Eurovizija 2008 (renginys)

Kitamet dviejų pusfinalių nebus

Beveik prieš du mėnesius „Eurosavaitėje” galėjote perskaityti apie Europos Transliuotojų Sąjungos (EBU) planus nuo kitų metų „Eurovizijoje” surengti du pusfinalius. Ši idėja iškilo dėl padidėjusio šalių, norinčių dalyvauti tarptautiniame dainų konkurse, kiekio. Planuota, kad automatiškai į finalą patektų tik konkurso šeimininkai bei „didysis ketvertas” (Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija ir Ispanija). Kitos šalys būtų padalintos į du pusfinalius. Kiekviename dalyvautų maždaug po 18 valstybių, iš kurių 10 patektų į finalą.
EBU narys Kjell Ekholm patvirtino, kad kitais metais „Eurovizijoje” vis dar bus dabartinė vieno pusfinalio sistema. Kovo mėnesį pasiūlyta idėja sulaukė nemažai pasipriešinimo iš transliuotojų, dalyvaujančiu šiame konkurse. Kai kurie iš jų kategoriškai atsisakė remti pasiūlymo.
Dviejų pusfinalių rengimas pareikalautų didesnių lėšų, todėl automatiškai padidėtų mokestis už dalyvavimą „Eurovizijoje”, kurį privalo mokėti televizijos. Net jeigu du pusfinaliai būtų rengiami ta pačią dieną, o televizijos privalėtų rodyti tik tą, kuriame dalyvauja jų šalis, ši idėja atrodo sunkiai realizuojama.
EBU pažadėjo parengti kitą planą, kuris įsigalios anksčiausiai nuo 2009 metų. Galime būti ramūs, kad „Eurovizijos” tikrai nebus per daug.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.