Vaikų Eurovizija

Lietuvos atranka į vaikų „Euroviziją” prasidėjo

Nuotraukų šaltinis: eurovizija.lt

Šiandien (rugsėjo 9 d.) LRT televizijoje buvo pristatyti pirmieji penki nacionalinės atrankos dalyviai į gruodžio 8 dieną vyksiantį vaikų „Eurovizijos” konkursą. Jaunuolius vertino 1999 metais Lietuvai su daina „Strazdas” „Eurovizijoje” atstovavusi Aistė Smilgevičiūtė, 2004 metais į „Euroviziją” kartu su Simona vykęs Linas Adomaitis bei nuolatinės nacionalinių atrankų dalyvės – grupės „Saulės kliošas” narys Laurynas Šarkinas.

Pirmoji scenoje pasirodė Monika Linkytė su lėto tempo daina „Vaikystės pasaka”. Ji sužavėjo komisiją savo profesionalumu ir gražiu balso tembru. Savo kūrybos dainą (ko reikalauja taisyklės) ji atliko suaugusiems būdinga balso maniera, kas vaikų „Eurovizijoje” yra retai matomas reiškinys. Nežinia ar Europos žiūrovams tai pasirodytų kaip privalumas ar atvirkščiai. Žiūri nariai vienbalsiai atlikėjai skyrė maksimalius įvertinimus, todėl Monika pateko į atrankos finalą.

Antruoju numeriu pasirodė Andrius Petrauskas su daina „O jeigu…”. Nors iš komisijos vaikinas sulaukė teigiamų įvertinimų dėl nuotaikingo kūrinio ir energingumo scenoje, bet taip pat gavo pastabų dėl nepataikymo į toną. Komisijos nariai jam skyrė mažiausią įvertinimą – Aistė su Laurynu po 6, o Linas 7 balų.

Trečioji pasirodė ir trečioje vietoje liko 11-metė Greta Razmislavičiūtė ir dainelė „Nykštukai”. Mergaitės ir šokėjų pasirodymas labiausiai patiko L. Adomaičiui, kuris skyrė Gretai 10 balų.

Dešimtmetis Dominykas Kovaliovas galbūt gaus šuniuką, apie ką dainavavo linksmoje dainoje „Noriu”, bet komisijos vertinimu jis liko ketvirtoje vietoje.

Paskutinė sekmadienio rytą ant scenos lipo penkiolikmetė Vaiva Virkutytė su balade „Žvaigždė”. Merginos minusas yra tas, kad ji atrodo vyresnė nei 15 metų, o vaikų „Eurovizijoje”, didesnės sėkmės sulaukia mažesni vaikai.

Pirmoji finalistė – Monika Linkytė – jau žinoma, bet dar vienas ar viena šios savaitės dalyvė pateks į finalą žiūrovų balsavimo dėka. Laida yra ne tiesioginė, todėl žiūrovai namie gali balsuoti laidos metų bei vieną valandą po jos numeriu 1605 įrašę dalyvio numerį. Skambučio kaina 2Lt, o iš vieno telefono numerio galima balsuoti ne daugiau nei 5 kartus.

Mūsų šalies atstovas paaiškės spalio 21 dieną. Finale viską spręs tik žiūrovai.

Stebėkite nacionalinę atranką kiekvieną sekmadienį 11 valandą ryto per „Lietuvos televiziją”.


Nacionalinę Maltos atranką į „Euroviziją” laimėjo penkių merginų grupė „Cute” su daina „Music”. Pamatyti pasirodymo vaizdo įrašą arba išgirsti dainą galėsite kitame „Eurosavaitės” numeryje.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.