EBU nuotr.
Organizavimas

Organizatoriai atskleidžia 2018 metų „Eurovizijos“ scenos koncepciją

2018 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso scena, kaip ir anksčiau pristatyta grafinė tema, atspindės Portugalijos istoriją ir kultūrą.

Šiandien Europos transliuotojų sąjunga paskelbė, jog už 2018 metų konkurso sceną bus atsakingas Florian Wieder, įrodęs savo profesionalumą, kurdamas 2011, 2012, 2015 ir 2017 metų konkursų scenų maketus.

„Turtinga portugalų kaip jūrinės tautos istorija nevaržomai atspindi visas vertybes, būdingas šiuolaikinei „Eurovizijai“. Portugalijos ir ypatingai Lisabonos istorijos puslapiai narsių portugalų jūreivių dėka buvo praturtinti naujai atrastomis kultūromis. 2018 metais Portugalija suvienys Europos muziką, o konkurso scena taps savotišku kompasu“, – savo viziją aiškino Florian.

Vokiečių projektuotojas taip pat atskleidė keturis elementus, kurie tapo pagrindiniais Lisabonos scenos įkvėpimo šaltiniais:

  • Laivininkystė. Portugalijos vėliavoje pavaizduota armiliarinė sfera, kuri taip pat vaizduojama portugalų heraldikoje, atspindinčioje šalies pasiekimus Didžiųjų geografinių atradimų laikotarpiu. Būtent dėl šios priežasties armiliarinė sfera taps pagrindiniu scenos akcentu.
  • Jūra. Jūra apdovanoja mus laisvės ir skaidrumo pojūčiu, būdama viena ramiausių vietų pasaulyje. Lisabonos scenos dizainas atvaizduos modernią bangos interpretaciją.
  • Laivai. Portugalai nuo senovės garsėja puikiais laivų statybos įgūdžiais, kurie leido šiai tautai ištirti pasaulį, todėl scenos dizaine bus pabrėžti ir laivų statybų amatą atspindintys simboliai.
  • Žemėlapiai. Žemėlapis – tai brėžinys, vaizduojantis sausumos ir jūros kelius, o jų centras – šių metų „eurovizinė“ sostinė Lisabona.

Planuojama, jog scenos įrengimo darbai startuos kitų metų balandžio 1 dieną. Kaip vertinate pristatytą scenos maketą? Kviečiame pasidalinti nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus