Eurovizija 2007

Scenos darbai jau baigti

Tik kelios dienos liko iki pirmųjų repeticijų Helsinkio Hartwall arenoje, kurioje vyks taip laukiamas „Eurovizijos” konkursas. 250 darbininkų dirbo visu pajėgumu, kad spėtų viską padaryti laiku. Scenos darbais užsiima ta pati britų kompanija „StageOne”, kuriai galime būti dėkingi už praeitų metų „Eurovizijos” sceną. Nuotraukose, esančiose žemiau, galite pamatyti kiek darbo jau buvo nuveikta per pastarąsias dienas. Techniniai bandymai parodė, kad nėra jokių nesklandumų.

Šių metų scenos dizaino atramos tašku yra lydekos žandikaulis, iš kurio buvo gaminamas tautinis suomių muzikinis instrumentas kantele, kuris yra labai panašus į lietuviškąsias kankles. Galima pasakyti, kad šiemet atlikėjai dainuos būdami šios žuvies burnoje.
Daugiau apie šį instrumentą galite paskaityti paspaudę čia (anglu kalba), o apie žuvį iš kurios jis buvo gaminamas čia (lietuviu kalba).

Praeitais metais šalis, savo pasirodymuose naudojusias pirotechniką, galėjome suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Šiemet šį dalyką pamatysime net kas trečiame pasirodyme.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

kiek sis malonumas kainuoja?
itariu daug daug daug 🙂
keista bet nepastebejau tos zuvies ir instrumento formos…;/
o del pirotechnikos tai jo – visi greit nusprende tuom naudotis.. taciau jei ir siais metais ji bus dazna, bus ne idomu…

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.