Šokių Eurovizija

Kas naujo „Šokių Eurovizijos” pasaulyje?

Iki rugsėjo 1 dieną Londone vyksiančio pirmojo „Eurovizijos Šokių Konkurso” liko pusantro mėnesio, taigi ir toliau kiekviename „Eurosavaitės” numeryje apžvelgiame renginio naujienas.

01 02 03

04 05

Liepos 4 dieną, tiesioginio eterio metu buvo pristatytos pirmos 5 poros, kurios varžysis dėl teisės atstovauti Lietuvai. Šokėjai atliko po 2 jų pačių išrinktus šokius, bet šįkart ir komisija ir žiūrovai pasirodymus tik stebėjo, o vertins nuo liepos 18 dienos.

Pirmoji pora – Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė atliko aistringąjį tango bei elegantiškąjį Vienos valsą, kurių daugiau
tą vakarą mums neteko pamatyti. Kita pora – aštuoniolikmečiai, keturis metus kartu šokantys Artūras Vilkonecas ir Ala Karpenko atliko kubietišką čia čia čia ir brazilišką sambą. Treti ant parketo lipo tik vienus metus kartu šokanti pora – Šarūnas Saltonas ir Beata Skaisgirytė. Jie atliko romantišką rumbą ir pasadoblį.

Čia čia čia ir rumbą sušoko pora, kurią šou metu lydės ketvirtas numeris, Saulius Skambinas ir Sandra Kniazevičiūtė.
Pusantrų metų kartu šokantys Rimvydas Čarnajus su Rūta Ramanauskaitė, kaip ir trečioji pora, sušoko rumbą bei pasadoblį.

Liepos 11 dieną tuo pačiu metu (21:10 val.) per LRT televiziją pasirodys likusios penkios poros, o dar po savaitės dvi šokėjų poros, surinkusios mažiausiai žiūrovų ir komisijos balsų, turės palikti šou. Vėliau, iki rugpjūčio 22 dieną vyksiančio finalo, kas savaite atsisveikinsime su viena pora, taigi į finalą iš jų pateks tik 3.

Jei nematėte laidos, ją galite peržiūrėti paspaudę čia, o jeigu Jūsų turimo interneto greičio nepakanka kokybiškai peržiūrai, tuomet laidos įrašą galite atsisiųsti paspaudę čia (147 MB).


Lenkijos televizija TVP2 nusprendė, kad jų šalį turi atstovauti šou „Taniec z
gwiazdami” („Šokis su žvaigžėmis”) nugalėtojai. Jais yra Lenkijoje populiari aktorė, 25 metų Katažina Cichopek ir profesionalus šokėjas Martinas Hakiel, kuris nepaisant aistros šokiams, yra baigęs finansų ir ekonomikos studijas.


Konkurso šeimininkė Didžioji Britanija taip pat jau išrinko šokėjų porą, atstovausiančią jų šalį. Tai yra Danijoje gimusi Camilla Dalleru ir iš Naujosios Zelandijos kilęs Brendan Cole. Abu šokėjai keturis kartus su neprofesionaliais partneriais dalyvavo anglų „Šokio dešimtuko” versijoje. Brendan jau kartą laimėjo šou, bet jo partnerei nepavyko pasiekti tokio rezultato.

Būdama 12 metų, Camilla Danijoje vykusiame jaunųjų šokėjų konkurse sutiko Brendaną, bet šiuo metu pora kartu nešoka, todėl pasirodymas „Eurovizijoje” bus jų paskutinis šokis.

Vieną iš senesnių poros pasirodymų galite peržiūrėti paspaudę čia.


Birželio 30 dieną, Vokietijos nacionalinio finalo metu pasirodė trys, anksčiau „Eurosavaitėje”
minėtos poros, iš kurių kiekviena atliko tik po vieną šokį. Konkursą galėjo stebėti ir balsuoti ne tik Vokietijos bet ir Austrijos gyventojai.

Balsavimo rezultatai:

1) Wolke Hegenbarth ir Allan Frank (atliko džaivą) – 49%

2) Ruth Moschner ir Sergey Pluyta (atliko rumbą) – 44%

3) Thomas Anders ir Sofija Bogdanova (atliko pasadoblį) – 7%

Wolke aktorė, o Allan profesionalus šokėjas.

Nugalėtojų pasirodymą nacionaliniame šalies finale galite peržiūrėti paspaudę čia




Po keleto atrankos etapų, liepos 9 dieną paaiškėjo šou „Mira quien baila a Eurovision” nugalėtojai, kuriems atiteko teisė atstovauti Ispanijai šokių konkurse. Tai profesionalūs šokėjai Amagoya Benlloch ir Abraham Martinez.

Pasirodymo nacionaliniame finale vaizdo įrašą peržiūrėsite paspaudę čia.



Austrijai atstovausianti pora
Kelly Keinz ir Andy Keinz nusprendė, kad Londone vyksiančiame konkurse šoks pasadoblį ir džaivą. Pagal taisykles kiekviena pora turi paruošti tris šokius, taigi šokėjai ruošia vieną pasadoblį su
tautiškais elementais ir du džaivo šokius, iš kurių prodiuseriai išrinks tik vieną.



Švedijos atstovai irgi paskelbė savo planus. Vienas šokis bus „disco fusion” stiliaus, o antras – pasadoblis – atliekamas pagal populiariąją grupės „Europe” dainą „Final countdown”.



Danijos televizija atskleidė, kad jų nacionalinis finalas vyks rugpjūčio 24 (t.y. dviems dienoms vėliau nei Lietuvos), o jame dalyvaus trys profesionalių šokėjų poros.


Nors dar ne visos šalys išrinko savo atstovus į pirmąjį „Eurovizijos Šokių Konkursą”, bet internetinių lažybų bendrovė BET365.com jau paskelbė visų šalių laimėjimo tikimybę, taigi anot BET365.com konkurso rezultatai turėtų būti tokie:

1-3) Austrija, Didžioji Britanija, Lietuva4) Ispanija

5) Olandija

6) Rusija

7-8) Graikija, Ukraina

9-11) Danija, Švedija, Šveicarija

12-13) Airija, Lenkija

14) Suomija

15-16) Portugalija, Vokietija

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.