Atlikėjos asmeninio archyvo nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Slovėnų „EMA 2016“ finale pergalę išplėšė ManuElla su daina „Blue and red“

Atlikėjos asmeninio archyvo nuotr.
Atlikėjos asmeninio archyvo nuotr.

Šįvakar Slovėnijoje vyko šalies nacionalinės atrankos „EMA 2016“ finalas. Renginio pabaigoje paaiškėjo, kad į Stokholmą ginti slovėnų garbę vyks atlikėja ManuElla su kūriniu „Blue and red“.

Iš viso atrankoje pasirodė 10 dalyvių. Po visų atlikėjų pasirodymų ekspertų komisija nusprendė, jog superfinale labiausiai nusipelnė pasirodyti dainininkės ManuElla ir Raiven. Žiūrovai nusprendė, jog iš šių dviejų atlikėjų „Eurovizijos“ scenos vertesnė yra ManuElla. Renginio metu taip pat išvydome praėjusių metų Slovėnijos atstovų „Maraaya“ ir Linos Kuduzovič pasirodymus.

Dar paauglystėje ManuElla grojo ir dainavo įvairiose grupėse. Nors atlikėja mokėsi skambinti fortepijonu, bosine gitara ir akordeonu, labiausiai ją žavėjo dainavimas. 2005 metais ManuElla pasirodė projekte „Bitka talentov“, o 2010 metais pateko į vokiečių šou „Das supertalent“ geriausiųjų šimtuką. 2012 metais dainininkė pasiekė slovėnų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalį, o kiek vėliau pelnė 5-ąją vietą festivalyje „Slovenska Popevka“. Po dvejų skaudžių metų, kuomet nuo sunkios ligos mirė ManuEllos tėvas, atlikėja pradėjo kurti dainas, kuriuose apdainuodavo norą gyventi. Šiuo metu slovėnų atstovė ruošia savo debiutinį albumą.

Primename, jog Slovėnijos atstovė 2016 metų „Eurovizijoje“ pasirodys antrajame pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 12 dieną.

                                                      ManuElla – „Blue and red“:

YouTube player

Kviečiame įvertinti Slovėnijos pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Graži daina, nors iš slovėnų tikėjausi geriau. Vis dėlto labai tikiuosi kad Slovėniją matysime finale. Šiaip slovėnus kiekvienais metais palaikau 🙂

Vycka
Vycka
prieš 8 metus

Sita man visai nieko..paprasta, ausu neriezia..