Eurovizija 2010 (atrankos)

Į finalą keliauja Donatas Montvydas, „Agama“ ir Ruslanas Kirilkinas

eurovizija-lietuva

Vos prieš keletą minučių, pasibaigus antrajam „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinaliui, paaiškėjo dar trys atlikėjai, kurie kovo mėnesio pirmąjį savaitgalį tęs kovą dėl galimybės atstovauti Lietuvai gegužę Osle vyksiančiame konkurse. Pusfinalyje dalyvavo 11 atlikėjų (Merūnas dėl sveikatos problemų negalėjo pasirodyti šiame pusfinalyje), kuriuos vertino ne tik televizijos žiūrovai, bet ir žiuri komisija. Galutiniai antrojo pusfinalio rezultatai atrodo taip (paryškinti atlikėjai keliauja į finalą):

Vieta Atlikėjas Taškų
suma
Taškai iš
komisijos
Taškai iš
žiūrovų
1 Donatas Montvydas
24 12 12
2 „Agama“
18 10 8
3 Ruslanas Kirilkinas
14 7 7
4 Amberlife 14 8 6
5 Mundis ir „Electric Ladies“ 13 3 10
6 „Saulės kliošas“ 11 6 5
7 Mini-Me 8 6 2
8 Audrius Zavadskis 7 4 3
9 Mariaana Seppern 4 0 4
10 Marta Lukošiūtė 4 3 1
11 Raimonda Masiulytė 1 1 0

Nors Ruslanas Kirilkinas ir Amberlife surinko vienodą taškų skaičių, į finalą patenka Ruslanas, nes pagal taisykles pranašumą turi tas atlikėjas, kuris sulaukė didesnio palaikymo iš žiūrovų.

Nepatekusieji į laimingąjį pirmąjį trejetą neturėtų nusiminti — Lietuvos televizija pasilieka teisę savo nuožiūra tris atlikėjus deleguoti tiesiai į finalą.

Tie, kurie negalėjo šiandien žiūrėti antrojo nacionalinės atrankos turo, tokią galimybę turės rytoj vakare — konkursas bus kartojamas 19.00 val. per LTV2 kanalą.

Nors atlikėjų pasirodymai buvo nufilmuoti dar ketvirtadienį, balsavimas vyko tuo metu, kai buvo rodomi pasirodymai. Net keturis kartus buvo parodyti tarpiniai balsavimo rezultatai — visus tris kartus pirmavo Mundis ir „Electric Ladies“.

Donatas Montvydas — „Running fast“:

„AGAMA“ – „Field of Kings“:

Ruslanas Kirilkinas – „I love a boy who‘s in love with a fairytale“:

Amberlife – „Meterial world“:

Išsamūs komisijos balsai:

Vieta Atlikėjas Komisijos
narių
taškų
suma
Bendri
taškai
1 Donatas Montvydas 52 12
2 „Agama“ 48 10
3 Amberlife 46 8
4 Ruslanas Kirilkinas 31 7
5 „Saulės kli0šas“ 22 6
6 Mini-Me 22 6
7 Audrius Zavadskis 21 4
8 Mundis ir „Electric ladies“ 19 3
9 Marta Lukošiūtė 19 3
10 Raimonda Masiulytė 10 1
11 Mariaana Seppern 0 0

Žiūrovų balsai:

Vieta Atlikėjas Bendri
taškai
Balsų
skaičius
1 Donatas Montvydas 12 1705
2 Mundis ir „Electric ladies“ 10 1504
3 „Agama“ 8 1224
4 Ruslanas Kirilkinas 7 988
5 Amberlife 6 487
6 „Saulės kliošas“ 5 437
7 Mariaana Seppern 4 338
8 Audrius Zavadskis 3 333
9 Mini-Me 2 308
10 Marta Lukošiūtė 1 193
11 Raimonda Masiulytė 0 97
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

101 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
qbush
qbush
prieš 14 metus

To Mindaugas> top 5? TIK MANO nuomone tai būtų
1. Aistė, nes aš už profesionalumą.
2. Inculto, nes daina neypatinga bet Inculto sugeba nustebint.
3. Amberlife/Eden, nes gražu klausyt.
4. Eden/ Agama (vis dar tikiuosi kažko įspūdingo)/Amberlife
5. Gabrielė, nes daina užstrigo kažkur pasąmonėj 🙂

