Eurovizija 2008 (atrankos)

Paskelbtos Švedijos atrankos dainos

Spalio 15 dieną tiesioginiame Švedijos televizijos „SVT” eteryje įvyko 28 dainų, dalyvausiančių nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją” pavadinimų „Melodifestivalen”, pristatymas. Tiesa, atlikėjai kol kas nėra aiškūs, nes viešai atskleisti yra tik dainų pavadinimai ir jų autoriai. Tarp autorių galima rasti daug vardų pažįstamų iš „Eurovizijos” tokių kaip Lars „Dille” Diedricson ir Martin Hedstrom, kurie sukūrė dainą 1999 metais Švedijai atnešusią pergalę. Net prie 5 iš 28 išrinktų dainų kūrimo prisidėjo Bobby Ljungreen – Lauros and „The Lovers” dainos „Little by little” muzikos autorius, dainų 1995, 1998, 2006 metais atstovavusių Švediją kūrėjas.

28 kūriniai buvo išrinkti po to kai komisija perklausė visas 3434 gautas dainas. Dar keturis kūrinius išrinks televizija. Dainų atlikėjai turėtų būti iki gruodžio mėnesio.

Keturi atrankiniai pusfinaliai, rengiami skirtinguose miestuose, vyks šeštadieniais: vasario 9, 16 23 ir kovo 1 dienomis. Antro šanso raundas įvyks kovo 8 d., o finalas po savaitės – kovo 15 dieną.

Spalio 18 dieną bilietai į finalą buvo išpirkti mažiau nei per 20 minučių. Įpusėjus pirmai pardavimo dienai, iki galo buvo išpirkti bilietai į du pusfinalius, taigi „Melodifestivalen” ir toliau lieka didžiausio susidomėjimo sulaukianti nacionalinė atranka į „Eurovizijos” konkursą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.