Šokių Eurovizija

Lotynų Amerikos ritmais

3 4 8

1 9 2

6 5 7

Liepos 11 dieną LRT televizijoje buvo pristatytos likusios 4 poros:
Iveta Paurytė ir Julius Šeniauskas, Gabrielė Valiukaitė ir Gintaras Svistunavičius, Simona Mitkutė ir Dainius Dimša bei Olga Osadčenko ir Valerijus Osadčenko.

Nors pristatymo laidų metų vedėjai ne kartą minėjo, kad žiūrovai įsidėmėtų porų numerius, nes jie visos atrankos metu liks tokie patys, bet liepos 18 dieną vykusiame pirmame atrankiniame ture, kuriame dalyviai šoko tą šokį kurį vežtų į „Eurovizją”, dalyvių numeriai buvo pasikeitę. Kaip ir buvo žadėta, šokėjus vertino žiūrovai ir komisija susidedanti iš Kęstučio Andrijevskio, Kęstučio Bernatavičiaus, Juozo Aleksandravičiaus, Virginijaus Visocko ir Imanto
Brikmanio.

Olgai Osadčenko ir Velerijui Osadčenko tas vakaras buvo paskutinis nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją”. Žiūrovų balsavime likę priešpaskutiniai ir iš komisijos gavę mažiausiai taškų bei patarimą būti drąsesniems, atlikę salsą šokėjai iškeliavo namo. Antroji pasirodžiusi pora Beata Skaisgirytė ir Šarūnas Saltonas su pasadobliu iš komisijos irgi gavo mažokai balų, bet galiausiai liko šešti.

Moksliuke pavirtusi Rūta Ramanauskaitė ir ją suviliojęs Rimvydas Černajus bandė surengti neblogą šou, kurio dėka žiūrovų balsavime liko antri. Bet ar tokį šokį derėtų vežti į „Eurovizija”?

Ketvirti pasirodė Gabrielė Valiukaitė su Gintaru Svistunavičiu. Pora atliko Lotynų siuitą rytietiškais motyvais, bet gal derėtų primini kad „Šokių Eurovizijos” repertuare yra tik argentinietiškas tango, čača, fokstrotas, džaivas, pasadoblis, kvikstepas, rumba, salsa, samba, tango, Vienos valsas bei tradicinis valsas. Kaip matote lotyno-azijietiškų šokių sąraše nėra, todėl nežinia į kokį konkursą susiruošė pirmoji pora.

Vieninteliai pasirinkę balinį šokį – valsą L.Chadkevičiūtė ir D. Vėželis taip pat bandė parodyti šou. Šįkart tai buvo „atgyjantis” šokėjos paveikslas. Romantišką rumbą pasirinko Ala Karpenko ir Artūras Vilkonecas. Komisijos vertinimu ši pora buvo septintoje vietoje, o žiūrovai jai skyrė mažiausiai taškų, todėl Ala ir Artūras per plauką pasiliko šou, nuo paskutinės vietos atsilikdami tik vienu tašku.

Sandra Kniazevičiūtė su Saulumi Skambinu pagal „Mulen Rouge” dainą atliko energingą šokį ir surinko 14 taškų. Dvi paskutinės poros sušoko tango bet Simona Mitkutė ir Dainius Dimša nebuvo taip gerai įvertinti kaip Iveta Paurytė ir Julius Šeniauskas, kurie ir iš komisijos ir iš žiūrovų surinko daugiausiai taškų.

Žiūrovų balsavimo sistema nėra tokia objektyvi kaip „Eurovizijos” dainų konkurse, nes balsavimo linijos yra atidarytos nuo pirmojo šokio ir uždaromos iš karto po paskutinės poros šokio, todėl už tuos, kurie pasirodo paskutiniai, žiūrovai gali tiesiog nesuspėti nubalsuoti. Taip pat galima atiduoti savo balsą už kuriuos nors šokėjus jiems dar nesušokus.

Iki rugpjūčio 22 dieną vyksiančio nacionalinės atrankos finalo turėsime atsisveikinti su dar keturiomis poromis.

Paspaudę ant šokėjų nuotraukų viršuje galėsite peržiūrėti jų pasirodymus.

Vieta Pasirodymo eilės nr. Poros numeris Pora Taškas iš komisijos Taškai iš žiūrovų Taškų suma
1 9 7 Iveta Paurytė ir Julius Šeniauskas 12 12 24
2 4 1 Gabrielė Valiukaitė ir Gintaras Svistunavičius 12 8 20
3 5 9 Lina Chadkevičiūtė ir Donatas Vėželis 12 6 18
4 3 8 Rūta Ramanauskaitė ir Rimvydas Černajus 7 10 17
5 7 6 Sandra Kniazevičiūtė ir Saulius Skambinas 10 4 14
6 2 4 Beata Skaisgirytė ir Šarūnas Saltonas 6 7 13
7 8 5 Simona Mitkutė ir Dainius Dimša 8 5 13
8 6 2 Ala Karpenko ir Artūras Vilkonecas 7 2 9
9 1 3 Olga Osadčenko ir Valerijus Osadčenko 5 3 8

Šveicarijai atstovauti uždaru būdu išrinkta vyriausia pora iš jau žinomų „Eurovizijos” šokių konkurso dalyvių – 44 metų ledo šokėja Denise Biellmann ir 30-metis profesionalus šokėjas Sven Ninnemann. Denise 1980 metų žiemos Olimpinėse žaidynėse yra laimėjusi aukso medalį.


ERT televizija , prieš tai nieko neskelbusi apie „Eurovizijos” šokių konkursą pranešė, kad Graikijai atstovaus profesionalūs šokėjai Ourania Koliou ir Spyridon Pavlides. Šie šokėjai savo šalyje yra mažai žinomi, bet liepos 24 dieną
vyksiančioje konferencijoje bus viešai pristatyti.


Oliver’is Seefeld pakeis Allan”ą Frank, kuris katu su Wolke Hegenbarth turėjo atstovauti Vokietijai.
Allan suprato, kad dėl šokių „Eurovizijos” negalės atlikti kitų svarbių reikalų, todėl nutarė nevykti į Londoną. Ji pakeisiantis Oliver kartu su Wolke dalyvavo šou panašiame į „Lietuvos šokių dešimtuką”.


Taip pat per pastarąsias dienas paaiškėjo, kad Portugalijos atstovai į Londone vyksiančią „Euroviziją” ruošia džaivo ir tango šokius, o vienas iš Ukrainos atstovų šokių bus kvikstepas.


Europos Transliuotojų Sąjunga paskelbė, kad bilietai į pirmąjį „Eurovizijos” šokių konkursą bus nemokami. Jau dabar galima registruotis internete norint gauti viena arba du bilietus už dyką.
Taigi jeigu kartais rugsėjo pirmą dieną svečiuositės Londone arba ten gyvenate, galite bilietus užsakyti paspaudę čia

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.