Be temos

LRT rengs EBU radijo asamblėją

Lietuvos radijas ir televizija rengiasi tapti svarbaus renginio šeimininke: balandžio 17–18 dienomis Vilniuje vyks keturioliktoji Europos transliuotojų sąjungos (kuri rengia „Eurovizijos” konkursą) Radijo asamblėja, kurią organizuoti patikėta LRT.
Balandžio pabaigoje į Vilnių susirinks apie 120 delegatų iš 76 Europos transliuotojų sąjungos (angl. EBU, European Broadcasting Union) narių. Kokia bus susitikimo programa ir svarbiausios temos, penktadienį aptarė Lietuvos radijuje ir televizijoje viešinti EBU radijo komiteto vadovybė.
Pasak EBU radijo direktorės Rainos Konstantinovos, pagrindinė Vilniaus asamblėjos tema bus visuomeninės misijos vykdymas rinkos konkurencijos sąlygomis. Todėl neatsitiktinai asamblėjos šeimininku pasirinktas Lietuvos radijas, kuris, konkuruodamas su komercinėmis radijo stotimis, sugebėjo ne tik išlaikyti, bet ir padidinti savo auditoriją.
„Dinamiškai besivystantis, aiškią ateities viziją ir strategiją turintis Lietuvos radijas gali tapti pavyzdžiu kitiems transliuotojams, po kelių mėnesių susirinksiantiems Lietuvos sostinėje. Nuo 2002-ųjų, kai čia lankiausi pirmąkart, Lietuvos radijas padarė stulbinančią pažangą“, – penktadienį sakė EBU radijo direktorė.
Vilniuje pavasarį vyksianti Radijo asamblėja – pirmasis tokio masto Europos transliuotojų sąjungos renginys Baltijos šalyse. Iš naujųjų ES šalių EBU Asamblėją yra rengusi tik Slovėnija.

LRT pranešimas spaudai

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
<a href='http://www.blogas.lt/profile.php'>Indis</a>
prieš 2024 metus

uu…Kodel jokiu ziniu?

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

kaip idomiai 🙂
kas taip nusprende ? 🙂
smagu. pasirodo nera Lietuva tokia jau tamsyne kaip atrodo 🙂

eNz
eNz
prieš 2024 metus

o gaila kad neatvyks 🙂 bet sis renginis bus gera patirtis Lietuvai!!

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Eurosavaite/'>Eurosavaite</a>
prieš 2024 metus

Schumix, abejoju. Jis dirba EBU televizijos skyriuje, o su radiju neturi nieko bendro

Schumix
Schumix
prieš 2024 metus

Gal atvvyks Svante Stockselius?

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

sveikintina;) LRT tikrai geras, kokybiskas kanalas, todel manau, kad jis nusipelne buti pastebetas:) bent cia mes aplenkeme kitus..;)

eNz
eNz
prieš 2024 metus

na idomu idomu… puiku kad Lietuvoje vyks sis renginis nustebino mane kad pasirinko LRT 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.