…paskutinis Ruslanas…

Mindaugas to qbush
Mindaugas to qbush
prieš 14 metus

O koks butu tavo Top 5? Atrankoj ?

qbush
qbush
prieš 14 metus

ilona > kur pasišiukšlino? Nei vaizdo nei dainos nei pasirodymo apskritai ten nebuvo… Būgnelius atsityst į sceną gali bet kas ir pabarabanint, bet net tai nebuvo iki galo išpildyta. Šou irgi nebuvo. Tokiai dainai mirk gyvenk reikia šou, nes pati daina tai išsiskiria tik tuo, kad sanskrito kalba,. Bet Europai tas pats ar būtų sanskrito, ar lietuvių ar latvių kalba jie nesuprastų vistiek, ir net melodija neaiški tos Agamos dainos. Aš prieš ją neturiu nieko blogo, bet nieko gero irgi, tiesa tokia, kad ne man spręsti kas atstovaus Lietuvai, bet Agamai geriausiu atveju atrankoj duočiau 4 vietą…

Svaika
Svaika
prieš 14 metus

Ir dar apie Eurovizijos nugaletoja 2009 rasite http://wapsite.lt/svaikos_gyvenimas/lepute/gudrybes/eurovizija

Svaika
Svaika
prieš 14 metus

Baikit, dar kai kas yra:

Talking about your song, word Eurovision comes in one of the last places. Why have you decided to participate?

You cannot foresee everything in life. We are part of Europe and Eurovision is, I think, an opportunity to show what is European vision right now. The opinion that in Eurovision traditional pop music is most appropriate is not completely true, I think 🙂 Anything which is advertised via mass media becomes a part of pop culture. There are a lot of great movies which show absurd brainwash with ratings, etc. I believe people have a right to choose what music is close for them not depending on genre and style of it. I read a lot of comments in websites around Europe and I think it would be a crime not to go to Eurovision just because there are some traditional standards 🙂 I don’t really know how well we will perform in this festival, but we already got a lot of positive response from people all over the world. Therefore, I think that what is important for you and what you live for should be a top priority. I won’t hide that the decision to take part was as spontanious as Lithuania’s decision to take part. I think these are the signs which will be fortunate in any case.

Ilona
Ilona
prieš 14 metus

to ne says:
atsiprašau : „Sanskritas „

Ilona
Ilona
prieš 14 metus

to ne says:
Sati neapsigadino niekur. Ji apie tai seniai aiškino savo komentaruose. NIeko naujo. O kad jūs visi čia ginčijatės , iš kur kilo sankristo kalba , nekškite Sati.
Aišku?

Ilona
Ilona
prieš 14 metus

TO qbush says:
„įsitikinot, kad Agama pasišiukšlino? Pasišiukšlino kaip reikalas, dar tikėjaus, kad suabejosiu, dėl Aistės, bet po tokio Agamos “ale” pasirodymo tai Aistė be rimtos konkurencijos”

Jei jau rašai pasišiukšlino, tai ir paaiškink kur? Ar ir toliau rašinėsi tik kad rašytii………………….
Aš už AGAMOS dainą. Ir kaip visi žino , kad taip įvertina ir užsienio šalių klausytojai.

Mindaugas
Mindaugas
prieš 14 metus

Palaikau AGAMA 1000 procentu 🙂

Net ir su istorija supazindina Lietuvaicius, kurie daug zino apie save 😀

Mindaugas
Mindaugas
prieš 14 metus

Sanskritas, tikrai turi sasajas su Lt. Bet, ne visi domisi ta prokalbe.
Turbut daugelis isvis mano, kad mes labiau is kokiu ten hebraju, arba isvis dzin is kur.
Juk daugelis isvis kalba anglu slengais ir rusiskais keiksmazodziais 😀
Tai..koks skirtumas ar sanskritas juos ten sieja ar ne. 😀
Kokios zinios, tokios ir kalbos 😀

