LTV nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

Latvijos atrankos finalas apsiėjo be staigmenų – į „Euroviziją“ važiuos Justs

LTV nuotr.
LTV nuotr.

Nuo pat Latvijos atrankos „Supernova 2016“ starto dainininkas Justs daugelio buvo įvardijamas kaip vienas verčiausių pretendentų į pergalę. Atlikėjo dainą „Heartbeat“ aktyviai palaikė tiek komisija, tiek žiūrovai, o šįvakar vykusio atrankos finalo metu Justs įveikė tris varžovus ir, pelnęs daugiausia žiūrovų palaikymo, laimėjo išsvajotąjį bilietą į Stokholmo „Euroviziją“.

21-erių Justs Sirmais muzikuoja jau virš 15 metų. Muzikos teorijos, dainavimo ir improvizacijos meno atlikėjas mokėsi „Riga Choir Dome“ mokykloje. Būdamas šešiolikos kartu su bendraamžiais subūrė gatvės muzikantų grupę „Tax Free“, pradėjo kurti pirmąsias dainas, patyrė pirmųjų pergalių ir nesėkmių skonį. Po kelerių metų prisijungė prie populiarios latvių grupės „GACHO“. Kartu su šiuo kolektyvu atlikėjas pasirodė garsiausių šalies festivalių scenose. Vis dėlto Justs dainuodamas grupėje nesulaukdavo pakankamai dėmesio, tad ir toliau ieškojo galimybių išgarsėti. Pasirodyti nacionalinėje atrankoje vaikiną padrąsino praėjusių metų Latvijos atstovė Aminata Savadogo, parašiusi konkursinį kūrinį „Heartbeat“ – maldą, kuri turėtų paskatinti visus, išgyvenusius nelaimingą meilę, pradėti viską nuo pradžių.

„Mano širdis plaka kaip ir pas visus. Vieną savaitę pasirodydavau prieš klausytojų minias, o kitą – pardavinėdavau kompiuterius, kad galėčiau nusipirkti naują mikrofoną. Gatvėse grodavau ištisas valandas, kol pirštai sutindavo nuo gitaros stygų. Naiviai tikėjausi, jog kas nors mane pastebės. Esu toks pats paprastas kaip ir jūs. Kiekvieną rytą atsikeliu ir dirbu, siekdamas įgyvendinti savo svajonę!“, – LTV interviu pasakojo Justs.

Primename, jog Latvijos atstovas pasirodys antrajame 2016 metų „Eurovizijos“ pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 12 dieną. Kaip vertinate mūsų kaimynų šansus šiais metais? Ar Justs sugebės pagerinti Aminatos rezultatą? Kviečiame komentuoti!

                                     Atlikėjo pasirodymas „Supernova 2016“ finale:

YouTube player

Kviečiame įvertinti latvių pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

17 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ema2016
Ema2016
prieš 7 metus

Man nepatiko, donny montell daug graziau padainovo , ir su judesais ir tiesiok jo daina buvo tobula o šita daina nepagal melodija, donny Montell daug graziau padainavo ir lietuva ji palaiko, ir net londonas palaiko lietuva, nes as ten turu pazystamu ir jie yrgi uz lietuva , NES LIETUVA GERAUSA YRA ,☺☺☺☺????

velyvis
velyvis
prieš 8 metus

Man jis dar blogiau atrodo negu Montyvydas. Nežinau, kaip ir kam ji gali patikti.

Daiva
Daiva
prieš 8 metus

Superine daina..klausiau gal 20 kartu ir ne karto neatsibodo….

daina
daina
prieš 8 metus

Gera daina. Pamastymui. Ar daininkui reikia būtina „raitytis” ant scenos? Pažiūėk į Adel3vertintojai.

Rita
Rita
prieš 8 metus

super. Ta prasme, visa galva auksciau, pats atlikejas yra itraukiantis, galingas balsas. jokio dirbtinumo ar stumimo.

Romas
Romas
prieš 8 metus

Blanki daina, kazin ar atranka praeis. Lietuvoje kaimo kuturnamiuose daug tokiu dainuojanciu. Man jis i ta ramenta=Steponaviciu, ar kaip ten jis, kur Lietuva atstovavo, kaip stulpas stovejo.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Man tai geriausia daina kol kas… nerealu

Vycka
Vycka
prieš 8 metus

O man kazkaip pradzia patiko bet paskui nusibodo..

Vee
Vee
prieš 8 metus

Jau vien jau tai, kad Aminatos daina. Super.

VirmA*
VirmA*
prieš 8 metus

Daina tikrai nebloga, bet kažkokio šou pasirodymo metu tikai norisi 🙂 Žinoma, aukščiau už Aminatą tikrai nepakils 😉

Erika
Erika
prieš 8 metus

visai fe…

Janina
Janina
prieš 8 metus

Daina gera, bet pasirodymas nulinis, net mūsų „medinis” (kaip dauguma sako) Montvydas daugiau pajuda scenoj.

Giedrius
Giedrius
prieš 8 metus

Pati pradžia suintrigavo tikrai, bet po minutės vis labiau ir labiau laukiau pabaigos. Ne tik dėl to, kad stovi vietoj kaip čia išsireiškė „stulpas”, bet ir šiaip daina pasimiršta po 10 minučių. Tikrai nebus aukštai Eurovizijoj, gali ir į finalą neprasibrauti.

Vita
Vita
prieš 8 metus

Siaube, koks nuobodus. Tokia prasta daina, stovi, kaip stulpas. Donatas tikrai saunus pries kitus siuometinius Eurovizijos vyrus. Mano kaimynai turi muzikos grupe, tai vienas per repeticija ir panasia daina dainavo. Man ausys nulinko sia daina isgirdus. LT dainos daug geresnes, nesuprantu kodel lietuviai taip zemai vertina musu dainininkus, o jau uzsienieciai auksiniai pasidaro. Latvija mane nuvyle, bet gerai, kuo daugiau neidomiu dainu tuo maziau LT konkurentu 🙂

op
op
prieš 8 metus

nesiklausiau nei vienos šiemet išrinktos eurovizinės dainos, bet kadangi tiek pagyru latvio dainai, galvoju reikia pasiklausyt. pasiklausęs supratau kad jis visiškai pervertintas. daina net neisimenanti, manes asmeniškai net neužkabino, net nėra ką lygint su praeitu metu aminatos daina. tikrai nebus finale aukštoj vietoj. jei siustume donatą ar aistę tai jie užgoštu tą latvį, net nebūtų ką lygint. bet čia tik mano nuomone 🙂

j
j
prieš 8 metus

To ir reikejo tiketis 🙂 dar reikia tinkamo pasirodymo ir pagriebs Europa uz sirdies 🙂

Latvios biebrs
Latvios biebrs
prieš 8 metus

Nuostabu!!! Latvija turi didelius šansus šiemet į Top 5 pakliūti ar gal net laimėti, bet kad laimėtų jis negali stovėt kaip stulpas, reikia judesio ar bent jau šou! Sėkmės.