Eurovizija 2008 (atrankos)

Beieškant naujo nacionalinės atrankos formato Airijoje

Airijos televizija „RTE”, po to kai grupė „Dervish” su daina „They can’t stop the spring” „Eurovizijoje” užėmė paskutinę vietą, bando ieškoti naujų nacionalinės atrankos formatų. Pavasari buvo pasklidusios kalbos, apie tai, kad Airija po tokios nesėkmės gali pasitraukti iš konkurso, bet dabar tokia galimybė yra nustumta į šalį.

Pastaruosius metus „RTE” išrinkdavo vieną atlikėją ar grupę, kuri laidos „The late late show” metu atlikdavo keletą dainų, iš kurių žiūrovai išrinkdavo vieną, su kurią atlikėjai vykdavo į dainų konkursą. Buvęs „Eurovizijos” laimėtojo Johny Logan’o prodiuseris Louis Walsh kritikuoja Airijos televiziją, kad šį nacionalinei atrankai skiria mažai lėšų, o atstovų rinkimo formatas neatitinka šiandieninės „Eurovizijos”.

Vienas iš labiausiai tikėtinų variantų, kad Airijos televizija sugrįš prie „National song contest” nacionalinio finalo, kuriame dalyvautų skirtingi atlikėjai su įvairiomis dainomis. Kai kurios dainos nelaimėjusios praeityje rengtų nacionalinių Airijos finalų tapo populiaresnės už tas, kurios iškeliavo į „Euroviziją”, todėl toks atrankos formatas būtų naudingas atlikėjams.

Daugiau informacijos apie „RTE” atrankos formatą turėtume sužinoti kelių mėnesių bėgyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

keistas naujas formatas – kalakutas…
na jie emesi krastutinumo, turiu pripazinti….

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.