Rasabey
Rasabey
prieš 14 metus

Intelektuale „NE”, tu bent retkarciais lankeisi mokykloje ? O gal matei toki popierini, kietais virseliais daikta, liaudyje populiariai vadinama „knyga” ? Pries rasydamas ar rasydama ta tau gerokai per sudetinga zodi „sanskritas”, pasidomek truputeli ir tada skleisk savo nezabota isminti, kas ir is ko kilo. Reikes paprasyti kalbininku, kad tau medali nukaltu ir tavo varda didelemis raidemis iamzintu uz istorijos perrasyma. Tas ne kiekvienam pavyksta, o tik ypac talentingam zmogui. O kad tu toks ar tokia esi, irodo skambus zodelis „apsig*****”, kuri drasiai gali sau pritaikyti. Ir kalbant apie Sati, nenoreciau, kad ji vartotum. Ne todel, kad ji yra mano megstamiausia atlikeja (nes tokia nera), bet todel, kad ji yra zmogus. Ir, beje, zino zodi „sanskritas”. Tai ne planeta, kaip kad tamstai „NE” atrodo. Greiciausiai zavinga zodi „apsig*****” ismokai nuolat sededamas mokykloje ir mokydamasis apie sanskrita, ar ne ? 🙂

ne
ne
prieš 14 metus

Nu atlesikit, bet pirma kart girdziu, kad sanskrito kalba su lietuviu susijusi. Kiek zinau tai lt kalba atsirado is indoeuropieciu kalbu baltu prokalbes, bet ne is sanskrito. Sati apsigaidino 😀

Svaika
Svaika
prieš 14 metus

to Kai ka radau
Kai kas idomaus ten parasita:

Your song is written in Sanskrit and it leaves me wondering – why such an unusual idea?

Yes, our song is in Sanskrit and the language of vibrations I felt during the mood of writing process. Talking about vibrations, it is said that our world is created by vibrations. Scientists carried out a research and found out that the smallest energetic unit is indeed a vibration. Sound vibration, therefore, is indeed extremely important during the writing as well as during the performance and in what state of mind it is being done, because vibration contains an unlimited energetic charge. It can bring good, bad, mud, demolition, creation and so on and so forth. Sanskrit is a very close language to Lithuanian, just that its roots are in India although there are a lot of common words still in use, similar sounds. Who is interested in Lithuanian history should know that Lithuanians are a cultural part of Indoeuropeans. While writing this song, I saw the fields of our great ancestors who were fighting for spirituality, intelligence, good, love and the rest. Therefore, as if wanting to be as close to our authentic roots as possible, I decided to choose Sanskrit, which is thought to be a mother of many languages. I think of it as something which unifies us all insted of separating.

Mika
Mika
prieš 14 metus

Už Ruslaną.

baka
baka
prieš 14 metus

Zmones, ka jus aistes spygavime izvelgiat? Labai nuobodi daina, uzmigs visa Europa ziemos miegu, kas uz tokia ir bebalsuotu.. Kaip pernai, Sashos Song „tikrai grazi daina”; „ji uzims tikrai aukstas vietas, nes ji mums patinka”. Va ir sekit, ka gavot. Buvo vieni neformalai – LT united, iskart i virsunes iskilom, o dabar su tokiom nuobodziom dainom kaip 4fun,milius ir sasha song – viens prie vieno. Odar norit pratest viska su Aiste.. Siuskit kanors neformalaus!!!

Svaika
Svaika
prieš 14 metus

Lietuva turi tokių deb***, kad jiem būtų :furious:

to kai ka radau
to kai ka radau
prieš 14 metus

As taip pat maciau. 🙂 O dar antraste buvo ‘Most wanted’ )

Kai ka radau :)
Kai ka radau :)
prieš 14 metus
A
A
prieš 14 metus

Beje, isiklausius, glaima isgirsti panasiu zodziu i lietuviu kalba, pavyzdziui – ‘Kur tu Saulyte?’ ir pan. 🙂

A
A
prieš 14 metus

Jau yra ikeltas AGAMOS pasirodymas. Manau, komentarai kalba patys uz save – PALIEKA ISPUDI. http://www.youtube.com/watch?v=dzS9qDf7XLs&feature=player_embedded

Ilona
Ilona
prieš 14 metus

to tarp ktiko says: papildau savo komentarą.

Yra gera patarlė: geriau su svetimu nei su gimine, nes tas pavydas, kad kažkam iš giminės ar iš bendro kiemo pasiseks, sukels tokias nevilties ir pykčio emocijas, kad vargšas giminaitis nusigrauš visus pirštus ar dar ką pasidarys …….
Na ši patarlė žinoma visiems lietuviams, todėl ši žinutė ir tai kad tu prisistatai esanti SAti pusseserė tik pakėlė kortelę AGAMOS aukščiau. Dėkoju Tau. Gal atsirastų ir kitų atlikėjų pusseserių? Pirmyn . Nesivaržykite .

