Eurodiena.lt

„Eurosavaitės” apklausa

Visą mėnesį prašėme eurosavaite.wab.lt lankytojų ir kitų žmonių užpildyti mūsų anketą, skirtą artėjančiam vaikų „Eurovizijos” konkursui. Dėkojame 56 žmonėms, kurie nepagailėjo 5 minučių ir atsakė į apklausą. Ateičiai primename, kad nesistengtumėte klastoti anketos rezultatų, nes iš vieno kompiuterio galima balsuoti tik vieną kartą, o kiti bandymai yra automatiškai trinami!

Visų pirma galime pasidžiaugti, kad daugiau nei 90% respondentų žinojo, kad Lietuva dalyvaus vaikų „Eurovizijoje” ir tik 2 žmonės prisipažino nieko nežinoję apie patį konkursą. Taip pat tik penktadalis iki šiol galvojo, kad Olandijoje vyksiantis dainų konkursas bus rengiamas pirmą kartą.

73% apklaustųjų stebėjo nacionalinės atrankos finalą ir jų didžiausiais favoritais buvo laimėtoja Lina Jurevičiūtė bei paskutinės vietos savininkė Evelina Bučinskaitė. Vienas iš penkių respondetų teigė bent kartą balsavęs atrankos metu. Nuomonė apie komisijos balsavimą pasiskirstė apylygiai. Pusė apklaustųjų mano, kad nacionalinės atrankos metu žiūri vertino objektyviai, kita pusė laikosi visiškai skirtingos nuomonės.

Deja, atsakiusiųjų į apklausą prognozės Lietuvos atstovei nėra optimistiškos. Penktadalis galvoja, kad Lina pateks į viršutinį penketą, 31% mano, kad mergina užims 6-10 vieta, o beveik 50% Linai Joy prognozuoja vietą žemiau dešimtuko. Tą patvirtina ir Jūsų spėjimai „Eurosavaitės” konkurse.

65% Lietuvos dalyvavimą vaikų „Eurovizijos” konkurse vertina pagirtinai, 19% abejingai, o 16% apklaustųjų į tai žiūri neigiamai.

Tik vienas iš 28 „Eurosavaitės” skaitytojų, atsakiusių į šią anketą, blogai įvertino savaitraščio darbą. Taip pat beveik visi, kurie prieš atsakydami į anketą žinojo kas yra „Eurosavaitė”, norėtų, kad pildytume naujienas kasdien. Šitą dalyką žadame įgyvendinti dar neprasidėjus sausio mėnesiui.

Išsamius apklausos rezultatus galite pamatyti paspaudę čia. Dar kartą dėkojame visiems išreiškusiems savo nuomonę.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.