Vaikų Eurovizija

Į „Euroviziją” Lina Jurevičiūtė

Sekmadienį, spalio 21 dieną, „LRT” televizija transliavo pirmosios nacionalinės atrankos į vaikų „Eurovizijos” konkursą finalą. Jame tarp 12 pasirodžiusių dalyvių, nugalėjo Lina Jurevičiūtė su daina „Kai miestas skamba”.

Pirmosios scenoje pasirodžiusios Austėja Žvirblytė ir Goda Misevičiūtė iš žiūrovų gavo daugiausiai – 1695 balsus, bet komisijos dėka Lina Jurėvičiūtė smarkiai įsiveržė į priekį. To pasekoje, žiūrovų balsavimas nedaug ką galėjo įtakoti, ir Austėjos bei Godos duetas liko antroje vietoje.

Trio „Tikros” iš žiūri, susidėjusios iš atlikėjos Rositos Čivilytės, „Eurovizijos” komentatoriaus Dariaus Užkuraičio, Samo, „Saulės Kliošo” nario Lauryno Šarkino bei dainininko Deivio, gavo tik 9 taškus. Ne vieno nuostabai, anksčiau girtai Evelinai Bučinskaitei komisija taškų neskyrė.

Trečia žiūrovų balsavime ir galutinėje lentelėje liko Monika Linkytė, atlikusi „Vaikystės pasaką”. Miglė Šidlauskaitė ir Evelina Bučinskaitė iš žiūrovų gavo 0 taškų.

Už Liną Jurevičiūtę ir jos kūrybos dainą „Kai miestas snaudžia” galėsime sirgti jau gruodžio 8 dieną. Penktąjį vaikų „Eurovizijos” konkursą, kuriame dalyvaus vaikai iš 17 šalių, tiesiogiai transliuos „Lietuvos Televizija”.

Lina dainuoja jau nuo trejų metukų. Septynerius metus ji dainavo vaikų šou grupėje „Saulės vaikai“. Choreografijos ji mokosi šokių studijoje „F.U.“ pas vadovą K. Baranauską. Ji yra tapusi konkurso „Dainų dainelė“ laureate, taip pat daugelio tarptautinių vaikų estradinės dainos konkursų Lietuvoje ir užsienyje (Estijoje, Amerikoje, Vokietijoje, Bulgarijoje, Rusijoje) Grand Prix ir pirmųjų vietų laimėtoja. Ji tapo laidos „Mažųjų žvaigždžių ringas“ nugalėtoja. Lina yra įvairių televizijos muzikinių laidų dalyvė. Rudenį Lina ruošiasi išleisti savo solinį albumą.

Linos Jurevičiūtės pasirodymas nacionaliniame finale:

Visų nacionalinės atrankos finalo dalyvių pasirodymų sutrumpinimas:

Nacionalinės atrankos finalo vaizdo įrašas:

Vieta Pasirodymoeilės nr. Atlikėja (-s) Daina Taškai iškomisijos Taškai išžiūrovų Taškųsuma
1 06 Lina Jurevičiūtė „Kai miestas snaudžia” 60 50 110
2 01 Austėja Žvirblytė ir Goda Misevičiūtė „Liksime vaikai” 22 60 82
3 09 Monika Linkytė „Vaikystės pasaka” 32 40 72
4 02 Elvina Milkauskaitė „Didelės svajonės” 28 35 63
5 08 Monika Valiuškytė „Aš noriu šokti” 35 25 60
6 03 Greta Razmislavičiūtė „Nykštukai” 29 30 59
7 10 Lukas Gedvilas „Vaikystės daina” 13 20 33
8 07 Miglė Šidlauskaitė „Noriu…” 31 0 31
9 04 Trio „GIG” „Draugystės daina” 13 15 28
10 12 Urtė „Saulė” 18 5 23
11 05 Trio „Tikros” „Mintys” 9 10 19
12 11 Evelina Bučinskaitė „Čia ir dabar” 0 0 0

Keliomis valandomis vėliau savo atstovus vaikų „Eurovizijai” išrinko Graikija. Tai yra Stefani, Suzan and Anna Trepekli, Sophia and Andromahi Ifanti ir jų daina „Kapou berdeftika”.

Dabar jau žinomi visi vaikų „Eurovizijos” dalyviai. Jų pasirodymus rasite senesniuose mūsų internetinio savaitraščio numeriuose, pasinaudoję „Eurosavaitės archyvo” pagalba. O jei tingite tai daryti, tai kitą savaitę „Eurosavaitėje” rasite visų 17 dalyvių vaizdo įrašus bei apžvalgą.

Graikijos atstovų pasirodymas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
vikos
vikos
prieš 2024 metus

labai sauniai pana pasirode labai as ja gerbiu;] labai noreciasu su ja susipazint artimiau pabendraut;] jei kas turi jos one arba skype atsiuskite busiu labai dekinga;] mano el.pastas piikullskis@one.lt dekoju is anksto;]!!!

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

nu nieko ta Linute buvo, taciau buvo zinoma o bet taciau ir geresniu pasirinkimu 🙂
bet ka jau cia galvoti 🙂
vienus keicia kiti 🙂
gaila kad tik karta metuose 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.