Vaikų Eurovizija

Vaikų „Eurovizijos” skyrelis

„LRT”  televizija sekmadienį, rugsėjo 9 dieną 11:00 val. rodys įžanginę nacionalinės atrankos į „Euroviziją” laidą.  Daugiau informacijos apie pusfinalių kiekį ir tai, kada bus išrinktas pirmasis Lietuvos atstovas nėra skelbiama. Galime daryti prielaidą, kad atrankiniai etapai bus rodomi kiekvieną sekmadienį tuo pat metu kaip ir įvadinė laida – 11:00 valandą.



Rugpjūčio 31 dieną Švedijoje įvyko nacionalinis finalas į vaikų  „Euroviziją”. Tarp 8 dalyvių daugiausiai taškų surinko praeitų metų  Švedijos atstovės Molly Sanden sesuo – trylikametė Frida Sanden. Ji atliko dainą „Nu eller aldrig”, kas išvertus reikštų „Dabar arba niekada”, su kuria gavo tik vienu procentu daugiau balsų nei antroje vietoje likusi atlikėja.
Ar Frida aplenks pernai trečią vietą užėmusią jos sesę sužinosime po trijų mėnesių.

Fridos Sanden pasirodymas nacionaliniame finale:


Bulgarijos televizija „BTC” pradėjo paraiškų į atranką priėmimą. 12 geriausių (tikėkimės) numerių pateks į nacionalinį finalą, vyksiantį rugsėjo 29 dieną. Kas gruodžio 8 dieną vyks atstovauti Bulgarijos nuspręs tik žiūrovai.


Šį penktadienį (rugsėjo 7 dieną) Malta išrinks savo atstovą. Paskutinėmis vasaros dienomis, komisija susidedanti iš vaikų ir suaugusiųjų pasirinko 16 mažųjų atlikėjų, kurie stengsis patekti į Roterdame vyksiantį vaikų dainų „Eurovizijos” konkursą.


Ankščiau pranešėme apie Ispanijos pasitraukimą iš vaikų „Eurovizijos”, dėl nesuderinamo televizijos ir konkurso formato. Kol kas Ispanijos televizija „TVE” tokio sprendimo Europos Transliuotojų Sąjungai („ETR”) nepatvirtino, todėl ši bandys rasti kažkokį sprendimą tarp abiejų pusių. „ETR” Ispanijos dalyvavimas yra svarbesnis nei kitų valstybių todėl, kad Ispanija tarp „Eurovizijoje” dalyvaujančių šalių moka daugiausiai pinigų.

Jau greitu metu Ispanija turėtų priimti galutinį sprendimą, dėl dalyvavimo konkurse.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.