Eurovizija 2008 (atrankos)

Iš atrankų sūkurio

Šeštadienį Maltos kultūros ir menų taryba paskelbė nacionalinės atrankos į „Eurovizijos”

dainų konkursą taisykles. Atlikėjai, norintys dalyvauti atrankoje, privalo turėti Maltos pilietybę, o dainų autoriai gali būti ir iš užsienio. Komisija iš visų prašymų į kitą atrankinį etapą išrinks iki 35 dainų. Antrame uždarame atrankos ture bus palikta tik 16 atlikėjų, kurie dalyvaus pusfinalyje. Prie jų prisijungs dar du „Antro šanso”
konkurso laimėtojai (jeigu jis bus rengiamas). Vasario 21 dieną (ketvirtadienį) transliuojamame pusfinalyje 7 narių žiūri iš 18 dalyvių išrinks geriausiųjų aštuonetą, kuris po dviejų dienų pasirodys nacionalinės atrankos finale. Galutinius rezultatus lems 20% komisijos ir 80% žiūrovų balsų. Be teisės atstovauti Maltą Belgrade, pirmos vietos nugalėtojas gaus apie 4700 eurų. Antra vieta garantuos 1400, o trečia 900 eurų prizą. Išsamiau atrankos taisykles anglų kalba galite paskaityti paspaudę čia.


Savo atstovo rinkimų būdą paskelbė ir Estija. Kaip ir praeitais metais, „ETV” televizijos rengiama atranka susidės tik iš finalo, kuriame dalyvaus 10 atlikėjų. Šįkart šešios vietos yra rezervuotos žinomiems kompozitoriams, tarp kurių yra Estiją „Eurovizijoje” atstovavusių dainų autoriai. Atlikėjai savo paraiškas
gali siųsti iki lapkričio 26 dienos. Keturiems praėjusiems atranką bus atiduotos likusios keturios vietos finale. Gruodžio 1 dieną eteryje bus pristatyti visi 10 dalyvių. Atstovą žiūrovai turėtų išrinkti vasario 9
d. Ši data dar nėra oficialiai patvirtinta.


Islandijoje jau šį šeštadienį (rugsėjo 29) bus pristatytos tris dainos-kandidatės į „Euroviziją”. Viena iš jų pateks į nacionalinį finalą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.