Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Eurovizija 2015 (atrankos)

2015 metų Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje – pirmasis duetas

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Jau antras iš eilės nacionalinio „Eurovizijos“ dainų konkurso filmavimas prasideda netikėtumais. Praėjusią savaitę filmavimo pradžioje sužinojome, kad iš atrankos pasitraukia Milita Daikerytė, o šiandien paaiškėjo, kad Mia ir Edgaras Lubys dainą „Take my love“ atliks duetu. Šį kartą pasirodymus komentavo ir vertino Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Rosita Čivilytė ir Gintaras Rinkevičius.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Penktąją laidą pradėjo Jurgis Bruzga, atlikęs dainą „This time“. Komisija žėrė komentarus dainai, Ramūnas Zilnys teigė, kad būtent šią dainą siųstų į konkursą, o Darius Užkuraitis papildė, kad vis labiau tiki šia daina. Kalbant apie Jurgio atlikimą, Rosita Čivilytė pasigedo improvizacijos, bet taip pat ir gyrė atlikėją, esą ne vienas lietuvių vokalistas galėtų pasimokyti iš Jurgio. Po teigiamų komisijos komentarų, Jurgis nepraleido progos kartu su Rosita dar kartą užtraukti „This time“ priedainį.

Naujai nuskambėjo ir daina „Flying“, kurią atliko pastarųjų dviejų laidų žiūrovų favoritė Liepa Mondeikaitė. „Tai geriausias tavo pasirodymas“, – gyrė Darius Užkuraitis. Komisijai patiko kūrinio pateikimas retro stiliumi, tačiau Rosita Čivilytė abejojo, ar daina tinkama „Eurovizijai“. Ramūnas Zilnys teigė, jog tai kol kas geriausias „Skęstu“ atlikimas, ir prisiminė Moniką Linkytę, kuriai, pasak jo, praėjusią savaitę sekėsi šiek tiek prasčiau.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Didžioji šio vakaro staigmena – Edgaro Lubio ir Mios duetas. Atlikę dainą „Take my love“, dainininkai sulaukė pagyrų iš komisijos. G. Rinkevičius atlikimą įvertino kaip stipriausią šį vakarą, Rosita Čivilytė gyrė atlikėjus už drąsą, tačiau pabrėžė, kad pasirodymas labiau priminė generalinę repeticiją. Ramūnas Zilnys pastebėjo, jog atlikėjams išties neužteko laiko pasiruošimui. Verta paminėti, kad Edgaras ir Mia bus vertinami atskirai, o ne kaip duetas.

Praėjusią savaitę atrankoje neskambėjusią dainą „Dangerous“ šį kartą atliko Neringa Šiaudikytė. „Atrodo, lyg ir viskas gerai, bet kažko trūko“, – teigė Ramūnas Zilnys, kuriam antrą kartą iš eilės pasirodė, jog atlikėja į pasirodymą neįdeda širdies. Be to, ši daina jam priminė atlikėjos Britney Spears kūrinius, kuriomis, pasak jo, galima būtų kankinti kalinius. Gintaras Rinkevičius ne tik pritarė dėl dainos, tačiau pasiūlė Neringai pasistengti labiau bei paieškoti naujų sprendimų. Tuo tarpu Rosita Čivilytė grasino išsiųsti Neringą į negyvenamą salą ir palikti keleriems metams kartu su šiuo kūriniu. Pasak komisijos narės, šis sprendimas priverstų ją visiškai pajusti dainą.

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

Panašu, kad konkursinis kūrinys „The right way“ neša atlikėjams sėkmę. Iki šiol jį atliko dvi atlikėjos – Mia ir Monika Linkytė. Abi dainininkės, atlikusios šią baladę, įsitaisydavo balsavimo rezultatų lentelės viršuje. Po šio kūrinio atlikimo komisijos komplimentų sulaukė ir Vaidas Baumila. „Esi puikus vokalistas“, – gerų žodžių negailėjo Rosita Čivilytė, o Ramūno Zilnio nuomone, Vaidas jau yra pasirengęs vykti į „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Paskutinė šį vakarą scenoje pasirodė Monika Linkytė, kuriai teko atlikti dainą „No more tears“. „Jei dar praėjusią savaitę kūrinys neteikė jokių vilčių, tai šiandien nuomonė pasikeitė“, – apie dainą kalbėjo Ramūnas Zilnys. Kaip ir visi komisijos nariai, Gintaras Rinkevičius pagyrė Monikos vokalą ir jautrų bei paprastą atlikimą, tačiau liko abejingas kūriniui ir patarė jo nesivežti į konkursą.

Po visų šešių pasirodymų, komisija turėjo įvertinti atlikėjus. Kaip matome, antrą savaitę iš eilės Lietuvos komisijos favoritais tampa Vilija Pilibaitytė-Mia ir Edgaras Lubys.

komisijos balai

Šį šeštadienį žiūrovai išvys ne tik atrankoje dalyvaujančių atlikėjų pasirodymus. Pagaliau išgirsime konkursinį kūrinį „Sound of colours“, kurį atliks atranką palikusi grupė „Rollikai“. Po penktos laidos kovą tęs tik penki dalyviai. Kaip toliau vyks dainų balsavimas, kas už jas balsuos ir kiek jų kris šią savaitę – kol kas neaišku.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
pelikanas
pelikanas
prieš 9 metus

Man regis, prieis liepto galą ir organizatoriai, nes patys pasimes kokią dainą siustI , o svarbiausia KAS JĄ DERAMAI GALI ATLIKTI ???
Šį rytą leidžia Lubio IDAINUOTĄ „tis taim”, kai visi žino – jei? važiuos LUBYS , tai tik su savo KARNAVALU. Čia tam , kad įrodyti, kad karnavalas geresnis ? Leiskite žiūrovam susipažinti su VAIDO atlikimu , tai būtų teisinga.
o žiūrovai daro teisingai- vertina tai ką mato čia ir dabar 🙂 ČIA RINKIMAI? ABEJOJU
Karnavalas! dar nesibaigė 🙂

...
...
prieš 9 metus

Makalyne paskutine, ne atranka…