Vaikų Eurovizija

Vaikų „Eurovizija”

Praeitą savaitę į nacionalinį Lietuvos atrankos į vaikų „Euroviziją” finalą pateko Miglė Šidlauskaitė ir Lukas Gedvilas.
Suteikiame Jums progą peržiūrėti jų pasirodymus.

Miglė Šidlauskaitė:

Lukas Gedvilas:


Nuotraukų šaltinis: eurovizija.lt

Šį sekmadienį įvyko priešpaskutinis pusfinalis į vaikų „Euroviziją”. Komisijoje išvydome grupes „Inculto” lyderį Jurgį
Didžiulį, grupės „N.E.O.” vokalistą Raigardą Tautkų ir dainininką, roko operų atlikėją Vladą Kovaliovą. Įdomu, kad visi šie atlikėjai 2006 metais buvo patekę į atrankos į „Euroviziją” finalo viršutinį dešimtuką.

Tarp dalyvių vėl turėjome tik mergaites. Pirmoji savo „Draugystės dainą” atliko Gintarė Ivoškaitė. Ji komisijos buvo pagirta už drąsumą scenoje, bet gavo mažiausiai taškų. Su gitara rankose ir dainuojamąja poezija Indrei Kazakauskaitei nepavyko sužavėti nei komisijos nei žiūrovų.

Trečios scenoje pasirodė merginos „Tikros”. Bandydamos parodyti šiokį tokį šou atlikėjos nusidainavo taip, kaip niekas kitas visose atrankos etapuose. Tai Vladui Kovaliui pasirodė pataisoma ir jis joms nepagailėjo 12 balų. Jurgis Didžiulis, kitaip nei jo kolega, „Tikroms” skyrė mažiausią įvertinimą. Merginų trio į finalą pateko žiūrovų balsų pagalba.

Šou su mažaisiais vampyriukais surengė ir Lauksvė Gulbinaitė. Jos kūrybos daina „Draugiški vampyrai”, nors ir labai tinkanti „Eurovizijai”, liko antroje vietoje ir finalo neišvys. „Inculto” lyderis Lauksvei skyrė 12 taškų. Įdomu ar mažoji atlikėja pasirodytų geriau, nei kitas „Eurovizijos” veikėjas asocijuojamas su vampyrais – DJ Bobo.

Pasirodžius penktajai dalyvei Urtei, tikriausiai ne vienam kilo klausimas „ar jai tikrai ne daugiau nei 15 metų?”. Mergina
sužavėjo komisiją savo vokalu ir surinko daugiausiai taškų.

Pasirodymų vaizdo rašai kitame „Eurosavaitės” numeryje.

Atlikėja (-s) Daina Taškai iš komisijos Vieta komisijos

vertinimu

Balsai iš žiūrovų Vieta žiūrovų vertinimu
Urtė „Saulė” 32 1 91 5
Lauksvė Gulbinaitė „Draugiški vampyrai” 29 2 202 2
„Tikros” „Mintys” 26 3 211 1
Indrė Kazakauskaitė „Pabėgsiu iš miesto” 22 4 93 4
Gintarė Ivoškaitė „Draugystės daina” 20 5 105 3

Makedonijos nacionalinį finalą laimėjo Rosica Kulakova ir Dimitar Stojmenovski su daina „Ding ding dong”. Jie buvo išrinkti geriausiais tarp 14 dalyvių. Kol kas negalime suteikti Jums galimybės pamatyti Makedonijos pasirodymo, bet tai padaryti galėsite jau kitame „Eurosavaitės” numeryje.



Šių metų konkurso šeimininkai olandai šeštadienį išrinko savo atstovus. Tai tris sėsės Amy, Shelley ir Lisa ir jų daina „Adem in, adem uit”. Paspaudę čia, galėsite peržiūrėti visą Olandijos nacionalinį finalą.

Amy, Shelley ir Lisa pasirodymas:


Portugalijai atstovauti vyks dešimtmetis Jorge Leiria. Jis laimėjo nacionalinį finalą, surinkęs 15,4% balsų.

Jorge Leiria pasirodymas su balade „So quero e cantar”:



Su daina „Odelia Ranumi” nacionalinį Gruzijos finalą laimėjo trylikametė Mariam Romelashvili. Jos pasirodymą galite peržiūrėti paspaudę čia. (bloga įrašo kokybė).



Tarp 10 dalyvių geriausiai Serbijos atrankoje pasirodė Nevena Bozovic su kūriniu „Pisi mi”. Tai bus Serbijos debiutas vaikų „Eurovizijoje”. Pasirodymą galėsite peržiūrėti paspaudę čia.


Be Lietuvos savo atstovo dar neišrinko tik Graikija. Ši šalis nacionalinį finalą rengs tą pačią dieną kaip ir „Lietuvos Televizija”.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

Lukas Gedvilas – tarsi koks Rimiskis 🙂 grazu ir miela 🙂 mamyte dziaugesi tikriausiai ziuredama i sunu per tilivizoriu :))

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Lukas Gedvilas – tarsi koks Rimiskis 🙂 grazu ir miela 🙂 mamyte dziaugesi tikriausiai ziuredama i sunu per tilivizoriu :))

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

as labiausiai uz Portugala ir Olandes. sugeba pritraukti savo dainomis 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.