Eurovizija 2008 (renginys)

Pusfinaliai skirtingomis dienomis

Iš ankstesnių naujienų tikriausiai žinote, kad 53-ajame  „Eurovizijos” dainų konkurse į finalą bus deleguotas tik „Didysis ketvertas” (Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir Didžioji Britanija) bei konkursą rengianti Serbija. Kitos šalys bus suskirstytos į du pusfinalius, iš kurių po 10 atstovų pateks į finalą. Lapkričio viduryje už „Euroviziją” atsakingų žmonių vykusiame susitikime buvo atsakyta į kelis rūpimus klausimus.

Turbūt visus dainų konkurso žiūrovus pradžiugins tai, kad atsisakyta minčių apie galimus pusfinalių vaizdo įrašų rodymus vietoj tiesioginės transliacijos. Abu pusfinaliai bus transliuojami tiesiogiai atitinkamai gegužės 20 ir 22 dienomis. Taigi žiūrovai „Eurovizijos” nuotaikomis gyvens beveik visą savaitę: nuo pirmo pusfinalio, vyksiančio antradienį, iki finalo, kuris kaip visada rodomas šeštadieni.

Gruodžio mėnesį jau paaiškės visos konkurse dalyvaujančios šalys ir sausį bus ištraukti burtai, kurie suskirstys valstybes į du pusfinalius. Taip „Eurovizijos” fanai sužinos kuriame pusfinalyje pasirodys jų šalis ir galės nusipirkti bilietą tik į tą pusfinalį. Dalyvių pasirodymo numeriai bus ištraukti vėliau: kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.

Kaip jau minėjome anksčiau, balsuoti pusfinaliuose galės tik tos šalys, kurios jame dalyvauja. Taip pat televizijos kanalai galės pasirinkti ar transliuoti tą pusfinalį, kuriame nepasirodys jų atstovas. „Didysis ketvertas” ir Serbija privalės rodyti ir balsuoti bent viename iš dviejų pusfinalių. Vieną iš dešimties kelialapių gaus atstovas, dar nepatekęs į finalą,
bet gavęs daugiausiai balsų iš atsarginės komisijos, kuri yra
kiekvienoje šalyje, balsavimo nesklandumų atvejui.

Ką manote apie dviejų pusfinalių sistemą ir nuo antradienio prasidedančią „Eurovizijos” savaitę? Komentuokite.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

labai gerai manome 🙂 ne per daug vienam is ju 🙂 neatsibos europai ir komisijom 🙂 graziu koncertu bus 🙂 Ot Serbijoj dainos skambes 🙂 tik gaila kad pirmo pusfinalio nerodys pas mus… 🙁

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.