Gyvenimas po Eurovizijos

4fun greičiausiai dalyvaus kitų metų nacionalinėje atrankoje

Arvydo Makselio interviu su grupe 4fun. (eurovizija.lt)

Kokie artimiausi darbai?

Artimiausias darbas, kuris mūsų laukia yra pasirodymo eskizo filmavimas. To reikia tam, kad operatoriai Helsinkyje galėtų planuoti kur statyti kameras, kad galėtų pasiruošti mūsų pasirodymo filmavimui. Tai mes atliksime pirmadienį.

Ar išleisite dainos „Love or leave“ singlą?

Šiuo metu kaip tik tariamės su keliomis leidybinėmis firmomis dėl bendradarbiavimo. Singlas tikrai bus, nes be jo nuvažiavus į Helsinkį neįmanoma išsiversti. Tai neatskiriama reklamos dalis.

Ar bus galima išvysti dainą “Love or leave” vaizdo klipo pavidalu?

Klipą taip pat planuojame filmuoti. Norėtumėme, kad jis būtų geros kokybės, todėl nedarysime bent kokio klipo. Sakykime taip: klipas bus tokios kokybės, kad jį rodys MTV, nes diskutavome su MTV atstovais kaip padaryti geresnį klipą. Kadangi mūsų daina yra labai rami, todėl klipas turėtų būti patraukiantis akį.

Kokias šalis lankysite?

Greičiausiai aplankysime visas kaimynines šalis ir Ukrainą. Bet tai dar nėra suderinta. Galime tiksliai pasakyti, kad yra suderinta kelionė į Lenkiją, ten vyksime tikrai.

Ar tikrai manote, kad reklaminė kelionė gali įtakoti galutinį rezultatą Helsinkyje?

Tai priklauso nuo to kokioje laidoje pasirodys, ar apie tave parašys laikraščiai ir ar sudalyvausi radijo laidose. Bet iš esmės manome, kad reklaminė kelionė nėra toks stiprus ir įtakojantis veiksnys. Prisiminkime praėjusių metų Olandijos atstoves „Treble“. Merginos apkeliavo visas Eurovizijos šalis, bet net nepateko į finalą. „Laura and The Lovers“ taip pat organizavo didelę reklamą, bet užėmė paskutinę vietą. Juk Euroviziją žiūri toks kiekis žmonių, kuriam negali prilygti tas kiekis, kuris matys tave per kažkokią televizijos laidą.

O ar jūsų pasirodymas skirsis nuo to, kurį matėme kovo 3 dieną?

Viskas liks taip, tik keisis kamerų darbas, filmavimo rakursai. Filmavimas turės pabrėžti vieną pagrindinių mūsų idėjų – gyvos muzikos atlikimas. Bus parodyti ir už širmos sėdintys muzikantai, kad žmonės suprastų, jog ten sėdi tikri muzikantai. Galime garantuoti, kad dainos aranžuotė nepasikeis, taip pat nebus ir pritariančiojo vokalo. Julija ir toliau kalbės monologą!

Neseniai sužinojome kuriuo numeriu pasirodysite Helsinkyje. Ar jums jūsų pasirodymo numeris turi reikšmės?

Iš tikrųjų skaičius 9 yra labai gražus skaičius! Todėl džiaugiamės. Be to, sudėjus šių metų skaitmenis (2007) gausime devynis. Iš tikrųjų dabar stengiamės visur įžvelgti tik pozityvius dalykus, todėl esame laimingi mūsų numeriu. Aišku yra gerai, kad nepasirodysime vieni iš pirmųjų, arba vieni iš paskutiniųjų, nes žmonės gali būti dar neįsijungę, arba jau išjungę televizorius! Po mūsų dainuos Graikijos atstovas, kurio daina yra visiškai kitokio stiliaus. Tai yra gerai, žmonės galės džiaugtis stilių įvairove. Belieka tikėtis, kad tris prieš mus esančias vietas užpildys greitas dainas atliekantys atlikėjai iš pusfinalio.

Ar klausėte visų dalyvių? Kas patiko?

Dažnai būna, kad mūsų favoritai nelaimi… Bet šiemet išskirti galėtumėm Vokietiją. Solisto daina yra tokia, kokias mėgstame klausytis. Negalima nepastebėti Vengrijos bliuzo. Švedai turi žavesio, kadangi jų dainoje yra visko – klasikinio švedų šlagerio elementų, roko, pop… Jie turi gerą šansą. Tačiau tai, ką mes šiandien galime pasižiūrėt internete yra skirtinga nuo to, ką išvysime gegužės mėnesį. Gal tai, kas dabar patinka pasirodys blogai, o prieš tai prastomis laikytos šalys nustebins gera kokybe. Nieko negali žinoti…

Kaip vertinate sprendimą, kad kitais metais Eurovizijos dainų konkurse bus du pusfinaliai?

Tikrai? Šios naujienos dar negirdėjome… Iš tikrųjų tai yra idėja verta dėmesio, nes praktiškai visos šalys (išskyrus privilegijuotas šalis Angliją, Prancūziją, Ispaniją ir Vokietija) konkurse dalyvaus lygiomis teisėmis ir turės įveikti pusfinalio ribą. Be to, kiekviena šalis turės didesnę galimybę dainuoti finale. Sveikinam šią idėją!

Ar tiesa, kad kitais metais vėl dalyvausite nacionalinėje Eurovizijos atrankoje?

Jeigu užteks sveikatos ir kantrybės – tikrai taip. Ir tai jokiu būdu nepriklausys nuo mūsų rezultato Helsinkyje. Mes net dainą turime! Teoriškai tai yra įmanoma, bet ar tai įmanoma praktiškai – pamatysime po Eurovizijos maratono.

Truputį apie praėjusią nacionalinę Lietuvos atranką. Ką jautėte, kai dauguma interneto komentatorių bandė įrodyti, kad vis dėlto laimėjo Rūta ir reikalavo perbalsavimo?

Aš džiaugiuosi, kad tai per daug manęs nepalietė, nes aš esu vienose rogėse su visais dešimt finalo dalyvių. Taip kaip nervinosi jie, taip pat nervinausi ir aš. Nesvarbu kurią vietą užimi, emocijas patiri tas pačias, kaip kiti. Bet dar kartą galima būtų pakartoti, kad abejoti rezultatais nėra prasmės. Kai tau parodo balsavimo išklotinę ir ten juodu ant balto parašyta, kad viena grupė surinko vieną balsų skaičių, o kita tokį balsų skaičių, abejonių ir klausimų turėtų nebelikti. Tie skaičiai, kurie skelbiant galutinius rezultatus buvo prirašyti prie mūsų ir Rūtos yra mūsų užimtos vietos po pirmojo balsavimo turo. Mus ramina ir tai, kad „raudonųjų finale“ mes laimėjome surinkę apie tris tūkstančius žmonių balsų, kai tuo tarpu Rūta buvo trečioje vietoje su devyniais šimtais…

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

dalyvavo… na ir ka?
ji netycia laimejo, netycia ir vel bande…
nesamone…
nera ji stipri atlikeja tai tegul nebebando…

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.