pressphotos.biz nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Dar vienas sugrįžimas – Islandijai „Eurovizijoje“ atstovaus Greta Salóme!

pressphotos.biz nuotr.
pressphotos.biz nuotr.

Tik ką pasibaigusio jubiliejinio „Söngvakeppnin“ finalo metu paaiškėjo, kad po 4 metų Islandijai „Eurovizijoje“ atstovauti sugrįžta Greta Salóme. Greta finale nugalėjo su angliška „Raddirnar“ versija „Hear them calling“.

Greta nuo pat Islandijos atrankos dalyvių paskelbimo tapo viena iš konkurso favoričių – jos pačios parašytas kūrinys „Raddirnar“ sulaukė daug simpatijų. „Eurovizijos“ gerbėjai Gretą gali atsiminti iš 2012 metų konkurso, kuriame Islandijos garbę ji gynė kartu su Jonsi, tačiau duetas finale užėmė tik 20 vietą. Šiemet Greta bandys pagerinti šį rezultatą su skandinaviško skambesio kupinu kūriniu ir originaliu pasirodymu.

Nugalėtojas šį vakarą buvo išrinktas dviem etapais. Pirmiausia balsavo komisija ir žiūrovai, kurie nusprendė, kad superfinale dėl pergalės susikauti turi Alda Dís ir Greta Salóme. Pasirodžius abiem atlikėjoms įvyko pakartotinis žiūrovų balsavimas, po kurio paaiškėjo, kad žiūrovų favoritė yra Greta, kuri ir gavo teisę vėl atstovauti gimtajai Islandijai.

Jubiliejinis „Söngvakeppnin 2016“ finalas šį vakarą prasidėjo trumpais buvusių Islandijos atstovų pasirodymais – savo „eurovizinių“ kūrinių ištraukas atliko pati Greta, Yohanna, Pollapönk ir kiti. Po visų finalo dalyvių pasirodymų scenoje savo kūrinį „J’aime la vie“ atliko belgė Sandra Kim, jauniausia „Eurovizijos“ laimėtoja, šį titulą gavusi prieš 30 metų – būtent prieš tiek metų Islandija debiutavo konkurse. Po Sandros pasirodymo į sceną žengė praėjusių metų Islandijos atstovė Maria Ólafs, kuri islandų kalba atliko savo „eurovizinį“ kūrinį „Unbroken“. Paskutiniu šio vakaro svečiu tapo 2012 metų „Eurovizijos“ laimėtoja Loreen, kuri superfinalo balsavimo metu atliko savo „eurovizinį“ hitą „Euphoria“. 

Islandija šiemet pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 10 dieną.

Gretos pasirodymas nacionaliniame finale:

Kviečiame įvertinti islandų pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Islandija tikrai laimes eurovizija super puiki daina tikrai 🙂

Vycka
Vycka
prieš 8 metus

Vidutiniskai, balso norisi stipresnio…

mo.
mo.
prieš 8 metus

nu kam taip akivaizdžiai kopijuot…

Hideo
Hideo
prieš 8 metus

Tegul juda kaip nori, bet jos diana žymiai geresnė už Loreen 🙂 ir taip jau nemegdžioja jos kaip sakot… Tikrai viena geriausių dainų bus šiemet, manau bus mano top 10 kai bus aiškios visos dainos jau 🙂 Nebūčiau pykęs jei ir savo kalba būtų dainavusi 🙂

Rik
Rik
prieš 8 metus

Tokia gryna Loreen (kalbu ne apie dainą, bet apie pradžią..jos judesius) :DDDD

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Pritariu 8==D. Geriausia daina iš žinomų.
Dabar 2 atlikėjai dalyvavę 2012 metais (ji ir makedone Kaliopi), dar bus 3, jei Donatas pas mus laimės (nors nenorėčiau, Catrinah vertesnė). Be to, jei kas pamena 2012 Islandijos dainą Never Forget, be galo graži daina man. Jonsi dar yra dalyvavęs 2004 metais kaip solistas, tai dabar ir Greta dalyvauja viena 🙂 Įdomiai visai…

8==D
8==D
prieš 8 metus

Man tai labai patinka <3
Kol kas iš visų žinomų dainų man geriausia!
Net gi šiek tiek geriau už Ispanija

As
As
prieš 8 metus

Ai kad numegdziota net neskanu ziuret, nieko gero