Ilona
Ilona
prieš 14 metus

to tarp ktiko says: jei esi Sati pusserė,tai parašyk ir savo vardą ko čia baiminiesi, Be to nelabai suprantu ko tu erxx…..turėtumei sirgti už Sati, juk čia grupės AGAMA kūrinys ir ką ali žinoti būdama popsiste, ko nori Eurovizija šiais metais, jei ir komisijai tai didelis klausimas.
Juk žinoma, kad Eurovizija krečia pokštus. Paklausk nors vieno atlikėjo,net ir Aistės, ar tikrai laimės jų daina Eurovizijoje? Kaip ir kitos grupės, Aistė, taip ir AGAMA pristatydama savo kūrinį tiki (o be to ir užsienio šalių atstovai savo komentaruose ją gerai įvertina) tuo, ką daro. Ir ką prisistatydama giminaite SATI savo žinute gali pakeisti nuomonę apie grupės AGAMA dainą.
NUo tavęs brangioji niekas nepriklauso, galėjai paprasčiausiai parašyti Aš už Aistę. Ir viskas. Sėkmės pussesere, jei iš tikrųjų tu esi SATI pusserė.

stela
stela
prieš 14 metus

Montvydas turi dainuoti ir choreografineje kompozicijoje uzdeti tik retus kulminacinius judesio akcentus,o…dabar tai..tas pastovus judejimas ismusa solisto-lyderio
pagrindus dainos tematikos interpretuoteje….

qbush
qbush
prieš 14 metus

Pijau 1. Išmok skaityt. 2. Agama buvo juodasis arkliukas iš kurio tikėjaus kažko, nuo ko prarasčiau amą, to nebuvo. 3. Tu pats esi fanatiškas ir nesupranti kas yra menas. 4. Vienintelis prieš ką nusistatęs esu tai Ruslanas, ne dėl to kad jis gėjus, bet dėl to, kad aš jo kaip asmenybės neužskaitau, o ką jau kalbėt kaip apie ‘dainininką. 5. Kiekvienas turim savo nuomonę, bet kadangi tavo komentaras adresuotas man todėl atsakiau. 6. Už Aistę kol kas geresnio nematau kandidato. Gal finale Agama pasikvies kokius tigrus ir panašiai tada gal pakeisiu savo nuomonę, o dabar tai tebuvo bandymas apžaisti tuo, kad daina „ale” kitokia.

to :D-> Matai Eurovizija yra TARPTAUTINIS konkursas ir bene geriausia proga reprezentuoti Lietuvą, kaip dainuojančią šalį, todėl šitas konkursas tavo žodžiais sureikšminamas 🙂

:D
:D
prieš 14 metus

jus nesveiki! uz toki suda taip ardytis uz kakzkoki supista eurovizijos konkursa….. Ta eurovizija man atrodo biski sureiksminta… Paprastas konkurselis , kuriame nera teisybes…. Niekada mes neuzimsim aukstos vietos, nebent su tokia daina kuri sudrebintu ta supista eurovizija, bet aistei tai padaryt nepavyks….tai bukim realistai, laukia pries paskutine vieta….
isvis siais metais NEreikejo nedalyvauti.

Pijus to gbush
Pijus to gbush
prieš 14 metus

Kubushe, jei tau tik reikia kad butu garsiai, garsiai. Tai zinai, galima viska sudainuoti parekaujant. TU tiesiog nusistates esi ir tiek. Gaila Taves, kad esi fanatiskas ir nematai isties kas yra menas ir unikalumas. AGAMA the BEST

qbush
qbush
prieš 14 metus

Agama puikiai? Matyt ne tą patį vakar žiūrėjai kaip ir aš, nes aš vakar ką mačiau tai puikumu to nepavadinsi, absurdu nebent.

