Eurovizija 2010 (dalyviai)

Į „Eurodienos“ klausimus atsako Niamh Kavanagh

Niamh_KavanaghPo 17 metų į „Euroviziją“ sugrįžusi airė Niamh Kavanagh, kuri šiemet vėl bandys pakartoti 1993 metų rezultatą, maloniai sutiko atsakyti į „Eurodienos“ klausimus apie „Euroviziją“ ir ne tik.

Pirmiausiai, norėčiau pasveikinti sugrįžus į „Euroviziją“. Koks jausmas po 17 metų dar kartą atstovauti savo šaliai didžiausiame Europos muzikiniame konkurse?

Labai džiaugiuosi vėl dalyvaudama „Eurovizijoje“. Tai man buvo staigmena. Būti dar kartą išrinktai — man didelė garbė.

Kas Jus pastūmėjo tokiam sprendimui?

Viskas dėl dainos. Labai mėgstu „It’s for You“ kūrinį, tad, tiesą sakant, tam ryžtis buvo nesunku.

Nuo Jūsų dalyvavimo 1993 metais „Eurovizija“ labai pasikeitė. Kaip manote, ar konkursas eina teisingu keliu?

Manau „Eurovizija“ visada buvo besikeičiantis dalykas. Ji turi išgyventi kultūros kaitą. Televizija turi prisiderinti prie naujos muzikos ir pasaulėžiūros, todėl nuolatos keičiasi. Manau, kad konkursui trūksta orkestro ir toks mano požiūris liks visą laiką, kadangi įprastai nepasirodau su fonograma. Visada esu už dainavimą gyvai ir, jei įmanoma, su gyva muzika. Nepaisant to, esu sujaudinta, matydama kaip laikui bėgant keitėsi „Eurovizija“. Tačiau mano užduotis yra ta pati — ateiti ir gerai sudainuoti.

Pastaraisiais metais Airijai nelabai sekasi konkurse — šalies atstovai vis nepatenka į finalą. Kaip manote kodėl?

Manau Airija šiek tiek nukrypo nuo kelio, nes  pamiršo dainą. Dalyviai buvo renkami „Pop Idol“ tipo laidose, taigi žmonės per kelias savaites prisirišo prie įvairių atlikėjų ir rinkosi juos, o ne geriausią dainą. Labai svarbu, kad kūrinys ir dainininkas gerai atitiktų vienas kitą ir kad pastatymas būtų gražus bei derėtų prie dainos.

Apie ką yra Jūsų „eurovizinė“ daina „It’s for You“?

„It’s for You“ — meilės daina. Ji yra apie jėgą, kurią meilė gali atnešti tiek ją suteikiančiam, tiek priimančiam. Tai žinutė, kurią manau gali suprasti kiekvienas. Tai asmeniška meilės daina, tačiau ji neabejotinai gali būti skirta pasauliui.

Šiųmetiniame konkurse skambės daug baladžių. Kaip manote, kas padės Jums išsiskirti?

Mūsų baladė spinduliuoja stipria emocija. Kai dainuoju — tą emociją jaučiu ir manau, kad žmonės ją pajunta, ypač gyvo pasirodymo metu. Viliuosi, kad stiprus priedainis, kurį žmonės gali nesunkiai įsiminti, liks su jais praėjus daug laiko po balsavimo.

Ar jau ruošiatės pasirodymui Osle? Koks jis bus?

Taip, planuojame nuo pat tos dienos, kai laimėjau nacionalinę „Euroviziją“. Labai svarbus yra pastatymas ir jis be abejo bus kitoks negu nacionaliniame finale. Iš esmės dėl to, jog scena Osle yra daug didesnė. Tikimės, kad tai bus pasirodymas, kuris palies Jus, taigi apšvietimas ir drabužiai turi jį sustiprinti. Tai reikalauja daug darbo, bet viskas daug lengviau, kadangi kiekvienas mūsų komandos narys myli dainą ir nori, kad ji būtų graži, kiek tik įmanoma.

Kaip manote, ar patirtis konkurse gali būti Jūsų pranašumas?

Patirtis yra naudinga bet kokioje situacijoje. Manau, kad mano ankstesnė patirtis „Eurovizijoje“ pravers tuo, kad žinau ko tikėtis, tačiau 24 metų dainavimo patirtis ne ką mažiau svarbi, kadangi galiu vienodai atlikti dainą tiek prieš 7 žiūrovus, tiek prieš 300 milijonų. Numanau, kad Oslo salėje tvyros didžiulė energija, ir aš laukiu to jausmo bei energijos perteikimo dainai.

Ar jau klausėte busimų savo konkurentų dainų?

Atvirai sakant, girdėjau tik kelias šių metų dainas. Gal paklausysiu kitų, o gal ir ne. Manau, kol kūriniai nėra atliekami gyvai scenoje — neatsiskleidžia teisingai. Šioje vietoje noriu pasakyti, kad visi turime vienodus šansus, visi norime to paties: atvykti į Oslą, gerai pasirodyti ir jei pasiseks — laimėti. Nei vienas į konkursą neateina pralaimėti, bet jei taip atsitiks, tai nesunaikins mūsų.

Ką Jūsų gyvenime reiškia muzika?

Muzika yra ir buvo esminė mano gyvenimo dalis, o gal net visas gyvenimas. Dainavimas man tarsi kvėpavimas. Turiu dainuoti kiekvieną dieną, tai užpildo mano sielą ir suteikia man džiaugsmo net jei dainuoju vonioje.

Ko, Jūsų manymu, reikia atlikėjams, norint laimėti „Euroviziją“?

Jeigu žinočiau atsakymą, tai jį pakuočiau ir pardavinėčiau. Asmeniškai, kaip artistė, manau, kad reikia puikios dainos, kuri tiktų balsui. Paskui reikia nuostabios komandos, kurį padėtų rasti geriausią būdą ją atlikti. Bet svarbiausias dalykas, kurio reikia scenoje tą didįjį vakarą (arba tą vakarą, kai pasiseka patekti) yra širdis. Jos reikia tam, kad perteiktum dainos emociją, širdis turi būti pakankamai drąsi, nes žiūrėdama į arti 20 000 žmonių, turi jaustis drąsiai,  lyg tai darytum kiekvieną dieną.

Keli žodžiai „Eurovizijos“ gerbėjams Lietuvoje.

Noriu pasakyti visiems didelį „sveiki!“ ir tikiuosi, kad šiemet mėgausitės „Eurovizija“. Žinau, kad nuo savęs stengsiuosi prisidėti, kad tai būtų dar vieni geri metai ir esu tikra, kad tą patį darys visi. Linkiu, kad visus ateinančius metus Jus lydėtų didžiausia sėkmė ir meilė, tikiuosi, kad greitai Jus kur nors sutiksiu. Ar tai bus Osle, ar Lietuvoje, bet kokiu atveju, jei mane pamatysite, nepamirškite pasakyti „Labas!“.

Niamh Kavanagh — „It’s for you“

Primename, kad atlikėja pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje 12 numeriu.

Interviu parengė Tautvydas N. ir Miroslavas V.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
eNz
eNz
prieš 14 metus

saunuole jinai 😉

anonimas
anonimas
prieš 14 metus

Ė duokit ir man jos numerį, vakare paskambinsiu;DDD

ExiledLt
ExiledLt
prieš 14 metus

Protinga Moteris Didziausios Jai Sekmes Osle.

aaa
aaa
prieš 14 metus

aciu vaikinai uz interviu 🙂

Inga
Inga
prieš 14 metus

Nuoširdus ir išsamus interviu.
Ačiū Tautviui ir Miroslavui už šitą straispnį (;