Eurovizija 2010 (dalyviai)

„InCulto“ sėkmingai pradėjo turą po Europą

inculto-osle-3Grupės „InCulto“  muzikantai pirmieji iš „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvių atvyko į Oslą. Norvegijos sostinėje Lietuvos muzikantai šią savaitę pradėjo savo gastroles po Europą, kuriose pristato kūrinį „Eastern European Funk“ ir kuria savo kelionių vaizdo dienoraštį.

Osle „InCulto“ viešėjo tris dienas ir surengė du koncertus klubuose „Hard Rock Cafe“ ir „Queens Pub“. Išgirdusi lietuvių dainas, „Hard Rock Cafe“ klubo administracija dar nesibaigus pasirodymui pasiūlė surengti koncertą pas juos taip pat ir gegužės pabaigoje, kai muzikantai atvyks dalyvauti „Eurovizijoje“.

Gegužės 25 dieną  „InCulto“ dar kartą pasirodys „Hard Rock Cafe“  su soliniu koncertu — tą vakarą klubo ekrane visiems susirinkusiems bus transliuojamas ir pirmasis „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis. Pasak Jurgio Didžiulio, kelionė į Oslą pranoko lūkesčius, todėl turo pradžia muzikantus nuteikė pakiliai. „Šioje kelionėje daug dirbome ir išvykstame įgyvendinę savo tikslus“, — šypsojosi dainininkas.

Ketvirtadienį ryte grupę „InCulto“ priėmė Oslo savivaldybės kultūros vadovas Torgeras Odegaardas. Susitikimas įvyko Oslo rotušės salėje, kurioje teikiamos kasmetinės Nobelio taikos premijos. Muzikantai šioje salėje atliko savo dainą „Eastern European Funk“, palinkėjo miestui sėkmės organizuojant „Eurovizijos“ renginį bei padovanojo šio dainų konkurso simbolika išmargintų velykinių margučių iš Lietuvos.

Torgeras Odegaardas pažadėjo pakviesti lietuvių grupę sudalyvauti Norvegijos nepriklausomybės dienos renginiuose gegužės 17-ą dieną — tą dieną Lietuvos „Eurovizijos“ delegacija kaip tik atskris į Oslą.

Viešėdami Norvegijos sostinėje, muzikantai apsilankė „Telenor“ arenoje, kurioje gegužės 25-29 dienomis įvyks 55-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Kelis improvizuotus pasirodymus „InCulto“ surengė įvairiose viešose vietose Oslo centre, davė interviu „NRK Radio“ rytinei laidai. Šis interviu įvyko pagrindinėje senamiesčio gatvėje, kur muzikantai nepasikuklino pagroti praeiviams ir per nepilną pusvalandį surinko 85 norvegiškas kronas.

Viešnagės metu „InCulto“  taip pat surengė pasirodymą Lietuvos ambasadoje, kur juos priėmė ambasadorius Andrius Namavičius. Muzikantai buvo sutarę  susitikimą ir su legendine norvegų dainininke Nora Brockstedt, kuri dar 1960 ir 1961 metais pirmoji iš šios šalies atlikėjų pasirodė „Eurovizijos“ konkurse ir tebėra labai populiari iki šiol. Tačiau 87-erių metų dainininkė kiek sunegalavo, todėl susitikimas buvo atkeltas. „Tikimės su ja susitikti gegužės mėnesį“, — sakė grupei „InCulto“ vadybininkaujančios agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Jau kitą savaitę  „InCulto“ lankysis Armėnijoje ir Gruzijoje, vėliau keliaus po Balkanų, Baltijos valstybes, Rytų ir Centrinės Europos šalis, Britų salas. Gegužės 13-15 dienomis „InCulto“ surengs tris išleistuvių koncertus Lietuvoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

9 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ash
ash
prieš 13 metus

to Shnapsoman
As ne apie saruna kalbu, as apie ta kur su svilpuku svilpe per pasirodymas, na apie ta lape ar kaip…? 🙂

ash
ash
prieš 13 metus

to Shnapsoman
As ne apie saruna kalbu, as apie ta kur su svilpuku svilpe per pasirodymas, na apie ta lape ar kaip…? 🙂

inculto
inculto
prieš 13 metus

saunuoliai ! ar tikit musiskiu pergale eurovizijoj ? Jaigu taip toliau reklamuosis , nerealu nu zodziu jiems didziausios sekmes ;}}}

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Justai > Reklamavosi, Laura & The Lovers…kaip dabar prisimenu…

/Bevardis/

Just@s
Just@s
prieš 13 metus

Šaunuoliai , turbūt joks kitas Lietuvos atstovas taip nesireklamavo 🙂

Shnapsoman
Shnapsoman
prieš 13 metus

nu eurodiena nerase bet jis liko vilniiui to flashmobo sureguliuot ir darom09 akcijos choreografija pastatyt

ash
ash
prieš 13 metus

O kur ju dar vienas grupes narys? Na tas ugniniais plaukais 😛

Inga
Inga
prieš 13 metus

Šaunuoliai mūsų Inculto 😉
Smagu,kad jiems taip gerai sekasi 😉

Shnapsoman
Shnapsoman
prieš 13 metus

Jega! Kietai. Maladec inculto:)
o norvegai irgi saunuoliai kad tokie svetingi:)

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.