Eurovizija 2010 (atrankos)

Lenkijos atrankoje neliks užsieniečių

lenkijo-nacionaline-atranka-2010„Eurovizijos“ gerbėjai Lenkijoje kasmet neišvengia apmąstymų, ar jų televizija nepasitrauks iš konkurso, esant tokiems prastiems rezultatams. Šiemet jie dar kartą gali atsikvėpti — šalis vis dėlto turės savo atstovą.

Paraiškų su dainomis priėmimas iš atlikėjų jau prasidėjo ir tęsis iki lapkričio 2 dienos. Savaitę vėliau bus paskelbti vardai tų, kurie pasirodys nacionaliniame finale. Renginys nusimato sekmadienį, Valentino dieną — vasario 14. Žiūrovai galės rinktis iš 5-10 pasirodymų. Kitaip negu ankstesniais metais, komisijos neliks — balsuos tik žiūrovai.

Kita naujovė yra ta, jog nacionalinėje atrankoje galės dalyvauti tik Lenkijos piliečiai. Kol nebuvo įvesta ši taisyklė, nacionaliniame finale dalyvavo nemažas užsieniečių skaičius. Tarp jų – Sandra Oxenryd, „Man meadow“ ir kt.

Paskutinį kartą Lenkijos atstovus viršutiniame dešimtuke galėjome matyti 2003 metais. Nuo 2005 metų finalą pasiekė tik viena šalies atstovė — Isis Gee, tačiau ten liko paskutinė.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
rbrts
rbrts
prieš 14 metus

ooo lietuvai atvirksciai siuliciau daugiau zvalgitis i uzsienecius nes is lt mazai kas nor vaziuoti i euroviziji ooo jaj ir nuori vaziuoti tai daina nelb ar actovas belekox ir seip lietuviai daznai isrenka tai ko nereikia eurovizijaj ir tai kas ira tamsu tik va semet sasha son pateko i finala bet ir ten liko paskutintas na beveik paskutintas

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.