Eurovizija 2008 (atrankos)

Norvegija ir Izraelis jau ruošiasi

Norvegijos transliuotojas „NRK” paskelbė apie paraiškų dalyvavimui „Melodi Grand Prix 2008” – nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją” priėmimą.  Dainų rašytojai iš Norvegijos ir kitų šalių jau gali siųsti savo kūrinius, o taip pat pati televizija kreipsis į kai kuriuos dainų rašytojus ir atlikėjus su prašymu dalyvauti atrankoje.

„NRK” pasilieka sau teisę išrinkti atlikėjus atitinkamoms dainoms. Visos paraiškos yra priimamos iki rugsėjo 1 dienos. Atranka susidės iš trijų pusfinalių, antro šanso etapo ir finalo. Guri Shanke pusfinalyje užėmė 18 vietą ir nepateko į finalą, todėl būsimasis Norvegijos atstovas irgi turės pasirodyti pusfinalyje.


Izraelis jau neturi abejonių dėl dalyvavimo „Eurovizijoje”. Vienas iš trijų būsimų šou „Kohav Nolad” (šou panašus į lietuviškąjį „Dangus” ar „Kelias į žvaigždes”) finalistų atstovaus jų šalį. „IBA” televizija dar neskelbia kaip iš trijų šou finalistų bus išrinktas atstovas, bet galima nuspėti, kad uždaruoju būdu.

Shiri Maimon, atstovavusį Izraeliui 2005 metais ir užėmusi ketvirtą vietą, išgarsėjo po dalyvavimo tame pačiame muzikiniame šou.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.