Eurovizija 2010 (atrankos)Gyvenimas po Eurovizijos

Gaudentas Janušas ruošiasi pirmam soliniam koncertui

gaudentas-janusas„Visi juokiasi iš tos dainos, o man tai yra didelis skausmas, — paklaustas apie „Eurovizijos“ konkurso gerbėjus prajuokinusią dainą „Man nieko nereikia“ kalbėjo keistuolis atlikėjas Gaudentas Janušas. — Kodėl? Todėl, kad aš grįžau iš Italijos rugpjūčio pabaigoje dėl šeimyninių problemų — mama liko viena. Vėliau Vilniuje išsinuomojau butuką ir tuomet buvo viskas faina ir linksma, bet susipažinau su viena barakuda. Visa kita yra išdėstyta dainoje“.

G.Janušas teigia per daug giliai į širdį neimantis žiūrovų juoko. „O ką darysi, tokie jau tie lietuviai, jie visada juokiasi iš kito žmogaus skausmo, – sakė dainininkas. — O norėjau sudalyvauti, kad ši daina taptų gyva. Manau, ši daina yra pribrendusi pasirodymams, kur aš ją daugiau rodyčiau, pasitaikė puikus momentas ir pasirodžiau Eurovizijos atrankoje“.

Lietuvos pop scenos juokdariu G. Janušo vadinti neapsiverčia liežuvis vien žvilgtelėjus į vyriškio karjeros puslapius: baigė Jurbarko muzikos mokyklą (birbynės klasę), 1984 m. baigė Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatoriją, vėliau studijavo Lietuvos muzikos akademijoje, kurią baigė du kartus — 1991 m. kompozicijos specialybę ir solinį dainavimą 1996 m., dar vėliau keletą kartų stažavosi pas italų tenorą Gianfranco Checchele, 2003—2005 m. tobulinosi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Operos studijoje, kuriai vadovavo prof. V. Noreika, nuo 2003 m. jo vokalo mokytoju tampa garsus italų tenoras Gaetano Bardini, su kuriuo koncertavo Prahoje bei Vilniuje, 2005—2007 m. buvo Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ dainininkas ir taip toliai ir taip toliau…

„Apie mane galima paskaityti „Facebook’e“, — paprašytas trumpai prisistatyti Lietuvos žiūrovams nukirto atlikėjas G. Janušas. — O jei norite šiek tiek plačiau, tai su muzika prasidėjau gilioje vaikystėje. Jau darželyje dainavau visokius „lia-lia-lia“. Taip viskas ir tęsiasi dabar. Pamenu, Jurbarke darželyje duetus traukiau su draugeliu, dabar žinomu filmų prodiuseriu. Paskui buvo ir muzikos mokykla, akademija, vėliau Italija,visur tik muzika, muzika, muzika“.

Nors pastaruoju metu atlikėją kankina nemiga, jis jau įnirtingai ruošiasi sensacingam pasirodymui „House of music“ klube kovo 12 d.

Gaudentas teigia dar nežinantis, kaip tinkamai reikėtų prisistatyti Lietuvos publikai. „Tokių popsinių dainų turiu į valias, tik reikia, kad koks nors prodiuseris šiek tiek su manimi ir jomis padirbėtų, – kalbėjo G.Janušas. – Be galo mėgstu šansonus… Reikės su kažkuo pasitarti, kokias dainas atlikti, svarbu, kad organizatoriai leistų pasijungti klaviatūrą…“

Gaudento Janušo pasirodymas nacionalinės atrankos pusfinalyje:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
.L.a.D.y.
.L.a.D.y.
prieš 14 metus

Man labai patiko daina ‘Man nieko nereikia’. Labai norėtųsi daugiau kokių nors Gaudento panašių kūrinių pamatyti internete. : )

Just@s
Just@s
prieš 14 metus

Reiks nueit ;DDDd

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.