‘ne’ tu teisus(i) Aistė laimės! 🙂

Petriukas
Petriukas
prieš 14 metus

AGAMA pasirode puikiai. Vokalas, ivaizdis, atlikimas, muzika – viskas be priekaistu. Saunuoliai! As uz JUS!

korkis
korkis
prieš 14 metus

tai ka db telieka sulaukti finalo ir viskas paaiskes:)

vajezus
vajezus
prieš 14 metus

svaika nesvaik:D

Svaika
Svaika
prieš 14 metus

Kaip tu drįsti????????????????????????????????????????

tarp ktiko
tarp ktiko
prieš 14 metus

As esu gan tolima sati giminaite (ji kazkur man trecios eiles pussesere) bet as pvz nesergu uz ja, nes girdziu ir matau, kad jos daina ne eurovizijai, ir mes tikrai ne kaip atrodytume su sia daina didziojoje scenoje. Manau, ji ir pati tai supranta. As visa sirdimi palaikau Aiste 🙂

ne
ne
prieš 14 metus

Pati tu tokia

Svaika
Svaika
prieš 14 metus

Kvaišos jūs 🙂

y
y
prieš 14 metus

priesss Agggggggaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jo
jo
prieš 14 metus

tikrai absurdas del raimondos.

Svaika
Svaika
prieš 14 metus

Uz AGAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ne
ne
prieš 14 metus

as turejau omeny qbush komentara

ne
ne
prieš 14 metus

Na va, pagaliau nors vienas normalus zmogus prasneko, o taip atrodo kad visi negirdi arba nenori girdet kaip agama tragiskai dainuoja

vardenis
vardenis
prieš 14 metus

Kaip kai kurie vertina pasirodyma tik del jo sceninio ivaizdzio (jog agamos pasirodyme ugnis atgyvena), tai geriau isvis nevertinkit, nes svarbiausia kaip atlikejas atlieka daina, o ne kas atliekama uz jo nugaros. Visa tai juk dar bus keiciama ir keiciama.

qbush
qbush
prieš 14 metus

Nu įsitikinot, kad Agama pasišiukšlino? Pasišiukšlino kaip reikalas, dar tikėjaus, kad suabejosiu, dėl Aistės, bet po tokio Agamos „ale” pasirodymo tai Aistė be rimtos konkurencijos 🙂

Rasuolė
Rasuolė
prieš 14 metus

Man niekas nepatiko iš šio pusfinalio, pakenčiama tik D.Montvydo daina, bet ne manau, kad tinkama euro. Aistė ten kaip tik!

ne
ne
prieš 14 metus

Ko cia aiskini? Ka noriu ta sakau, zodzio laisve yra priimta. Varau tdl, kad atsimerktumet pagaliau ir paklausytumet, kaip ta jusu sati cypia

nata
nata
prieš 14 metus

dieve zmones nekreipkit i tokius demesio, susitiktumet gatvej net i akis nepaziuretu, o kai zino kad nieko nepadarysi, tai sedi kitoj kompo ir stumia ant viso pasaulio.nepatinka kazkas…negadink kitiems nuotaikos.

Just@s
Just@s
prieš 14 metus

Tai ko ant Sati varai ?

ne
ne
prieš 14 metus

Matyt pasiilge jo visi buvo 😀 nea, i eurovizija as nejsiu, nes kitaip nei daugelis dalyvaujanciu atrankoje as saves pasikalausau kai dainuoju ir taip pat zinau savo balso galimybes, ir nejciau vien tam kad eit

J.B.
J.B.
prieš 14 metus

O aš labiausiai nesupratau už kokį gerą žiūrovai tiek balsų už Mundį atidavė.

Nesupratau
Nesupratau
prieš 14 metus

kodėl Raimonda užėmė paskutinę vietą, kai ji tikrai ne blogiau pasirodė už tuos, kurie užėmė vietas nuo šeštos vietos.

Just@s
Just@s
prieš 14 metus

Tai davai kitamet varyk i eurovizija 😉

Simona
Simona
prieš 14 metus

Nu šakės, tikėjausi geresnių pasirodymų. Kiek daug iš Mine me tikėjausi, o ką ji ten parodė. Jos daug geresnė daina buvo 2008 metais.
Gaila Amberlife, bet tikiuosi komisija deleguos į finalą juos.
Donatas Montvydas- Ar Eurovizijai reikia kitų įžymybių kopijų? Tas pats kai buvo anų metų Čekija. Kopijavo kitą dainininką ir nieko negavo gero iš to. Taigi išvada: Lyderė Aistė ;D