Eurovizija 2008 (atrankos)

Šalys ruošiasi Belgradui

Nacionalinė Vengrijos televizija „MTV” neketina trauktis iš „Eurovizijos” dainų konkurso. Ateinančių metų pradžioje bus surengtas nacionalinis finalas, kurio metu žiūrovai ir komisija kartu išrinks laimėtoją. Atrankoje gali dalyvauti tik atlikėjai anksčiau išleidę muzikinius įrašus arba yra pasirašė kontraktą busimam išleidimui. Paraiškas dainininkai gali siųsti iki gruodžio 20 dienos.


Kaimynai lenkai irgi patvirtino savo dalyvavimą dainų konkurse. Galutinis atrankos variantas dar nėra išrinktas. Šiuo metu televizija svarsto visą kas įmanoma: nacionalinį finalą su daugybe atlikėjų, vieną išrinkto atlikėjo koncertą su keliomis dainomis, uždarą atranką. „TVP” žada jau ne už ilgo priimti sprendimą.


Nors buvo kalbama apie galimą Moldovos pasitraukimą, 2005 metais konkurse sėkmingai debiutavusi šalis lieka. Prieš tai net du iš trijų kartų Moldovos atstovai sugebėjo patekti į dešimtuką. Greičiausiai šiemet „TRM” televizija surengs atvirą atranką.


San Marino televizija artimiausiomis dienomis nuspręs ar debiutuos šių kitų „Eurovizijos” dainų konkurse. Jei taip, tuomet Belgrade turėtume išgirsti itališką dainą.


Nacionalinis Makedonijos transliuotojas „MKRTV” taip pat dalyvaus 2008 metų „Eurovizijos” konkurse. Kokiu būdu bus renkamas valstybės atstovas, dar nėra aišku.

Makedonija 4 kartus iš eilės iš dainų konkurso pusfinalio patekdavo į finalą, bet nei karto neužimdavo vietos viršutiniame dešimtuke, todėl kaskart šios šalies atstovai turėjo pradėti nuo pusfinalio.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

gerai – tegul nesitraukia tos salys…
kam cia rupi tokie principingi kaip Italai ar Austrja…
lnksma juk dalyvauti 🙂 ir tiek 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.