Šokių Eurovizija

Nuo energingų šokėjų, šokių aikštelė „liepsnos” nuo šio trečiadienio

Kiekvieną trečiadienį, pradedant nuo liepos 4 dienos, iškart po Panoramos, 21:10 val. per LRT televiziją bus transliuojama nacionalinė atranka į pirmąjį „Eurovizijos šokių konkursą”, vyksiantį rugsėjo 1 dieną. Atranką ves prodiuseris Audrius Giržadas ir poroje su atlikėju Mantu „Lietuvos šokių dešimtuką” nugalėjusi šokėja Izabelė Romanovaitė (nuotraukose viršuje).

Lietuvos Sportinių Šokių Federacija išrinko 10 profesionalių šokėjų porų, tarp kurių yra Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, Gintaras Svistunavičius ir Gabrielė Valiukaitė, Valerijus ir Olga Osadčenkos, Saulius Skambinas ir Sandra Kniazevičiūtė. Kiekvieną trečiadienį susumavus žiūrovų ir penkių komisijos narių balsus iškris viena pora.


Lietuvos atstovų vardus sužinosime rugpjučio mėnesį, bet kolkas LRT nepaskelbė tikslios nacionalinio finalo datos.
Kaip jau minėjome anksčiau, Šokių „Eurovizijoje”, vyksiančioje Didžiojoje Britanijoje , dalyvaus 16 šalių. Kiekviena pora turės atlikti vieną laisvo stiliaus šokį, kuris atspindėtų tautinį savitumą ir vieną iš balinių ar Lotynų Amerikos (Argentinietiškas tango, čača, fokstrotas, džaivas, pasadoblis, kvikstepas, rumba, salsa, samba, tango, Vienos valsas ar valsas).


Austrijos televizija ORF paskelbė, kad jų šaliai „Eurovizijos Šokių Konkurse” atstovauti išrinkti profesionalūs susituokę šokėjai – 32 metų Kelly ir 33 metų Andy Keinz’ai. 2004 metais jie baigė savo kaip profesionalų karjerą ir pradėjo treniruoti kitas poras. Andy taip pat yra laimėjęs šou panašų į „Lietuvos šokių dešimtuką”, o jo žmona Kelly tai padarė
net du kartus.

Dar vieno „šokių dešimtuko” nugalėtoja, TV laidų vedėja Sonia Araujo atstovaus Portugalijai. Kol kas porininkas jai nėra išrinktas bet jau yra aišku, kad jis bus profesionalus šokėjas.

Olandijoje nacionalinė atranka įvyks rugpjūčio 4 dieną. Joje dalyvaus keturios profesionalių šokėjų poros, iš kurių nugalėtoją išrinks žiūrovai.

Likus vienai savaitei iki konkurso Didžiojoje Britanijoje – rugpjūčio 25 dieną iš aštuonių šokėjų porų, Suomijos žiūrovai, padedami komisijos komentarų, išrinks savo atstovus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

bet nugalejo suomiai, o ne balkanai, tai reiskiasi jie cia ne prie ko 🙂
o kad sunku nuspresti, tai sutinku, nes visi jau labai graziai strikcioja 🙂

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Sokiu eurovizija man nelabai patinka,nes yra labai sunku,bent jau man nuspresti kas yra verti tos pimosios vietos,o dar kalbant apie balkanu salis,tai manau viskas tampa anksciau ar veliau aisku,tie balsavimai nera skaidrus,o butent sioje vietoje,jie gali pareiksti savo neigiamaja puse..

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.