Eurovizija 2008 (atrankos)

Į „Eurodienos” klausimus atsako Julija Ritčik

Šiemet Julija Ritčik, kartu su Girmante Vaitkute, buvo iš karto deleguota į nacionalinės atrankos finalą. Praėjusį šeštadienį, tiesioginiame eteryje, galėjote pirmą kartą išvysti kūrinio „To my soul” atlikimą gyvai. Nutarėme grupės „4fun” narei užduoti keletą klausimų, aišku, susijusių su „Eurovizijos” konkursu.

Praeitais metais su grupe „4fun” negavote daug palaikymo iš kitų šalių. Ar „Eurovizijos” konkursas, toks koks yra dabar, su dažnai pasitaikančiu balsavimu ne už dainą, bet už šalį, dar nenuvylė?

„Eurovizijos” konkurse iš tikrųjų yra stiprios balsavimo tendencijos pagal politinius/geografinius motyvus, o Lietuva šiuo atžvilgiu neturi daug palaikymo iš kitų šalių. Bet šis konkursas yra vienas didžiausių renginių, kuriame mes galime pasirodyti ir priminti Europai, kad esame (nes daug europiečių vis dar neturi žalio supratimo apie tai, kas mes, kur ir kokie esame). Tad, manyčiau, mūsų šaliai reikia naudotis tokia proga nepaisant visų minėtų tendencijų.

Ar likote patenkinta pasirodymu šeštadienį? Jei ne paslaptis, ką žadate pakeisti finaliniame pasirodyme?

Pasirodymu šeštadienį likome visiškai nepatenkinti, nes lazerių šou apšviestoje studijoje praranda prasmę, tad vaizdas buvo visai ne toks, kokį planavome; įgarsinimas irgi nebuvo toks, kokio norėjome. Tad tikimės, kad finale LTV atsižvelgs į mūsų prašymą suteikti tinkamas sąlygas mūsų pasirodymui vykdyti ir kad pavyks pasiekti geresnę garso kokybę.

Ką iš atrankos dalyvių laikote stipriausiais varžovais kovoje dėl bilieto į Belgradą?

Aš nenorėčiau atrankos dalyvių vadinti varžovais ir spręsti, kuris silpnesnis, kuris stipresnis. Mes visi bandome pateikti savo kūrybą ir atlikimą žiūrovų teismui, ir būtent jie nuspręs, kas turi atstovauti Lietuvai Belgrade. Galėčiau tik išreikšti savo asmenines simpatijas – man patiko „Slapjack” daina (nors jie ir nepateko į finalą), Sasha Son atlikta daina ir choreografija, Augustės daina ir pasirodymo režisūra, labai užtikrintai atrodė Mini Me pasirodymas.

Ar galite drąsiai teigti, kad norite pergalės?

Net ir pernai, kai laimėjome, tai nebuvo pagrindinis tikslas. Nėra ir dabar, mes norėtume kuo geriau atlikti dainą ir įgyvendinti pasirodymą – kūrėjas visada nori suteikti gyvenimą savo kūriniui. O jeigu pavyktų įtikinti žiūrovus, man būtų didelė garbė.

Keli žodžiai „Eurodienos” skaitytojams.

Linkiu visiems, kas domisi šiuo konkursu ir mano, kad Lietuva turi jame dalyvauti, tiesiog įdėmiai stebėti finalą, geranoriškai palaikyti visus atlikėjus – patikėkite, jie visi įdeda labai daug darbo ir širdies į savo pasirodymus, ir atiduoti savo balsus tam atlikėjui, kurį labiausiai iš visų norėtumėte matyti Didžiosios Eurovizijos scenoje, tą, kuris labiausiai jus įtikins. Ir žiūrėkime į „Euroviziją”, kaip į smagų žaidimą, o ne kaip į karą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

13 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

pritariu Parykai. man ji irgi nepatinka nors buna ir blogiau, bet kazkodel nieko gero…

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Paryka/'>Paryka</a>
prieš 2024 metus

nepatiko pernai,nepatinka ir siemet. isvis Julijai reiketu leisti naujas daina ir balsus vaziuoti i eurovizija 😉

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

bet is esme, juk tas pats bus (jei pateks) ir didziojoje eurovizijoj… per daug techniniu elementu (ir sudetingu) ne kas.. anais metais juk buvo 4fun keblumu su ta sirma, kad nepadare to, nespejo ano, neisnese lagamino, blogai pastate kedes ir t.t. manot, kad taip nebut siais metais? bus dar blogiau… ir vel liks kas nors kaalti. juk ne viena salis dalyvauja. reikes visais rupintis, o ne keliais. baisu… bardakas bus:)

eNz
eNz
prieš 2024 metus

pirma tai kad techniskai nieko LRT nepadare jiems del lazeriu todel tie lazeriai tarp sviesos matesi ubagishkai… cia pataisys poto Julijos vokalas buvo per silpnas… stipriau reik antra reik kaip irase kad dainuotu kartu o gyrdejosi lyg dainuoja atskirtai…ir tiek…manau pasitaisys iki sestadienio

Rita
Rita
prieš 2024 metus

Kodėl, jeigu gerai pasirodys finale – reiškia pasitaisė ir Eurovizijoje gerai pasirodys

nightmare
nightmare
prieš 2024 metus

Man taip pat pasirodymas atrodė tragiškai. Ir manau jų pasirodymas finale mano nuomonės nepakeis.Pirmas įspūdis man viską lėmė.

eNz
eNz
prieš 2024 metus

pirmas pasirodymas tragiskas buvo na paziuresim ka finale pakeis ir parodys tada galesim sprest ko ji verta

Arnas
Arnas
prieš 2024 metus

Idomus interviu 🙂 o LTV darbuotojai visiski nevykeliai, treciame ture buvo ypac daug nesamoniu su garsu, su kameromis irgi bardakas

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

o as palaikau Raimonda. gal dar tas Sasha Son visai nieko… tik choreografijoje man kazko truksta. gal jis geriau tegul siek tiek pajuda?
o is Julijos ir Girmos tikrai tikejausi daugiau.. bet gal dar pasirodyma patobulins ir bus geriau;) bet visada lengviausia suversti kitiems kalte del garso, lazeriu ar ar ko nors kokybes..

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

oho, kokia Eurodienos pagarba Eurovizijai, didzioji net is didziosios raides :D:D

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Julija su Girma arba Mini-Me bus Belgrade … Pilvelytes daina šiemet prasta , ir šiaip ji jau pabodo , tegul ką nors naujo megina 😉 , Milius su Sahsanku gal ir Lietuvoi populiarus bet tarp jau išrinktų pusfinalininkų su mumis jie tik prapultu tad lieka Mini-Me ir jei gerai patobulins pasirodymą ir susitars su LRT Julija su Girma

Rita
Rita
prieš 2024 metus

Arba Julija su Girma, jeigu patobulins savo pasirodymą 🙂

eNz
eNz
prieš 2024 metus

Jei Aiste Pilvelyte nepateks kazkuo ispudingo garantuoju i Belgrada vaziuos min-me! 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.