Eurovizija 2008 (atrankos)

Artėjame prie atrankų sezono

Jau po mėnesio kai kuriose šalyse prasidės nacionalinės atrankos į „Eurovizijos” dainų konkursą, ir gruodžio mėnesi galėsime sužinoti pirmus į Serbiją vyksiančius „Eurovizijos” dalyvius. Atrankos kaip įprasta užsibaigs kovo pradžioje. Apžvelkime ką naujo per pastarąsias dienas apie jas paaiškėjo.

Rumunijos transliuotojas „TVR” šiuo metu rimtai svarsto galimybę apie uždarą atlikėjo atranką. Tai, televizijos manymų, užkirstų kelią skandalams dėl plagijavimo, kokie buvo praeitų metų nacionalinėje Rumunijos atrankoje.

Šiemet Rumunija finale užėmė 13 vietą, o 2005 ir 2006 metais šios šalies atstovai užėmė atitinkamai aukštas 3 ir 4 vietas.


Iki spalio 10 dienos Danijos televizija „DK” priiminės” paraiškas dalyvavimui „Melodi Grand Prix” nacionalinėje atrankoje į dainų konkursą. Šešiolika laimingųjų, kuriuos išrinks komisija, varžysis dvejuose pusfinaliuose (viename po 8 dainininkus), kurie įvyks sausio 18 ir 25 dienomis. Iš kiekvieno pusfinalio 4 surinkę daugiausiai balsų pateks į finalą. Du dalyviai, neperėję pusfinalio barjero, bus į finalą deleguoti, todėl iš viso jame Danijos žiūrovai pamatys 10 atlikėjų. Ir pusfnaliuose ir finale balsuos tik žiūrovai.

Šiemet Danijai atstovavusi „Drama Queen” užėmė 19 vietą pusfinalyje.


Minėjome anksčiau, kad Izraelis į „Euroviziją” siųs vieną iš „Channel 2” transliuojamo muzikinio realybės šou „Kohav Nolad” finalistų. Šis sprendimas buvo pakoreguotas.

Valstybinė „IBA” televizija, kuri dalyvauja „Eurovizijoje”, susitarė su komerciniu kanalu „Channel 2”, kad šis surengs nacionalinę atranką. Jos dalyviai bus išrinkti iš visose penkiuose „Kohav Nolad” sezonuose buvusių jaunųjų atlikėjų. Pakviestieji, norėdami kovoti dėl teisės atstovauti Izraelį, turės patys sukurti sau dainą.

Nacionalinis finalas planuojamas gruodžio mėnesį. Ten viską spręs žiūrovai. Visi atrankos dalyviai pabaigoje kartu atliks protesto charakterio dainą prieš konfliktus Artimuosiuose Rytuose.

2005 metais to paties muzikinio realybės šou buvusi dalyvė Shiri Maimon „Eurovizijoje” užėmė aukštą 4-tą vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.