Vaikų Eurovizija

Vaikų Eurovizija

Paaiškėjo, kad žiūrovų balsavimo dėka į finalą pateko vienuolikmetė Greta Razmislavičiūtė su daina „Nykštukai”. Primename, kad žiūrovų balsai yra skelbiami kitą dieną po laidos, nes laida yra netiesioginė.

Pirmo pusfinalio žiūrovų balsavimo rezultatai:
Vieta Atlikėja (-s) Daina Balsai
1 Greta Razmislavičiūtė „Nykštukai” 319
2 Monika Linkytė(į finalą pateko komisijos balsų dėka) „Vaikystės pasaka” 189
3 Vaiva Virkutytė „Žvaigždė” 127
4 Dominykas Kovaliovas „Noriu” 114
5 Audrius Petrauskas „O jeigu…” 81


Rugsėjo 16 dieną „Lietuvos televizija” parodė antrąjį pusfinalį į vaikų Euroviziją. Žiūri narių vietas užėmė „Eurovizijoje” pabuvoję Julija Ritčik ir Viktoras Diavara bei šiemt antra nacionalinėje atrankoje likusi Rūta Ščiogolevaitė. Komisija, kaip ir didesnė dalis žiūrovų, nei karto nėra mačiusi vaikų „Eurovizijos”, taigi renkant atstovus nėra galimybės lyginti dalyvius principu „tinka – netinka konkursui”.

Antrame pusfinalyje pasirodė šiek tiek jaunesni vaikai. Pirma savo dainą „Mamytės šventė”, pasipuošusi princesės rūbais, atliko Karolina Žibkutė. Jos pasirodymas su šokėjomis ir banalios melodijos daina, komisijos vertinimu liko trečioje vietoje.

Su daina apie Girulius „Čia Kastytis nebūsiu” trylikametis Justas Jonauskas iš Julijos gavo 10 balų, o iš kitų dvejų žiūri narių tik po 6 taškus ir liko paskutinėje vietoje. Komisija ji gyrė už įdomų dainos tekstą, kuris „Eurovizijoje” neturės jokios reikšmės.

Daugiausiai balų gavo ir į finalą pateko Evelina Bučinskaitė ir jos įsimenanti daina „Čia ir dabar”. Viktoras ir Julija ją įvertino 12, o Rūta aštuoniais balais. Vėliau scenoje nuskambėjo „Senelio bliuzas”, sudainuotas Daliaus Garnio.

Antrąjį atrankos etapą užbaigė Ieva Ščerbinskaitė su mažųjų šokėjų pora scenoje. R. Ščiogolevaitė jai skyrė maksimalų įvertinimą, o Julija Ritčik tik 6 taškus.

Žiūrovų, kurie galėjo balsuoti laidos metų ir vieną valandą po jos, favoritas bus paskelbtas veliau.

Komisijos balsavimo rezultatai:

1) Evelina Bučinskaitė – 32 tšk.

2) Ieva Ščerbinskaitė – 28 tšk.

3) Karolina Žibkutė – 25 tšk.

4-5) Justas Jonauskas ; Dalius Garnys – 22 tšk.

Atranką į vaikų „Euroviziją” galite stebėti kiekvieną sekmadienį 11:00 valandą per „Lietuvos televiziją”. Laida kartojama pirmadieniais 14:00 valandą per tą patį televizijos kanalą, o antradieniais taip pat 14:00 per „LRT-2”.


Ketvirtadienį, rugsėjo 13 d., Baltarusijoje įvyko nacionalinis finalas į vaikų „Eurovizijos” konkursą. Jame pasirodė 10 vaikų. Balsus skyrė komisija ir žiūrovai.

Daugiausiai taškų surinko Aleksėjus Žigalkovičius su daina „Z druzjami”. Konkurse taip pat viešėjo šių metų „Eurovizijos” žvaigždės Verka Serdiučka bei Elitsa Todorova ir Stoyan Yankulov.

Aleksėjaus Žigalkovičiaus pasirodymas:


Praeitame savaitraščio numeryje skelbėme, kad Malta atstovauti buvo išrinkta merginų grupė „Cute” su daina „Music”. Žemiau galite pažiūrėti jų pasirodymo įrašą.


Bilietai į Olandijos mieste, Roterdame vyksiantį vaikų „Eurovizijos” konkursą bus rezervuojami internetu nuo rugsėjo 18 dienos. Bilietų kaina, priklausomai nuo vietų, svyruoja nuo 10 iki 35 eurų (34-122 litai). Į generalinę konkurso repeticiją, kurį bus rengiama dieną anksčiau, jau dabar  galima rezervuoti bilietus. Kaina nuo 5 iki 20 eurų.


Švedijos televizija pareiškė norą rengti 2009 metų vaikų „Euroviziją”. Jai prireiks konkuruoti su Rusija ir Ukraina, kurios irgi varžysis dėl šios teisės. Kaip jau rašėme seniau, 2008 metų renginį pavesta organizuoti Kiprui.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

ir kas dar tuomet galejo pamanyti kad sis berniakas bus tas laimingasis :))

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

kaip smagu cianai 🙂 tie vaiku dainavimai tokie nuosirdus ir naivus :)))

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Vaiku eurovizija man tikrai patinka,patiko ir patiks.Joje is tikruju galime atrasti daug dar iki siol nematytu talentu.Dar ilgai pagalvociau,kuri eurovizija man patinka labiau..

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.