Eurovizija 2007

Didžiosios Britanijos nacionalinę atranką lydi skandalai

Praeitame mūsų numeryje galėjote perskaityti apie tai, kad Didžiojoje Britanijoje iš pradžių buvo neteisingai paskelbtas nugalėtojas. Tai tik tebuvo kitų skandalų pradžia. Laimėjusi britų grupė „Scooch” buvo apkaltinta žiobčiojant per dainos atlikimą.

Tokie konkurentai kaip Justinas Hawkinsas ir Brianas Harvey įsiuto, kai nacionalinės atrankos laimėtojai pripažino turėję du slaptus pritariamuosius balsus, padėjusius per pasirodymą. Jie apkaltino grupę publikos apgaudinėjimu ir norėjimu pavaizduoti geresnį grupės dainavimą, nei ji iš tikrųjų gali dainuoti.

„Scooch” pripažino, kad jiems padėjo dvi beveik 50 m. dainininkės, tačiau atkakliai tvirtino, jog jos dainavo gyvai. Grupės atstovas apkaltino pralaimėjusius varžovus pavyduliavimu ir pridūrė: „Scooch” laimėjo sąžiningai ir dorai. Jie nežiobčiojo. Sudėtinga dainuoti, kai bėgioji aplink šokdamas. Dainininkės buvo užkulisiuose, nes netiko būti ant scenos. Jos pasirašė sutartis su BBC ir labai gerai sudainavo.” BBC tvirtino, kad „Scooch” nesulaužė jokių taisyklių slėpdami dainininkus.

J.Hawkinsas pasiuto, kai jis ir dainininkė Beverley Brown nelaimėjo konkurse. Užkulisiuose Justinas nusikeikė: šūd**, šūd**, žiūrovai šūd**, „Eurovizija” šūd**. Taip pat jis pavadino britų publiką „rasistine ar kvaila”, teigdamas, kad už B.Brown niekas nebalsuos, nes ji juodaodė.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.