Eurovizija 2010 (dalyviai)

Ukraina išrinko naują atstovę [papildyta]

alyoshaŠįvakar Ukrainoje vyko nacionalinis „Eurovizijos“ atrankos finalas „Evrobahenni-2010“, kuriame dėl bilieto į Oslą kovojo dvidešimt įvairaus žanro muzikos atlikėjų.

Ukrainoje, pasikeitus valdžiai, buvo atleistas nacionalinio transliuotojo NTU vadovas, dėl ko buvo nuspręsta į Norvegijos sostinę nebesiųsti dar praėjusių metų gruodžio mėnesį išrinkto Vasilijiaus Lazarovičiaus.

Nepaisant to, Vasilijus bandė laimę ir šįkart, tačiau komisija bei žiūrovai jo nepanoro — atlikėjas liko septintas.

Po kelias valandas vykusio renginio paaiškėjo, jog Ukrainos garbę Osle gins galingo balso savininkė Alioša (tikras vardas Aliona Kučer) su roko balade „To be free“, kuriai muziką sukūrė pati. Teigiama, jog B. Čukaliuko parašytas tekstas laukė dainos dar nuo 1977 metų.  Alioša pasirodys antrajame „Eurovizijoje“ pusfinalyje.

Alioša — „To be free“:

Papildymas:

Kaip praneša ESCKaz.com, Aliošos daina jau buvo publikuota internete 2008 m. Be to, antros vietos savininkė Maša Sobko taip pat pažeidė taisyklę, kuri nurodo, kad daina negali būti viešai skambėjusi iki 2009 m. spalio 1 d. Ukraina privalo susitvarkyti ir savo galutinį atstovą pristatyti rytoj Norvegijoje vyksiančiame šalių delegacijų susitikime.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
a
a
prieš 14 metus

ja jau paslaino del plagijavimo 😀

ggg
ggg
prieš 14 metus

jos dainos melodija lygiai tokia pati kaip šios dainos
http://www.youtube.com/watch?v=9gWtNbHBNqM

Just@s
Just@s
prieš 14 metus

Nu ką . Daina puiki , aišku eurovizijai ukrainiečiai padays diiiiiiiidelį šou (kaip visada) ir bus gerai 🙂

Artūras
Vienas iš trijų pirmųjų „Eurodienos“ redaktorių, 2008 - 2010 metais pranešęs daugiau kaip 200 „Eurovizijos“ naujienų konkurso fanams Lietuvoje.