patektų į TOP10 tarp visų blogiausių Eurovizinių dainų. Nes jei tarkim Inculto dar kažkas buvo ką pavadint galima Humoru, tai ten jo aš neradau, tuo labiau dainos…Tai spėju tau Inculto turėjo labai labai patikt, O Verka Serducka(ar kaip ten) tai išvis geriausia Eurovizinė daina, am i right ? 🙂

/Bevardis/

xRuta
xRuta
prieš 13 metus

O man patiko Kreisiraadio – ” Leto svet” , gal ir šiek tiek kvailoka daina, bet vistiek užkabino 😀

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Estija tai kaip ir Lietuva nesugeba išrinkt teisingų laimėtojų nacionalinėje atrankoje. Pvz : vietoj 2007m Gerli Padar – „partners of crime” dainos turėjo siųsti Vanilla Ninja – Birds(koks ten stebuklas turėjo būti, kad Vanilla Ninja nelaimėjo su tokia gera daina), poto išsiuntė klounus Kreisiraadio – „leto svet” lygtais 2008m su visiška nesąmone, kai antrą vietą atrankoje užėmė Iiris Vesik – „ice cold story”, pereitais metais man taippat nepatiko Malcolmo Sirenos, buvo geresnių(kad ir ta pati Vanillos Ninjos vokalistė ar Iiiris Vesik su daina – Astronaut). Estija turi daug daugiau talentų nei Lietuva, bet sakyčiau neišnaudoja to dar labiau nei mes… Aišku mūsų „kliurkos” su Miliais ir Inculto tik verčia patylėt…

P.S. Šiaip Estija vistiek beveik visada siunčia labai gerus atlikėjus: 2002m Sahlene – „Runaway”, 2003m. Ruffus – „Eighties coming back „, 2006m. Sandra Oxenryd – „Through my window”, 2007m. Gerli Padar – „partners of crime”(vistiek buvo nebloga daina nors ir buvo geresnių nac. atrankoj), 2009m. Urban Symphony – „Rändajad”.

/Bevardis/