Eurovizija 2007

Laimingieji pusfinalininkai

    2007-05-12

    Užvakar vykusiame įspūdingame pusfinalyje, sužinojome kurios 10 šalių pateks į finalą. Rezultatai nustebino ne vieną, nes kai kurie konkurso favoritai nusileido kitų šalių atstovams, kuriems nebuvo prognozuojamos geros vietos. Apžvelkime tuos laiminguosius, kurie dar kartą žengs į sceną.

Konkurso vedėjai atplėšia 10 vokų:

Baltarusija

    Pirmasis sužinojęs apie patekimą į finalą buvo Baltarusijos atstovas Koldun. Atrodo, jo stereotipinei pop dainai gerbėju nepritrūko. Nors daina buvo atlikta ne tobulai ir dainininkas kartais neištraukė aukštų natų, šiuos pasirodymo minusus atpirko graži choreografija su šokėjomis, laipiojančiomis ant sienų.

    Tai buvo pirmas kartas kai mūsų kaimynai pateko į finalą, nes nuo 2004 metų, kai Baltarusija debiutavo „Eurovizijoje”, jiems nei karto nepavyko peržengti slenksčio į kitą etapą. Greičiausiai finale baltarusiai gaus daug taškų iš buvusios Sovietų Sąjungos valstybių, o taip pat ir Lietuvos.

    Pasirodyme pusfinalyje vaizdo įrašas:

Makedonija

    Makedonijos atstovė Karolina Goceva atliko savo dainą pakankamai gerai iš vokalinės pusės bet sceninis vaizdas kai kam galėjo pasirodyti per daug statiškas, bet gražus ir be jokių didelio šou elementų.
    Per pastaruosius tris metus Makedonija „Eurovizijoje” turi labai keistus rezultatus. Kiekvieną kartą ši šalis patekdavo į finalą, bet ten nepatekdavo i dešimtuką ir kitais metais vėl turėjo praeiti kvalifikacinį turą. Šiemet istorija gali pasikartoti trečią kartą, nes greičiausiai už daugumą Makedonijos gautų  taškų ši šalis galės padėkoti savo Balkanų valstybėms.

Pasirodymas pusfinalyje:

Slovėnija

    „Cvet z juga” – dar viena „ne eurovizinio” stiliaus daina. Alenka parodė, kad turi gerą operinį balsą ir kaip ir dera išdainavo visas natas. Kartais dainininkė per daug savo šypsena flirtavo su publika, kas keistai atrodė esant tokiai dramatiškai dainai ir vaizdui scenoje. Tokia muzika tikrai nėra įprasta visiems žiūrovams, todėl kai kurie mėgavosi, o kiti tiesiog negalėjo klausyti Slovėnijos atstovės.

    Greičiausiai ši daina patiko ne tik buvusioms Jugoslavijos šalims, bet surinko taškų iš visos Europos. Tai bus pirmas Slovėnijos pasirodymas finale.

Pasirodymas pusfinalyje:

Vengrija

    Vengrijos atstovės patekimas į finalą turbūt ne vienam buvo staigmena. Vokalistė savo balsu ir romantine daina tikrai išsiskyrė tarp kitų dalyvių. Magdi Ruzsa dainuos iš kart prieš grupę „4fun”.
    Ši šalis iš „Eurovizijos” buvo pasitraukusi nuo 1999 metų, o grįžusi prieš du metus iš karto pateko į finalą. Dabar, po metų pertraukos Vengrija vėl finale turi nemažai šansų patekti į dešimtuką.

Pasirodymas pusfinalyje:

Gruzija

    Argi gali būti geresnis debiutas nei Gruzijos? Greičiausiai ne. Atlikėja atidavė visą savo energiją, nors scenoje beveik nejudėjo, o pasirodymui įspūdžio pridėjo geras darbas šokėjų, kurie gale netgi susikovė kalavijais.

    Gruzijos atstovė tikriausiai gaus daug taškų ne tik iš buvusių Sovietų Sąjungos valstybių bet ir kitų šalių.

Pasirodymas pusfinalyje:

Latvija

    Išsiuntę savo „LT-United” versiją, latviai nesuklydo. Pasirodo, Europoje vis dar yra nemažai tokios muzikos gerbėjų. Vokaline prasme pasirodymas buvo beveik tobulas ir iš Lietuvos galėjo gauti 12 arba 10 balų. „Eurosavaitė” latviams prognozuoja 6-10 vietą finale.
    Tai jau bus trečias iš eilės mūsų kaimynų pasirodymas finale.

Pasirodymas pusfinalyje:

Serbija

    Serbijos pasirodyme vaizdas atrodė santūriai bet kartu ir gražiai, išskyrus pačią dainininkę, kuriai netrūko vyriškumo. Pritariančių vokalisčių ir pačios Marijos Serifovič balsai skambėjo tiesiog puikiai, kas kartu su gražia daina galėjo padaryti gerą įspūdį žiūrovams. Serbija pretenduoja gauti po 12 arba truputį mažiau taškų iš kaimyninių valstybių.

Pasirodymas pusfinalyje:

Bulgarija

    Bulgarijos atstovė pusfinalyje dainavo su nemažais sunkumais, bet tikėkimės, kad finale tai išsitaisys. Pasirodymas buvo iš ties energingas ir pretenduoja užimti aukštą vietą.

    Bulgarija „Eurovizijoje” šiemet dalyvauja tik trečią kartą, bet tai yra pirmas kartas, kai ši šalis pakliuvo į finalą.


Turkija

    Turkija parodė įprastą šiai šaliai pasirodymą su haremo elementais bet vistiek pateko į finalą. „Eurosavaitė” Turkijos atstovui prognozuoja 8-14 vietą.
    Ši šalis „Eurovizijoje” dalyvauja jau 28 kartą ir nuo 2004 metų nei karto nepraleido finalo.

Pasirodymas pusfinalyje:

Moldavija

    Moldavija – šalis, kurios pavadinimas nuskambėjo paskutinis, skelbiant patekusius į finalą. Vaizdas scenoje atrodė neblogai, bet vokalistės Natalijos Burbu apranga buvo tiesiog tragiška. Taip pat šios atlikėjos anglų kalbos tarimas buvo blogiausias iš pusfinalio dalyvių. Nepaisant to, energinga daina pavergė žiūrovų širdis ir Natalija finale pasirodys paskutinė.

    Moldavija „Eurovizijoje” dalyvauja trečią kartą ir taip pat nei karto nepraleido finalo.

Pasirodymas pusfinalyje:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

kaip smagu visus prisiminti 🙂
as vengre vertinu labai aukstai. latviai man patiko, slovene originaliai pasirode 🙂 Gruzijos debiutas superinis 🙂 o makedonija savotiskai 🙂 apir laimetoja tyliu, nes vis tiek nesuprantu jos pergales esmes…. 🙂

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

paskaitykit kas rasoma apie baltarusi Kolduna 🙂 neistrauke kai kuriu natu, sudainavo ne visur teisingai, bet jam padejo laimeti grazi choreografija ir t.t. Pasirodo teisybe gryna kad sokejos ir kiti elementai tik uzgozia, paslepia atlikeju trukumus 🙂 Del Miliaus bijot nereiks!!!

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.