Be temos

V. Putinas nori rengti „Eurovizijos“ analogą Azijoje

sanchajaus-bendradarbiavimo„Telegraph“ rašo, jog Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos susirinkimo Pekine metu, Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pasiūlė bloko narėms rengti bendrą „Intervizijos“ dainų konkursą, kuris vyktų panašia tvarka kaip „Eurovizija“.

Pagrindinė organizacijos veiklos šaka yra įvardijama kaip bendradarbiavimas dėl saugumo. Šalys-narės (Rusija, Kinija, Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikija ir Uzbekija) rengė bendras karines pratybas. Muzikinis renginys atrodo su tuo nesuderinamas, tačiau buvęs Rusijos prezidentas teigia, jog konkursas sutvirtintų kultūrinius ryšius tarp šių valstybių.

Kol kas neaišku, ar Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos šalys stebėtojos — Indija, Iranas, Mogolija ir Pakistanas — būtų įtrauktos į „Interviziją“.

Planuojamojo konkurso pavadinimas nėra naujas. „Intervizija“ — tai 1961-iais metais įkurta Sovietų Sąjungos ir jos įtakos sferoje buvusių šalių transliuotojų sąjunga, kuri 1993-iais metais buvo nupirkta Europos Transliuotojų Sąjungos ir nustojo egzistuoti.

Pasak V. Putino, Rusijos „Pirmasis kanalas“ jau gali pradėti pasiruošimus renginiui. Tuo tarpu Europos Transliuotojų Sąjunga iš karto pareiškė, jog Rusija, norėdama organizuoti  konkursą, privalo tam įsigyti licenziją į „Eurovizijos“ formatą.

Ar planai labiau orientuoti į geopolitikos, ar kultūros pusę, atspėti, ko gero, nesunku.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Damn
Damn
prieš 13 metus

nu eikit neprylygstacia eurovizijai nesamone grynai

Damn
Damn
prieš 14 metus

Tikrai nesamone tikrai neprilygs Eurovizijai

tai
tai
prieš 14 metus

Tai tegul išsiperka formatą ir sėdi toi savo nesamonėj, nelindę į Euroviziją.

Damn
Damn
prieš 14 metus

Kazkas panasaus i Asia-Pasific song contest?

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.