Eurovizija 2016 (atrankos)

Antradienio vakarą LRT didžiojoje studijoje nufilmuota penktoji „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laida

Dalyvius šį kartą vertino vyriška kompanija
Dalyvius šį kartą vertino vyriška kompanija

Antrąją vasario dieną LRT didžiojoje studijoje ir vėl virė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos aistros. Šį kartą į sceną žengė 10 dalyvių, kurie į atranką atėjo be savo dainų – jas rinkosi iš autorių atsiųstų dainų kraičio. Kaip ir praėjusią savaitę, po laidos iš atrankos pasitrauks du dalyviai.

Lietuvos komisija šį vakarą buvo kaip niekada vyriška – ją sudarė žurnalistas Ramūnas Zilnys, „LRT Opus“ vadovas Darius Užkuraitis, dirigentas Gintaras Rinkevičius ir grupės „Biplan“ narys Olegas Aleksejevas. Taip pat dalyvius vertins ir užsienio komisija.

Baiba
Baiba

Pirmoji į kovą stojo Baiba su disko stiliaus daina „Mayday“. Nuotaikingas pasirodymas patiko studijoje susirinkusiems žiūrovams, tačiau komisijai labiausiai užkliuvo senamadiškas daugelį kartų girdėtas motyvas. „Nors man labai patinka Baibos balsas ir klausyčiau jo iki pat finalo, tačiau visiškai netikiu daina“, – jau vakaro pradžioje kritikos negailėjo Ramūnas Zilnys. Gintaras Rinkevičius apie dainą nekalbėjo, tačiau jam patiko Baibos atlikimas.

Dainą „Stars in a rainbow“ antrą kartą atliko Berta Timinskaitė. Darius Užkuraitis gyrė puikią dainą, tačiau pasigedo Bertos laisvumo – esą repeticijos metu atlikėja pasirodė geriau. Visgi „Eurovizijos“ komentatorius linkėjo Bertai patekti į atrankos finalą. Olegas Aleksejevas nebuvo toks sužavėtas, jam dainoje trūko „razinos“.

Nuostabaus balso savininkė Ieva Zasimauskaitė, norėjusi antrojo šanso, jį gavo ir atliko dainą „Life (Not that beautiful)“. Pasirodymui rudeniško jaukumo sukūrė LED ekranuose pavaizduotas didelis lapus metantis medis, o komisiją atlikėja ir vėl sužavėjo paprastumu. „Daina man patiko, dainavime trūko užtikrintumo, bet einate teisingu keliu“, – gyrė Gintaras Rinkevičius. Darius Užkuraitis išskyrė malonų Ievos balso tembrą ir linkėjo atrankoje pasirodyti trečią kartą.

Neringa Šiaudikytė
Neringa Šiaudikytė

Ketvirtoji scenoje, o tiksliau, ekrane – Neringa Šiaudikytė. Atlikėja yra išvykusi, todėl komisija pamatė pasirodymo įrašą. Didelių vizualių pakitimų neišvysime – kitokia bus tik atlikėjos suknelė. Ramūnas Zilnys gyrė Neringos balsą, akis: „Pirmą sykį daina patraukė mano dėmesį, jis nesumažėjo ir šį kartą.“ Darius Užkuraitis teigė, kad viskas buvo gražu, tiesa, palinkėjo kitą kartą dainą pradėti kiek užtikrinčiau.

Moterišką žavesį, puikius balsus ir dūmus į pagalbą pasitelkusi grupė „4 Roses“ atliko dainą „Butterfly“. Olegas Aleksejevas pozityvumu nespindėjo: „Tokių dainų aš nesuprantu, bet jos „Eurovizijoje“ būna pastebėtos.“ Daina ir atlikimas sužavėjo Gintarą Rinkevičių: „Viskas buvo tikrai puiku, tačiau man trūko stipresnio temperamento ir stipresnių emocijų. Merginos, galite eiti labai toli.“

Dar vienas atlikėjas, skendėjęs dūmuose – Ruslanas Kirilkinas, kuris, kitaip nei praėjusį kartą, scenoje pasirodė vienas. „Man daina ir atlikimas patiko. Muzikalumas ir sentimentalumas – labai gerai“, – teigė Gintaras Rinkevičius. Darius Užkuraitis gyrė Ruslano jautrumą, tačiau turėjo ir kitokių minčių: „Ar reikia atsisakyti spektaklio?“ Ramūnas Zilnys atsakė, kad reikia: „Būk scenoje vienas, visiškai perteikei dainos emocionalumą, nieko daugiau šiam pasirodymui ir nereikia.“

Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė

Pagaliau į sceną žengė ir viena iš atrankos favoričių – Aistė Pilvelytė. Scenos pradžioje su paltu ir lagaminu pasirodžiusi atlikėja vėliau nutrenkė lagaminą, nusimetė paltą ir savo įspūdingu balsu paliko komisiją be žado. „Bravo“, – trumpai ir aiškiai pasakė Gintaras Rinkevičius. Ramūnas Zilnys nieko prikišti Aistei negalėjo: „Viskas buvo puiku.“ „Labai stipru“, – nedaugžodžiavo ir Olegas Aleksejevas.

Aštuntuoju numeriu pasirodė Saulenė Chlevickaitė. Juodu apsiaustu apsivilkęs šokėjas vaizdavo baimę ir vis bandė savo pusėn patraukti atlikėją, tačiau galų gale laimėjo stiprybė, apie ką ir yra Saulenės daina „Strong“. Ši scenografija patiko Dariui Užkuraičiui. Tiesa, jis ir Gintaras Rinkevičius linkėjo atlikėjai dar labiau pasistengti ir pačiai labiau įsitraukti į veiksmą.

Priešpaskutinė pasirodė Milda Martinkėnaitė, tapusi nedidele atrankos staigmena. Puikia nuotaika visą studiją užkrėtusi atlikėja sulaukė ovacijų, tačiau komisijos galutinai neįtikino. „Labai nuotaikinga daina, bet abejoju, ar toks stilius būtų įdomus „Eurovizijoje“ 2016 metais“, – ir vėl dideliu džiaugsmu netryško Olegas Aleksejevas. Gintaras Rinkevičius svarstė, kad daina labiau patiks publikai, nei komisijai, o Ramūnas Zilnys juokavo, kad trūko tik kombaino, giros bei raugintų kopūstų.

Grupė „E.G.O“
Grupė „E.G.O“

Paskutinieji į sceną žengė „E.G.O“ vaikinai. „Daina linksma, jūs ją gerai atlikote. Man trūko tik jūsų vokalinių duomenų, nors viską darėte gerai“, – pasisakė Gintaras Rinkevičius. Kritikos grupei negailėjo ir Darius Užkuraitis: „Nesu vaikinų grupių mėgėjas, mane erzina, kad visos tokios grupės elgiasi stereotipiškai. Nuspėjama ir nebeįdomu.“ Dėl šios priežasties komentuoti pasirodymą atsisakė Olegas Aleksejevas, kurio poelgio nesuprato Ramūnas Zilnys, pašmaikštavęs, kad grupė „Biplan“, kurioje groja Olegas Aleksejevas, taip pat yra vaikinų grupė.

Lietuvos komisijos įvertinimai:

12615306_1222352337792482_4295665066623213115_o

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus