EBU nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Šeštoje laidoje Lietuvos atranką paliko Ištvanas ir Ellada, Eglė Jakštytė ir Petunija, vakaro favoritė – Rūta Ščiogolevaitė

EBU nuotr.
EBU nuotr.

Kol daugelis šalių artėja prie atrankų finišo tiesiųjų, lietuviai, jau tikriausiai išmokę visų konkursinių dainų tekstus, lėtai su pasimėgavimu stebi išlikimo kovas, kurių pabaigoje konkursą palieka keli dalyviai. Šįsyk komisija ir žiūrovai nepasigailėjo Ištvano ir Ellados, Eglės Jakštytės ir Petunijos. Jie surinko mažiausiai taškų, todėl turės pasitraukti iš „eurovizinių“ lenktynių. Vakaro favorite tapo Rūta Ščiogolevaitė su daina „United“. Kartu su vakaro lydere į kitą etapą pateko Erica Jennings, Donny Montell, Valdas Lacko ir Catrinah.

Komisijos favoritu tapo Donny Montell, pelnęs 12 taškų. Vis dėlto šįsyk žiūrovai už šį atlikėją balsavo pasyviau nei praėjusių laidų metu ir skyrė jam tik 7 taškus. Šia situacija spėjo pasinaudoti Rūta Ščiogolevaitė, kuri pelnė 10 komisijos ir 12 žiūrovų taškų. Galutinėje lentelėje atrankos veteranė pakilo į pirmąją vietą. Verta pabrėžti, jog šešta laida buvo sėkmingesnė ir Ericai Jennings, kuri tiek iš komisijos, tiek iš žiūrovų gavo po 10 taškų ir galutinėje rezultatų lentelėje pelnė antrą vietą.

Lietuvos komisijos narių kėdes užėmė Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus ir Valdas Burnys. Tarptautinę komisiją sudarė Denis Ingoldsby, Karlis Auzans ir Dave Holmes.

Šeštos laidos galutinė rezultatų lentelė:

^044596B58F85936B87E243D3EBF74F72E0C4CB4A7DE7A57A5F^pimgpsh_fullsize_distr

Vakaro lyderės pasirodymas:

YouTube player

Visų pasirodymų ištraukos:

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
j
j
prieš 8 metus

Na, man asmeniskai Egles daina senamadiska, bent keli metai atgal, sakyciau 2008 metais ta daina butu pats tas. Keisciau yra tai, kad Lacko, turedamas dar senamadiskesne daina, ja pralenke.

Atrankoje beveik nebera siom dienom populiaraus stiliaus – indie. Neabejoju, kad uz ji daug kas balsuotu. Pernai metu pavyzdziai – Norvegija, Belgija, Slovenija. Dabar vienintele atstove likusi Erika, dar Saulene kazkiek.

Leon Somov kazkiek taiko i si stiliu, bet vis jo dainos nepraeina atrankos. Linkytes „Po dangum” jau 9 milijonai perklause, tai daug pasako, kas zmonem patinka.

Onutė
Onutė
prieš 8 metus

Eglė neturėjo iškristi – kai kas jau visai nesupranta XXI amžiaus muzikos, kasinėja po nostalgijos griuvėsius…

euro2015
euro2015
prieš 8 metus

visos dainos kartojamos lygiai tiek pat kartų. Vadinasi ir jos turėjo atsibosti. Bet neatsibodo. Neieškokim priežasčių suversti kaltės visam pasauliui. Man Petunijos daina irgi patinka, bet ji netinka eurovizijai, nes neturi kulminacijos ir tie šokėjai visai ne į temą. Turėjo būti pasirodymas MISTIC, o jie bandė tempti prie euro standarto.

j
j
prieš 8 metus

man tai nesuprantama kaip Petunija galejo likti paskutine su tokia daina. va taip va ir buna kai kartojami pasirodymai, atsibosta dainos ir nebezinai uz ka balsuoti. reikia trumpinti atranka.

8==D
8==D
prieš 8 metus

Su Lacko tai absurdas! ????
(gaila Eglės ir Petunijos)

ka ka va
ka ka va
prieš 8 metus

tiesiog juokinga net nebera jau kiek cia jie temps sita atranka ir dar tokie balsavimai.. megina centus pasipelnyt graudu. ziurejau melodifestivalen gan idomiu rezultatu. bet danai tiesiog vel mistic.